27 / 04 / 2024

miras reddedilirse ne olur

miras reddedilirse ne olur

Yasal ve atanmış mirasçılar mirası üç ay içinde reddedebilirler. Peki, yasal mirasçılar mirası reddederse ne olur? Mirasta red halinde sorumluluk nedir? İşte yanıtı..

Mirası reddetmenin sonuçları!

Bir kimsenin vefatının ardından yasal ve atanmış mirasçılar mirası reddedebiliyor. Kanunen miras, üç ay içinde reddolunabiliyor. Peki miras reddedilirse ne olur? Mirası reddetmenin sonuçları nelerdir?

Miras reddi halinde sorumluluk!

Miras, üç ay içinde reddolunabiliyor. Bu süre, yasal mirasçılar için mirasçı olduklarını daha sonra öğrendikleri ispat edilmedikçe mirasbırakanın ölümünü öğrendiklerinde başlıyor. Peki, miras reddi halinde sorumluluk nedir?

Mirasçının mirası reddetmesi halinde sorumluluğu!

Ödemeden aciz bir mirasbırakanın mirasını reddeden mirasçılar, onun alacaklılarına karşı sorumlu olur mu? Mirasçının mirası reddetmesi halinde sorumluluğu nedir? İşte miras hukuku esasları bu haberde...

Mirasçılar dikkat! Bunu yaparsanız...

Pek çok mirasçı mirası reddetmeleri durumunda ne olacağı ile ilgili merak ediyor. Peki mirasçılar mirası reddederse ne olur? İşte Avukat Esat Özel'in konu ile ilgili o paylaşımı...

Kalan mirasın ne olduğunu nasıl anlarız? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Miras, vefat durumunda, vefat eden kişinin kanunen tanınan yasal mirasçılarına geçen yani aktarılan hukuki işlemlerinin tümü olarak ifade edilir. Miras konusunda vatandaşların aklını kurcalayan pek çok konu bulunmaktadır.

Ölen bir kişinin mirası nasıl paylaşılır? Kardeşlerden biri reddi miras yaparsa ne olur?

Miras konusu pek çok kişinin kafasını karıştıran bir konudur. Anne, babadan çocuklara, torunlara kalan mallara dair birtakım işlemlerin yerine getirilmesi istenmektedir. İşte o işlemlere dair detaylar!

Miras bırakan kişi sağ iken mallarını paylaştırdığı anlaşılırsa diğer mirasçılar ne yapabilir?

Miras yolu ile belli bir miktarda meblağ ve gayrimenkuller kişilere kalabilir. Bu konuda vatandaşlar bazı noktaların aydınlatılmasını bekliyor. İşte detaylar!

Mirasın intikali nedir?

Miras intikalinin ne olduğu, miras işlemleri ile uğraşanların aşina olduğu bir süreçtir. Bilmeyenler için ise işte miras intikaline dair detaylar!

5 soruda miras vergisi 2021! Tüm detaylarıyla!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset halinde ya da ivazsız olarak intikal etmesi şeklinde miras vergisi ödeniyor. Peki miras vergisi ne zaman ödeniyor? Kimler vergi mükellefi? İşte 5 soruda miras vergisi 2021...

2021 miras vergisi ne kadar?

Miras kalan vatandaşların, intikal eden bu miras için vergilerini her yıl düzenli olarak ödemeleri gerekiyor. Peki 2021 miras vergisi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

2020 miras vergisi ne kadar?

Miras kalan vatandaşların, intikal eden bu miras için vergilerini ödüyor. Peki 2020 miras vergisi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Mirasçılar dikkat! Miras vergisiyle ilgili her şey! 

Kendisine miras kalan kimselerin, intikal eden bu miras için vergi ödemeleri gerekiyor. Peki, 2020 miras vergisi oranları ne? 2020'de mirasçılar ne kadar vergi ödeyecek? İşte emlak vergisiyle ilgili merak edilen her şey...

5 soruda miras vergisi 2020!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız olarak intikal etmesi durumunda miras vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki miras vergisi ne zaman ödenir? Kimler vergi mükellefi? İşte tüm merak edilenler...

Troya, müzesine kavuştu!

Troya, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne kabulünün 20. yılında müzesine kavuştu.Müze teşhir alanlarında 6 bini aşkın arkeolojik eser bulunuyor

700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe konak restore edildi!

İstanbul'da gıda sektöründe 42 yılını geçiren tarihe meraklı olan iş adamı Murat Uysal, emekli olduktan sonra UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe bir konağı restore ettirdi.

Şanlıurfa Göbeklitepe'ye otel yatırımı bekleniyor!

UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınan Şanlıurfa'nın Göbeklitepe bölgesinde konaklama sıkıntısı yaşanıyor. Şehre büyük firmaların otel yatırımı yapması bekleniyor.

miras reddedilirse ne olur Haberi

miras reddedilirse ne olur

Mirasta red halinde sorumluluk!

Yasal ve atanmış mirasçılar mirası üç ay içinde reddedebilirler. Ölümü tarihinde mirasbırakanın ödemeden aczi açıkça belli veya resmen tespit edilmiş ise, miras reddedilmiş sayılır.


Mirasın reddi, mirasçılar tarafından sulh mahkemesine sözlü veya yazılı beyanla yapılır. Reddin kayıtsız ve şartsız olması gerekir.


Sulh hâkimi, sözlü veya yazılı ret beyanını bir tutanakla tespit eder.


Süresi içinde yapılmış olan ret beyanı, mirasın açıldığı yerin sulh mahkemesince özel kütüğüne yazılır ve reddeden mirasçı isterse kendisine reddi gösteren bir belge verilir.


Tutanağın ve kütüğün nasıl tutulacağı tüzükle düzenlenir.


Bu süre, yasal mirasçılar için mirasçı olduklarını daha sonra öğrendikleri ispat edilmedikçe mirasbırakanın ölümünü öğrendikleri; vasiyetname ile atanmış mirasçılar için mirasbırakanın tasarrufunun kendilerine resmen bildirildiği tarihten işlemeye başlar.


Malvarlığı borcuna yetmeyen mirasçı, alacaklılarına zarar vermek amacıyla mirası reddederse; alacaklıları...