27 / 11 / 2024

miras sözleşmesi kimler arasında yapılır

miras sözleşmesi kimler arasında yapılır

Miras taksim sözleşmesinin iptali davasını menfaati bulunan mirasçı ve ya vasiyet alacaklısı açabiliyor. Dava, ölüme bağlı tasarrufun tamamının ve ya bir kısmının iptaline ilişkin olabiliyor...

Miras sözleşmesi kimler arasında yapılır?

Miras sözleşmesi kimler arasında yapılır?: Miras sözleşmesi, miras bırakan ve miras bırakılan kişinin aynı anda noter huzurunda isteklerini belirterek sözleşme imzalamasıyla gerçekleşiyor. Sözleşme malvarlığında daralma yaratsa bile geçerliliğini koruyor.

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nedir, kimler tarafından yapılır?

İnşaat projeleri başlamadan önce en sık karşılaşılan kavramlardan biri de arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesidir. Peki, Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nedir, nasıl yapılır? İşte detaylar...

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi nedir? Öldükten sonra miras kime kalır?

Türk Borçlar Kanunu’nda yer alan 611. Maddede ölünceye kadar bakma sözleşmesi yer alır.  Bu sözleşme, bakım alacaklısı ve bakım borçlusu arasında yapılır. Öldükten sonra mirasın ise kime kalacağı merak edilir. İşte ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile ilgili önemli detaylar…

Mirastan feragat sözleşmesi nasıl iptal edilir?

Miras hukuku kapsamında miras bırakacak olan kişi bir mirasçısı ile arasında karşılık olmadan ya da bir karşılığa yönelik olarak mirastan feragat sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, mirastan feragat sözleşmesi nasıl iptal edilir? İşte tüm detaylar..

Mirastan feragat sözleşmesi 2022 örneği!

Miras bırakan, bir mirasçısı ile karşılıksız veya bir karşılık sağlanarak mirastan feragat sözleşmesi yapabiliyor. Feragat eden, mirasçılık sıfatını kaybeder. Peki, Mirastan feragat sözleşmesi nasıl olur? İşte Mirastan feragat sözleşmesi 2022 örneği...

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile mirastan hak alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Manevi babam 80 yaşın üzerinde. Akıl sağlığının yerinde olduğuna dair rapor alarak ölünceye kadar bakma sözleşmesi yaptık. Bir gün vefatı halinde mirasçıları dava açabilir mi?' sorusunu cevapladı.

Mirastan feragat sözleşmesi örneği 2019!

Mirasçılar, mirastan feragat sözleşmesi imzalayarak mirasçılık sıfatından vazgeçebiliyor. Bu sözleşme mahkeme veya noter aracılığı ile de imzalanabiliyor. İşte mirastan feragat sözleşmesi örneği 2019...

3 soruda miras sözleşmeleri nasıl yapılır?

Miras paylaşımının sonuçlandırılması için taraflar arasında miras sözleşmesi imzalanabiliyor. Peki, miras sözleşmeleri nelerdir, nasıl yapılır?

Mirastan feragat sözleşmesi 2017!

Mirasbırakan ile mirasçı aralarında anlaşma sağlayarak feragat sözleşmesi de imzalayabiliyor. İşte mirastan feragat sözleşmesi 2017 örneği..

Olumlu miras sözleşmesi nasıl yapılır?

Olumlu miras sözleşmesinde mirasbırakan, miras sözleşmesiyle mirasını veya belirli malını sözleşme yaptığı kimseye ya da üçüncü bir kişiye bırakma yükümlülüğü altına girebiliyor. Peki, olumlu miras sözleşmesi nasıl yapılır?

Mirastan feragat sözleşmesi 2016!

Mirasbırakan, bir mirasçısı ile karşılıksız veya bir karşılık sağlanarak mirastan feragat sözleşmesi yapabiliyor. Peki, sözleşme nasıl yapılır? İşte mirastan feragat sözleşmesi 2016 örneği..

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi 2016!

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi, mirasçı atanmasını içermese bile, miras sözleşmesi şeklinde yapılması gerekiyor. Peki, ölünceye kadar bakma sözleşmesi nasıl yapılır? İşte Ölünceye kadar bakma sözleşmesi 2016..

Mirasçılar arasında rızai taksim sözleşmesi!

Bir kimsenin vefatı halinde sahip olduğu mal ve haklar yasal mirasçılarına kalıyor. Kalan miras üzerinde mirasçılar rızai taksim sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, mirasçılar arasında rızai taksim sözleşmesi nasıl yapılır?

Rızai taksim sözleşmesi geçerliliği!

Rızai taksim sözleşmesi, mirasçılar arasında payların oluşturulması ve fiilen alınması veya aralarında yapacakları paylaşma sözleşmesi mirasçıları bağlıyor. Peki, rızai taksim sözleşmesi geçerliliği için ne gerekir?

miras sözleşmesi kimler arasında yapılır Haberi

miras sözleşmesi kimler arasında yapılır


Miras taksim sözleşmesinin iptali!


Miras taksim sözleşmesinin iptali davası aşağıda sayılan durumların gerçekleşmesiyle açılabiliyor. Bunlar;

1. Miras sözleşmesi, mirasbırakanın tasarruf ehliyeti bulunmadığı esnada yapılmışsa, 

2. Miras sözleşmesi yanılma, aldatma, korkutma veya zorlama neticesinde yapılmışsa,

3. Miras sözleşmesinin içeriği, hükme bağlandığı koşullar veya iki tarafa yüklediği edimler hukuka veya ahlaka aykırı ise,

4. Miras sözleşmesi kanunda öngörülen şekillere uyulmadan yapılmışsa; durumlarında gerçekleşiyor.


Miras taksim sözleşmesinin iptali davasını menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı açabilir. Dava, ölüme bağlı tasarrufun tamamının veya bir kısmının iptaline ilişkin olabilir.


Miras taksim sözleşmesinin iptali davası, davacının tasarrufu, iptal sebebini ve kendisinin hak sahibi olduğunu öğrendiği tarihten başlayarak 1 yıl ve her halde vasiyetnamelerde açılma tarihinin, diğer tasarruflarda mirasın geçmesi tarihinin üzerinden, iyiniyetli davalılara karşı 10 yıl, iyiniyetli olmayan davalılara karşı 20 yıl...