22 / 12 / 2024

miras sorgulama

miras sorgulama

Miras kalan, hisseli ve boşanma nedeniyle ortaya çıkan gayrimenkul paylaşım sorunları, mal paylaşımıyla ilgili ihtilaflar artık mahkemeye başvurmadan ve arada kırgınlık oluşmadan kısa sürede çözülüyor...

İkinci derece mirasçılar dava açabilir mi?

İkinci derece mirasçıların mahfuz hissesi yoktur. Bu nedenle miras bırakan malvarlığından dilediği gibi tasarruf edebiliyor.

Miras paylaşımı yapacaklar dikkat! Dededen kalan miras nasıl bulunur?  

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, dedeleriniz adına kayıtlı taşınmazların olup olmadığı öğrenmek için izlenecek yolu belirtildi. Buna göre, bilinmeyen miras sorgulama yöntemi nedir?

e-Devlet miras sorgulama nasıl yapılır? İşte e-Devlet miras sorgulama 2024...

e-Devlet'ten gerçekleştirilen miras sorgulama kapsamında vatandaşlara doğrudan e-Devlet üzerinden mirasçılık belgelerine ulaşma imkanı sunuluyor. İşte e-Devlet miras sorgulama 2024...

e-Devlet üzerinden "Miras Sorgulama" işlemi nasıl yapılır?

e-Devlet üzerinden yapılan miras sorgulama işlemleri, vatandaşlara çok daha hızlı ve kolay bir şekilde miras durumlarını öğrenmeleri için önemli bir fırsat sağlamaktadır. Bu gelişme ile beraber, mirasçılar artık belge ve bilgilere erişim konusunda daha pratik bir yöntem kullanabilirler.

Anne babası ölenler dikkat! Miras paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arası miras paylaşımı ve miras sorgulama 2024...

Miras paylaşımı çoğu zaman aileler arasında anlaşmazlıklara neden oluyor. Peki miras paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arası miras paylaşımı nasıl olur? İşte ayrıntılar...

Miras sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, tarafından kurumun internet sayfasında yayınlanan  video kapsamında mirasçısı olunan taşınmazların öğrenilebilmesi için yapılması gerekenler bir bir açıklandı.

E-devlet miras sorgulama nasıl yapılır?

Türkiye'de birçok vatandaş, hiçbir şekilde haberi olmadan miras sahibi olabiliyorlar. Fakat miras hakları genellikle resmi bir bildirimle iletilmez. Bu durumda da miras hakkının varlığını sorgulamak ve öğrenmekte çok büyük önem taşımaktadır. İşte haberin detayları...

E-Devlet ve Web Tabu Miras Kaydı Sorgulama ekranı açıldı! Miras sahibi olabilirsiniz...

E-Devlet'te beklenen ekran açıldı. Bu ekran üzerinden kontrol edip mirasınız olup olmadığını görebilirsiniz. Aile büyüklerinizden ve akrabalarınızdan miraslar kalabilir. İşte haberin ayrıntıları ve sorgulama ekranının detayları...

E-devletten miras sorgulaması nasıl yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, miras işlemlerini sorgulamak için artık e-devlet üzerinden işlem yapabiliyor. E-devlet üzerinden miras kalıp kalmadığını öğrenmek mümkün. Peki e-devlet üzerinden miras sorgulama nasıl yapılır ve mirasçılık belgesi nereden alınır? İşte miras sorgulama  detayları...

Şahsıma taşınmaz miras kalmış mı nasıl öğrenebilirim? İşte miras öğrenme detayları!

Anne, Baba veya uzak bir akrabanızdan adınıza miras kalıp kalmadığını öğrenmek artık çok kolay. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, tek tıkla adınıza kayıtlı miras olup olmadığını sorgulama işlemleri ile ilgili bilgileri tek tek paylaştı.

Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır? Miras kalan evi üzerine alma süresi ne kadardır?

Tapuda miras sorgulama işlemine dair detaylar pek çok kişi tarafından sorgulanmaktadır. İşte bu konuda sorulan sorular!

Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır?

Tapu, bir arazi ya da evin kimin üzerine olduğu yani sahipliğini gösteren hukuki bir belgedir. Peki Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır? Tapu devri noterden oluyor mu? İşte o detaylar!

Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır?

Tapuda pek çok işlem yerine getiriliyor. Bu konuda vatandaşlar pek çok soru yöneltiyor. İşte onlardan birisi de Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır?

Tapu sorgulama şifresiz nasıl yapılır?

Tapu sorgulama işlemi kimi zaman taşınmaz mal satışı için, kimi zaman miras durumu için, kimi zamansa sebepsizce yapılmak istenebiliyor. Peki, tapu sorgulama şifresiz yapılır mı, nasıl yapılır?

miras sorgulama Haberi

miras sorgulama

Türkiye’de anlaşmazlıklar en çok miras paylaşımında yaşanıyor. Bu nedenle kardeş kardeşe dahi düşman olabiliyor.  Bunun yanında hukuki sürecin uzun yıllar alması paylaşılacak maldan bu süre içinde elde edilebilecek kârı ve kazanımı yok ediyor.

MADDİ KAYBI DA VAR

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre; örneğin; gayrimenkulle ilgili ihtilaf (anlaşmazlık) varsa kira alınamıyor, paylaşım yapılamıyor, mülkün üzerine çivi dahi çakılamıyor. Çünkü mahkeme tedbir koyuyor. Avukat vekalet ücreti, bilirkişi ücreti, gayrimenkulü kullanamamaktan doğan zarar, satılamadığı için kaçan fırsatlar ve kira kaybı cabası... İşte bu kayıpların önüne geçmek artık mümkün.
 

MAHKEMESİZ ÇÖZÜM

Miras kalan mülkler, hisseli gayrimenkuller, anlaşmazlıklar artık mahkemeye başvuru yapmadan çözülüyor. Bunun da çaresi işçi-patron anlaşmazlığını çözmek için 1 Ocak 2018 itibarıyla devrede bulunan ‘arabuluculuk’ müessesesi oluyor. Adliyelerde yer alan arabuluculuk bürolarına başvurarak avukat arabulucu ile irtibata geçebiliyor.