28 / 04 / 2024

miras Ret süresinin uzatılması

miras Ret süresinin uzatılması

Miras hukukuna göre, mirası reddetmeden ölen mirasçının ret hakkı kendi mirasçılarına geçer. Peki, mirası red süresi uzatılır mı? İşte mirasın red süresinin uzatılması ile ilgili esaslar..

Reddi mirasın süresi var mı?

Mirasın reddi, kanuni veya atanmış mirasçının kendilerine geçmiş olan mirası kabul etmemek hususundaki irade beyanı olarak ifade ediliyor. Peki, bu irade beyanında bulunabilmek için belirlenmiş bir süre var mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

İnşaat sektörü, konut projelerinde iade hakkı süresinin kısaltılmasını istiyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörü, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da bulunan ve ön ödemeli konut projelerinde 24 aya ulaşan iade süresinin 3 aya inmesini istiyor.

Mahkemeden alınan mirası ret belgesi geçerli mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde mahkemeden alınan mirası ret belgesinin geçerli olup olmadığını yazdı. 

Vergi beyannamesi verme süresinin uzatılması talebi mecliste!

Vergi beyannamesi verme süresinin uzatılması talebi meclis gündemine taşındı. MHP'li Kara, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ata GYO'nun esas sözleşmesinin 8. maddesi tadil edilecek!

Ata GYO'nun kayıtlı sermaye tavan süresinin uzatılması ve ilgili mevzuata uyum sağlanması amacı ile esas sözleşmenin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 8. maddesinin tadil edilmesine ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu'na yapılan başvurusu onaylandı.

Ata GYO'nun esas sözleşme değişikliğine SPK'dan onay!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın şirket kayıtlı sermaye tavan süresinin uzatılması ve ilgili mevzuata uyum sağlanması amacı ile esas sözleşmenin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 8. maddesinin tadil edilmesi onaylandı...

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün sermaye tavanının geçerlilik süresi 2024'e uzatıldı!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2024 yılı sonuna kadar uzatılmasına ilişkin 6. maddesinin tadil tasarısı için alınan Genel Kurul kararı 1 Haziran tarihinde tescil edildi.

Kentsel dönüşümde kira yardımı süresi 48 aya çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüme giren ve riskli alan ilan edilen alanlarda kira yardım süresinin 36 aydan 48 aya çıkarıldığını açıkladı.

GSD Denizcilik Gayrimenkul sermaye tavanı geçerlilik süresini 2024 yılına uzattı!

GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret A.Ş.'nin mevcut kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresi 2019 yılında doldu. Şirket, kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresinin 2024 yılı sonuna kadar uzatacak...

Sutanbeyli'de hisseli parsellerde başvuru süresi uzatılıyor!

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, mülkiyet süreciyle ilgili yeni gelişmelere değindi. Kanunun elverdiği tüm imkanları kullandıklarını belirten Başkan Keskin, başvuru süresinin uzadığını dile getirdi.

GSD Denizcilik Gayrimenkul sermaye tavanı geçerlilik süresini uzatıyor!

GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret A.Ş.'nin mevcut kayıtlı sermaye tavanının geçerlilik süresi 2019 yılında doldu. Şirket, 250 milyon TL olan kayıtlı sermaye tavanının, geçerlilik süresinin 2024 yılı sonuna kadar uzatacak...

Türkiye Mali'de metrobüs hattı inşa edecek!

Türk şirketi Kalyon AŞ. Mali'nin başkenti Bamako'da metrobüs hattı inşa edecek. Metrobüs hatındaki yolculuk süresinin 35 dakika sürmesi planlanıyor.

Ankara-İstanbul arasındaki YHT ile ulaşım süresi 30 dakika kısalacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Ankara ile İstanbul arasındaki YHT ile ulaşım süresinin yaklaşık 30 dakika kısalacağını müjdeledi...

miras Ret süresinin uzatılması Haberi

miras Ret süresinin uzatılması

Mirasın red süresinin uzatılması!

Miras hukukuna göre, mirası reddetmeden ölen mirasçının ret hakkı kendi mirasçılarına geçer. Bu mirasçılar için ret süresi, kendilerinin mirasbırakanına mirasın geçtiğini öğrendikleri tarihten başlar. Ancak bu süre, kendilerinin mirasbırakanından geçen mirasın reddi için mirasçıya tanınan süre dolmadıkça sona ermez.


Ret sonucunda miras daha önce mirasçı olmayanlara geçerse; bunlar için ret süresi, önceki mirasçılar tarafından mirasın reddedildiğini öğrendikleri tarihten işlemeye başlar.


Yasal süre içinde mirası reddetmeyen mirasçı, mirası kayıtsız şartsız kazanmış olur.


Ret süresi sona ermeden mirasçı olarak tereke işlemlerine karışan, terekenin olağan yönetimi niteliğinde olmayan veya mirasbırakanın işlerinin yürütülmesi için gerekli olanın dışında işler yapan ya da tereke mallarını gizleyen veya kendisine maleden mirasçı, mirası reddedemez.


Zamanaşımı veya hak düşümü sürelerinin dolmasına engel olmak için dava açılması ve cebrî icra...