08 / 05 / 2024

miras tarlası olanlar

miras tarlası olanlar

2015 yılı Mayıs ayında çıkarılan kanun çerçevesinde tarla miras kalan çocuklara arazi bölünmeden aralarında anlaşmaya varmaları için tanınan süre Ağustos ayına kadar uzatılmıştı. Buna göre, miras tarlalar için son gün 31 Ağustos..

Miras tarlası olanlar için son gün ne zaman?

6537 sayılı Toprak Koruma Kanunu gereğince miras kalan tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal araziler Bakanlık tarafından verilen sürenin bitmesi halinde bölünemeyecek. Peki, miras tarlası olanlar için son gün ne zaman?

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

Miras hisseli tapusu olanlar aman dikkat! Eviniz, arsanız, tarlanız buhar olabilir! Tapuyu müstakile çevirmek için...

Miras yoluyla paylaşılan gayrimenkuller, hisseli tapu olarak kaydediliyor. Hisseli tapuların, sorunsuz ve tek bir sahibe ait müstakil tapulara dönüşümü, büyük bir önem taşırken bazı koşulları gerektiriyor.

Kripto hesabı olanlar dikkat! Ölmeden önce şifreyi söylemediyseniz, kripto mirasınız da mezara gider!

Kripto varlıklarınız siz öldükten sonra mirasçılarınıza geçer. Mirasçılık belgesini borsaya ya da ilgili kurumlara sunan mirasçı payını alır. Kripto varlıklarınızı kişisel hesaplarda tutuyorsanız ve şifreyi kimseye söylemediyseniz, kripto mirasınızı kimse alamaz.

Miras kalan evin satışı nasıl yapılır?

Miras kalan evin satışı nasıl yapılır? sorusu miras konusunda kafası karışık olanların sorduğu sorular arasında yer alıyor. İşte merak edilen cevaplar!

Anne ve babasının borcu olanlar dikkat! Miras kalabilir...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde anne ve babanın borçlarının evlada miras olarak kalıp kalmayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Dijital varlığı olanlar dikkat! Miras bırakılabilir mi?

Dijital Legacy Association tarafından aktarılan verilere göre; dijital miras konusunda sayılır ölçüde bilinci bulunanların oranı yüzde 50'ye yaklaşırken, yüzde 40'a yakın bir bölümünün kavram hakkında bilgisi az ya da hiçbir bilgiye sahip değil. Peki dijital miras nasıl işliyor? İşte ayrıntılar...

Miras nasıl bölünür? Kimler mirasçı olabilir?

Mal varlığından pay alacak olanlar, vefat eden kişi sonrasında büyük anlaşmazlığa düşebiliyor. Vefat eden kişinin eşi kalmış ve bir çocuğu bulunuyor, aynı zamanda anne, babası da sağ ise mirasın 1/4 kısmını eş, 3/4 kısmını ise çocuk alabiliyor. 

Miras tarlalar için son 10 gün!

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu gereğince ay sonuna kadar miras kalan tarlasının intikalini yaptıramayan kimseler intikalini yapabilecek. 31 Ağustos'tan sonra ise miras kalan tarlalar bölünemeyecek.Miras tarlalar için son 10 gün..

Miras tarlası olanlar için son gün ne zaman?

6537 sayılı Toprak Koruma Kanunu gereğince miras kalan tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal araziler Bakanlık tarafından verilen sürenin bitmesi halinde bölünemeyecek. Peki, miras tarlası olanlar için son gün ne zaman?

Miras zümreleri nelerdir?

Medeni Kanun gereğince mirasçılar; mirasbırakanın hısımlığına dayanarak mirasçı olanlar ve atanmış mirasçılar olarak karşımıza çıkıyor. Mirasbırakanın hısım mirasçısı olan kimselerin mirasçılıkta, miras zümresi bulunuyor. Peki, miras zümreleri nelerdir?

Miras hukukunda eşin payı!

Miras hukukunda eşin payı ailedeki diğer fertlerin olup olmamasına göre değişiyor. Örneğin çocukları varsa mirastan alacağı oran, 1/4 iken çocuklarının, anne-baba ve kardeşlerinin olmaması halinde büyükanne ve büyükbaba ile miras paylaşılıyor...

Miras hukukunda mahfuz hisse!

Miras hukukunda mahfuz hisse başka bir değişle saklı pay; Kanuni mirasçılardan murise çok yakın olanlara tanınan miras hissesine deniyor. Mahfuz hisse yani saklı pay kanun tarafından korunuyor...

Miras hukukunda eşin durumu!

Miras hukukunda eşin durumu Medeni Kanun'un 499. maddesinde düzenleniyor. Buna göre mirasta eşin alacağı miktar mirasın dörtte biri olarak belirleniyor. Tabi yan durumlar da göz önünde bulundurularak...

miras tarlası olanlar Haberi

miras tarlası olanlar

Miras tarlalar için son gün 31 Ağustos!

Miras yoluyla bölünmesini engellemek amacıyla 2014 yılı Mayıs ayında çıkarılan kanun çerçevesinde tarla miras kalan çocuklara arazi bölünmeden aralarında anlaşmaya varmaları için bir yıllık süre tanınmıştı. 


Mayıs 2015 tarihinde bu süre bitecekken, Bakanlık tarafından 3 aylık ek süre verildi. Buna göre bu süre Ağustos ayında sona erecek. Bu ay sonuna kadar miras kalan tarlasının intikalini yaptıramayan kimseler intikalini yapabilecek.


Bu süreyi kaçıranlar ise miras kalan tarlasını bölemeyecek. Peki, bu süre içinde mirasçılar arasında anlaşma sağlanamazsa ne olacak?


Mirasçılar arasında anlaşma sağlanamadığı takdirde, mirasçılardan her biri yetkili sulh hukuk mahkemesi nezdinde dava açabilir. Bu durumda sulh hukuk hâkimi tarımsal arazi veya yeter gelirli tarımsal arazi mülkiyetinin;


a) Kişisel yetenek ve durumları göz önünde tutulmak suretiyle tespit edilen ehil...