08 / 05 / 2024

miras reddi işlemi

miras reddi işlemi

Malvarlığını çok aşacak düzeyde borca sahip bir yakınınızın vefat etmesi ve söz konusu borcun size miras olarak kalması halinde miras reddi hakkına sahip oluyorsunuz. Söz konusu miras reddi işlemleri için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Miras sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, tarafından kurumun internet sayfasında yayınlanan  video kapsamında mirasçısı olunan taşınmazların öğrenilebilmesi için yapılması gerekenler bir bir açıklandı.

Reddi miras nasıl yapılır? Mirasın reddi için nereye başvurulur?

Reddi miras; kanuni veya atanmış mirasçının kendilerine geçmiş olan mirası kabul etmemek hususundaki irade beyanları olarak ifade ediliyor. Peki, Reddi miras nasıl yapılır? Mirasın reddi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Halk GYO 2021'de ne kadarlık kiralama ve satış işlemi gerçekleştirdi?

Halk GYO, 2021 yılında gerçekleştirmiş olduğu satış ve kiralama işlemlerini açıkladı. Peki Halk GYO 2021'de ne kadarlık kiralama ve satış işlemi gerçekleştirdi?

Türkiye'de 2021 yılında 3 milyon 20 bin 416 tapu satış işlemi yapıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının gayrimenkul hareketlerini etkilemediğini ve 2021'de toplamda 3 milyon 20 bin 416 satış işlemi yapıldığını kaydetti.

Türkiye'de son 11 ayda 2 milyon 768 bin gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde 2021 yılının Ocak-Kasım ayları arasında  2 milyon 768 bin 262 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi.

Türkiye'de son 10 ayda 2 milyon 410 bin gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde 2021 yılının ocak-ekim ayları arasında toplamda 2 milyon 410 bin 816 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi.

2021'in ilk 7 ayında 1.5 milyon gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Türkiye'de Ocak-Temmuz döneminde 1 milyon 494 bin 165 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirilerek, 10 milyar 221 milyon 875 bin 369 TL tapu harcı geliri kazanıldı.

Türkiye'de 5 ayda 980 bin 630 gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Açıklanan önemli verilere göre ülkemizde Ocak-Mayıs 2021 döneminde toplam olarak 980 bin 630 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi.

Thodex'in sahibi Fatih Özer'in Kocaeli'deki evinde haciz işlemi yapıldı!

Thodex'in sahibi Fatih Özer'in Kocaeli'deki evinde haciz işlemi yapıldı. Mağdur G.E'nin avukatı Sinan Keskin, "Evde kıymete haiz bir şey bulamadık, ev tamamen boşaltılmıştı" dedi.

Paralı ailesinin miras davası için karar çıktı!

Ünlü Paralı ailesinin milyar liralık miras davası için son karar verildi. Mahkemeye göre Ömerhan Kuru haksız bulunurken sanıklar beraat etti. 69 gayrimenkul ise yasal mirasçılara verildi. 

İntema İnşaat ve İntema Yaşam'ın birleşme işlemi tescillendi!

İntema İnşaat'ın tam konsolidasyona tabi tuttuğu tek bağlı ortaklığı olan İntema Yaşam Ev ve Mutfak Ürünleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin birleşilmesi işlemi tescillendi. 

Atakule GYO'dan 2.3 milyon TL'lik kiralama işlemi!

Atakule GYO tarafından 2020 yılı içerisinde yapılan yüzde 2'sini geçmeyen kiralama işlemlerinin yıllık toplamının 2 milyon 350 bin 254 olarak gerçekleştiği ve 2020 yılı içerisinde şirket tarafından herhangi bir gayrimenkul alım ve satım işlemi yapılmadığı açıklandı.

Deniz GYO'nun 132 milyon TL'lik itfa işlemi tamamlandı!

Deniz GYO'nun Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. aracılığı ile nitelikli yatırımcılara satışa sunduğu TRFDZYO62016 ISIN kodlu 91 gün vadeli 132 milyon TL nominal değerli finansman bonosunun vadesi itfa işlemi tamamlandı.

miras reddi işlemi Haberi

miras reddi işlemi

Miras reddi işlemleri!

Miras reddi işlemleri, vefat eden bir kimseden geriye malvarlığını çok aşacak düzeyde borç bırakması halinde, yasal mirasçıların bunu kabul etmemesi durumunda söz konusu oluyor. Peki reddi miras işlemi nasıl yapılıyor, mirasın reddi için gereken süre nedir, sorularınızın yanıtını miras reddi işlemleri arasında bulacaksınız.


Söz konusu işlem ile ilgili ilk olarak reddi miras işlemleri için belirlenen sürenin aşılmaması gerekiyor. Sürenin aşımı halinde kalan miras, mirasçılar tarafından kabul edilmiş sayılıyor. Peki miras reddi süresi ne kadardır?


Miras reddi süresi ile ilgili husus Türk Medeni Kanununda yer aldığı üzere 3 ay olarak belirtiliyor. Bu süre zarfı içinde mirasçıların mirası reddetmek için Sulh Hukuk Mahkemelerine başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Söz konusu süre, kendilerinin mirasbırakanına mirasın geçtiğini öğrendikleri tarihten itibaren başlıyor. Mirasın reddi işlemleri için mahkemeye...