25 / 07 / 2024

miras resmi tasfiye

miras resmi tasfiye

Mirasta resmi tasfiye esaslarına göre, her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmi tasfiyesini isteyebiliyor. Peki, mirasta resmi tasfiye nedir?

E-devlet miras sorgulama nasıl yapılır?

Türkiye'de birçok vatandaş, hiçbir şekilde haberi olmadan miras sahibi olabiliyorlar. Fakat miras hakları genellikle resmi bir bildirimle iletilmez. Bu durumda da miras hakkının varlığını sorgulamak ve öğrenmekte çok büyük önem taşımaktadır. İşte haberin detayları...

Veraset ilamı (mirasçılık belgesi) nedir?

Veraset ilamı, bir kişinin vefat ettiğinde geride bıraktığı malvarlığı değerlerini belirlemek ve bu varlıklar üzerinde yasal hak sahibi olan mirasçıların bu haklarını ispat etmelerini sağlayan resmi bir belgedir. Özellikle tenkis davaları ve izale-i şüyu davaları gibi hukuki süreçlerde kullanılır.

Eyüboğlu ailesi miras kavgasında tasfiye kararı!

Demir çelik sektörünün önemli ailelerinden biri olan Eyüboğlu Ailesi miras kavgası nedeniyle yok olma eşiğine geldi. Mahkeme aileye ait olan EPAŞ Endüstri Mamulleri AŞ’nin tasfiyesi karar verdi. Tasfiye edilen şirkette neredeyse 200'e yakın gayrimenkul yer alıyordu.

Abdülhamit Han'ın mirasının kıymeti yeterince anlaşılmadı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Yıldız Sarayı Müzesi kataloğu tanıtım programında konuştu. Emine Erdoğan, "Ne yazık ki Abdülhamit Han'ın mirasının kıymeti yeterince anlaşılmamış ve tasfiye edilmiştir." dedi.

Vergisiz miras paylaşımı bitiyor!

Miras kalan tarım arazilerinin vârislerce ‘resmi olarak’ paylaşımını kolaylaştırmak amacıyla iki yıl önce çıkarılan ve tapu harcı, damga vergisi gibi muafiyetler sağlayan yasal düzenlemenin süresi 15 Mayıs’ta doluyor.

TURYAP sorunlu miras davalarını çözecek!

Türkiye’nin emlak devi TURYAP, sorunlu miras davalarını ‘resmi uzlaştırıcı’ sıfatıyla çözerek varis kavgalarına son verecek. Gayrimenkul ihtilafları, tarafların memnun kalacakları adilane paylaşımla maksimum 90 günde çözüme bağlanacak.

Miras kalan tarla kime verilir?

Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Toprak Koruma Kanunu gereğince, tarım arazileri miras yolu ile bölünemiyor. Miras kalan tarlanın mülkiyetinin devredilmesi gerekiyor. Bu durumda miras kalan tarla kime devredilir?

Miras kalan tarım arazilerinin devri!

Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kanun gereğince miras kalan tarım arazilerinin devirlerinin Ağustos ayı sonuna kadar tamamlanmadı gerekiyor. İşte miras kalan tarım arazilerinin devri süreci..

Miras kalan tarlanın paylaşımı 2015!

15 Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kanun gereğince mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esastır. İşte miras kalan tarlanın paylaşımı 2015...

İflâs usulü ile tasfiye nasıl olur?

Medeni Kanuna göre, her mirasçı, mirası ret veya resmi deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmi tasfiyesini isteyebiliyor.Peki,iflâs usulü ile tasfiye nasıl olur?

Mirasın resmi tasfiyesi nasıl olur?

Her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmî tasfiyesini isteyebiliyor.Peki,Mirasın resmi tasfiyesi nasıl olur?Mirasın resmi tasfiyesi için yerine getirlmesi gereken şartlar nelerdir?

Miras kalan tarlanın satışı 2015'te nasıl olacak?

31 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Yönetmelik gereğince; miras kalan tarlanın satışı 2015'te nasıl olacak? İşte miras kalan tarla satışı...

Miras sözleşmesinin şekil şartları nelerdir?

Miras bırakan ile başka bir kişinin resmi olarak noter huzurunda ölüme bağlı olarak olarak yaptığı hukuki işleme miras sözleşmesi deniyor.Peki miras sözleşmesinin şekil şartları nelerdir?

miras resmi tasfiye Haberi

miras resmi tasfiye

Mirasta resmi tasfiye nedir?

Mirasta resmi tasfiye esaslarına göre, her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmî tasfiyesini isteyebiliyor. Bu istem, birlikte mirasçı olanlardan birinin mirası kabul etmesi halinde dikkate alınmıyor.


Resmi tasfiye hâlinde mirasçılar, terekenin borçlarından sorumlu olmazlar.


Mirasbırakanın alacaklılarının istemi ile

Mirasbırakanın alacaklarını elde edemeyeceklerinden inandırıcı sebeplerle kuşku duyan alacaklıları, istedikleri hâlde alacakları ödenmediği veya kendilerine güvence verilmediği takdirde, mirasbırakanın ölümünden ya da vasiyetnamenin açılmasından başlayarak üç ay içinde, terekenin resmî tasfiyesini isteyebilirler.


Aynı koşulların varlığı hâlinde vasiyet alacaklıları da, haklarının korunması için gerekli önlemlerin alınmasını isteyebilirler.


Yönetim

Resmî tasfiye, sulh mahkemesince veya atayacağı bir ya da birkaç tasfiye memuru tarafından yapılır.


Resmî tasfiyeye terekenin defterinin düzenlenmesiyle başlanır ve aynı zamanda yapılacak ilânla mirasbırakanın alacaklılarından ve borçlularından, belirtilen süre içinde...