23 / 12 / 2024

miras sözleşmesi kuralları

miras sözleşmesi kuralları

Olumlu miras sözleşmesi ve mirastan feragat sözleşmeleri, miras bırakan tarafından yapılabilen miras sözleşmeleri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, miras sözleşmesi nasıl olmalı? Miras sözleşmesi nasıl yapılmalı?

Mirastan yoksunluk!

Türk Medeni Kanunu mirastan yoksunluk ile bir kısım ağır şartların belirlenmesiyle bu ağır şartların varlığı halinde bazı mirasçıların hiçbir surette mirastan pay alamayacaklarını açıkça belirtiyor....

Miras taksim sözleşmesi geçerlilik şartları!

Miras taksimi ölen bir kimseden mirasçılarına intikal eden taşınmazların mirasçılar arasında paylaşımı oluyor. Miras taksim sözleşmesi geçerlilik şartları kapsamında sözleşmenin resmi yazılı olarak yapılması gerekiyor...

Miras sözleşmesi kimler arasında yapılır?

Miras sözleşmesi kimler arasında yapılır?: Miras sözleşmesi, miras bırakan ve miras bırakılan kişinin aynı anda noter huzurunda isteklerini belirterek sözleşme imzalamasıyla gerçekleşiyor. Sözleşme malvarlığında daralma yaratsa bile geçerliliğini koruyor.

Miras sözleşmesi şekil şartı!

Miras sözleşmesi şekil şartı kapsamında sözleşmenin resmi vasiyetname şeklinde düzenlenmesiyle geçerli oluyor. Resmi miras sözleşmesi iki tanıkla beraber resmi memur önünde yapılıyor. Geçerli miras sözleşmesi haberimizde yer alıyor...

Mirastan feragat sözleşmesi örneği!

Mirastan feragat sözleşmesi, miras bırakan ile gelecekteki muhtemel mirasçısı arasında yapılan, ileride doğacak miras hakkına ilişkin beklentiden bir karşılık alınarak veya karşılık alınmadan tamamen veya kısmen vazgeçmeyi amaçlayan bir sözleşmedir...

Miras hukukunda hibe!

Miras hukukunda hibe sözleşmesinin temelinde bağışlananı zenginleştirme ve bağışlayanın malvarlığından belirli değer ya da değerlerin çıkması bulunuyor. Bağışlama sözleşmesi iki taraflı düzenlenen bir akit oluyor...

Miras sözleşmesi kuralları!

Miras sözleşmesi kurallarına göre mirastan feragat sözleşmesi ve ölünceye kadar bakma sözleşmesinin nasıl düzenlendiğinden haberimizde bahsedeceğiz. Her iki sözleşmenin de kabul edilmesi için resmi yolla düzenlenmesi gerekiyor...

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl olmalı?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, inşaat projesinde önem taşıyan bir sözleşme türüdür. Müteahhit ve mülk sahibi ile imzalanan bu proje için belirlenen bazı kurallar vardır. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir ve nasıl olmalıdır? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi hakkındaki detaylar…

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi nedir? Öldükten sonra miras kime kalır?

Türk Borçlar Kanunu’nda yer alan 611. Maddede ölünceye kadar bakma sözleşmesi yer alır.  Bu sözleşme, bakım alacaklısı ve bakım borçlusu arasında yapılır. Öldükten sonra mirasın ise kime kalacağı merak edilir. İşte ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile ilgili önemli detaylar…

Mirastan feragat sözleşmesi nasıl iptal edilir?

Miras hukuku kapsamında miras bırakacak olan kişi bir mirasçısı ile arasında karşılık olmadan ya da bir karşılığa yönelik olarak mirastan feragat sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, mirastan feragat sözleşmesi nasıl iptal edilir? İşte tüm detaylar..

Mirastan feragat sözleşmesi 2022 örneği!

Miras bırakan, bir mirasçısı ile karşılıksız veya bir karşılık sağlanarak mirastan feragat sözleşmesi yapabiliyor. Feragat eden, mirasçılık sıfatını kaybeder. Peki, Mirastan feragat sözleşmesi nasıl olur? İşte Mirastan feragat sözleşmesi 2022 örneği...

Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli? 2022 Kira kontratı örneği nasıldır?

