05 / 05 / 2024

miras tescil ettirme

miras tescil ettirme

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısında miras taksim sözleşmesinde tescil talebi ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in köşe yazısı;

Miras kalan gayrimenkulün tescil edilmesi gerekir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan gayrimenkulün kişinin adına tescil edilmesinin gerekli olup olmadığını yazdı. 

Annesinden miras kalanlar dikkat!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda annesinin vefatından sonra tapu dairesinde annesine ait arazinin bir kısmını adına tescil ettirdiğini belirten okuyucu, arazinin diğer kısmının satıldığını söyledi. Okuyucu, mirasına nasıl sahip olabileceğini sordu. 

Tapuda miras intikali nasıl olur?

Bir yakınınızın vefat ettiğini ve size de birtakım gayrimenkuller kaldığını düşünelim. Miras kalan gayrimenkullerin mirasçı adına tescil işlemleri tapu müdürlüğünde yapılıyor. Peki, tapuda miras intikali nasıl olur?

Tapu tescil davası nasıl görülür?

Tapuda kayıtlı olmayan bir taşınmaz için açılacak tescil davası, Hazineye ve ilgili kamu tüzel kişilerine veya varsa tapuda malik gözüken kişinin mirasçılarına karşı açılır. Peki, tapu tescil davası nasıl görülür?

Miras tarlalar için son 5 gün!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında 2015 yılında yapılan değişikliklere göre tarım arazilerinin miras yolu dahil bölünerek tescil edilmesi yasaklanıyor. Miras tarlalar için son 5 gün bulunuyor..

Miras reddi ne zaman yapılır?

Kendisine miras kalan kimi mirasçıların, bazı nedenlerden dolayı mirası adına tescil etmek isteyemebiliyor. Mirasın reddedilebilmesi için yasal süre zarfı içerisinde yapılması gerekiyor. Peki, miras reddi ne zaman yapılır?

Miras payının devri sözleşmesi 2015!

İştirak halinde mülkiyet olarak, payını devreden mirasçı veya mirasçıların yerlerine devralan mirasçı veya mirasçılar yazılmak suretiyle tescil işlemleri yapılabiliyor. İşte miras payının devri sözleşmesi 2015..

Miras kalan gayrimenkul satışı nasıl olur?

Miras bırakanın vefatının ardından, geride kalan gayrimenkuller mirasçıların adına tescil ediliyor. Peki, miras kalan gayrimenkul satılabilir mi? Miras kalan gayrimenkul satışı nasıl olur? İşte yanıtı..

Miras taksim sözleşmesinde tescil talebi yapılabilir mi?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısında miras taksim sözleşmesinde tescil talebi ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in köşe yazısı;

Bergama'nın turizm geleceği masaya yatırılıyor!

UNESCO Dünya Miras Komitesi Toplantısı'nda "Dünya Mirası" tescil edilerek dünyanın 999'uncu, Türkiye'nin 13'üncü, İzmir'in ise ilk mirası olan Bergama'nın kültürel, sosyo-ekonomik ve turizm geleceği masaya yatırılıyor.

Miras davasında yetkili mahkeme!

Miras davasında yetkili mahkeme, muris muvazaası nedeniyle tapu iptali ve tescil davalarında asliye hukuk mahkemesi, terekenin tespiti, terekeye mümessil tayini, tereke defteri tutulması, vasiyetnamenin açılması davalarında ise sulh hukuk mahkemesi oluyor

Mirasın açılması davası!

Mirasın açılması davası türüne göre sulh hukuk mahkemesinde veya asliye hukuk mahkemesinde açılıyor. Muris muvazaasına nedeniyle tapu iptali ve tescil davaları ise asliye hukuk mahkemesinde açılıyor...

Miras hukuku soruları!

Miras hukuku soruları, vasiyetname varsa veya yoksa miras paylaşımı nasıl yapılır, veraset ilamı nedir, yasal mirasçılar kimlerdir, mirasta saklı pay nedir, miras hangi durumlarda reddedilebilir gibi sorulardan meydana geliyor....

miras tescil ettirme Haberi

miras tescil ettirme

Yıllar önce büyük babanın ölümü sonrasında mirasçılar bir miras taksim sözleşmesi yapmış. Ancak sonradan miras kalan gayrimenkullerin bulunduğu yörede kadastro çalışması yapılmış ve bu çalışma sırasında bir parsel mirasçılardan biri adına, bir başka parsel de mirasçılar adına tescil olunmuş ve aradan da 10 yıldan fazla zaman geçmiş. Şimdi miras taksim sözleşmesine göre tescil talebinde bulunmak mümkün mü? H.D. 


Hukuki olaylara zamanında müdahale edilmediği durumlarda olayda görüldüğü gibi kavramlar birbiri içine geçebilmektedir. Bu halde de meselenin halli güçleşmektedir. Bırakın yukarıda anlatılan olayı, büyük babaların ölümünden sonra üçüncü kuşak toruna kadar veraset ilamı alınmadığı, gayrimenkullerin tescilinin yapılmadığı çok olay vardır. Tescillerin yapılmaması nedeni ile aile tablosu karışmış. Ölenler, boşananlar, üveyler devreye girmiş olur ve işin içinden çıkabilmek için yıllarca uğraşılır. Bu olay...