Kira sözleşmesi, mal sahibi ile kiracı arasındaki ilişkiyi düzenleyen bir tür kurallar bütünüdür. Ve ne kadar ayrıntılı ve doğru olursa, tarafların uyuşmazlıkları çözmesi o kadar kolay olur. Peki Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli? 2022 Kira kontratı örneği nasıldır?

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile mirastan hak alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Manevi babam 80 yaşın üzerinde. Akıl sağlığının yerinde olduğuna dair rapor alarak ölünceye kadar bakma sözleşmesi yaptık. Bir gün vefatı halinde mirasçıları dava açabilir mi?' sorusunu cevapladı.

Mirastan feragat sözleşmesi örneği 2019!

Mirasçılar, mirastan feragat sözleşmesi imzalayarak mirasçılık sıfatından vazgeçebiliyor. Bu sözleşme mahkeme veya noter aracılığı ile de imzalanabiliyor. İşte mirastan feragat sözleşmesi örneği 2019...

3 soruda miras sözleşmeleri nasıl yapılır?

Miras paylaşımının sonuçlandırılması için taraflar arasında miras sözleşmesi imzalanabiliyor. Peki, miras sözleşmeleri nelerdir, nasıl yapılır?

Mirastan feragat sözleşmesi 2017!

Mirasbırakan ile mirasçı aralarında anlaşma sağlayarak feragat sözleşmesi de imzalayabiliyor. İşte mirastan feragat sözleşmesi 2017 örneği..

Olumlu miras sözleşmesi nasıl yapılır?

Olumlu miras sözleşmesinde mirasbırakan, miras sözleşmesiyle mirasını veya belirli malını sözleşme yaptığı kimseye ya da üçüncü bir kişiye bırakma yükümlülüğü altına girebiliyor. Peki, olumlu miras sözleşmesi nasıl yapılır?

Mirastan feragat sözleşmesi 2016!

Mirasbırakan, bir mirasçısı ile karşılıksız veya bir karşılık sağlanarak mirastan feragat sözleşmesi yapabiliyor. Peki, sözleşme nasıl yapılır? İşte mirastan feragat sözleşmesi 2016 örneği..

Saf GYO, Akkök Holding ile hizmet sözleşmesi imzalayacak!

Saf GYO transfer fiyatlandırması kurallarına uygun şekilde taraflarca aylık olarak ve ilişkili taraf işlemlerine ilişkin yasal mevzuat çerçevesinde belirlenmesine ve bu hizmetlerin alımının belirlenmesi için Akkök ile hizmet sözleşmesi imzalayacak.

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi 2016!

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi, mirasçı atanmasını içermese bile, miras sözleşmesi şeklinde yapılması gerekiyor. Peki, ölünceye kadar bakma sözleşmesi nasıl yapılır? İşte Ölünceye kadar bakma sözleşmesi 2016..

miras sözleşmesi kuralları Haberi

miras sözleşmesi kuralları

Miras sözleşmesi nasıl olmalı?

Olumlu miras sözleşmesi ve mirastan feragat sözleşmeleri, mirasbırakan tarafından yapılabilen sözleşmeler olarak karşımıza çıkıyor. Miras sözleşmesi, tarafların yazılı anlaşmasıyla her zaman ortadan kaldırılabiliyor.


Miras sözleşmesiyle mirasçı atanan veya kendisine belirli mal bırakılan kişinin, mirasbırakana karşı miras sözleşmesinin yapılmasından sonra mirasçılıktan çıkarma sebebi oluşturan davranışta bulunduğu ortaya çıkarsa; mirasbırakan, miras sözleşmesini tek taraflı olarak ortadan kaldırabilir.


Tek taraflı ortadan kaldırma, vasiyetnameler için kanunda öngörülen şekillerden biriyle yapılır.


Miras sözleşmesi gereğince sağlararası edimleri isteme hakkı bulunan taraf, bu edimlerin sözleşmeye uygun olarak yerine getirilmemesi veya güvenceye bağlanmaması hâlinde borçlar hukuku kuralları uyarınca sözleşmeden dönebilir. Peki, miras sözleşmesi nasıl olmalı?


Miras sözleşmesinin geçerli olması için resmî vasiyetname şeklinde düzenlenmesi gerekir.


Sözleşmenin tarafları, arzularını resmî memura aynı zamanda bildirirler ve düzenlenen sözleşmeyi memurun ve iki...