24 / 11 / 2024

miras üzerinde kadastro çalışması

miras üzerinde kadastro çalışması

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısında miras taksim sözleşmesinde tescil talebi ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in köşe yazısı;

Miras sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, tarafından kurumun internet sayfasında yayınlanan  video kapsamında mirasçısı olunan taşınmazların öğrenilebilmesi için yapılması gerekenler bir bir açıklandı.

Veraset ilamı (mirasçılık belgesi) nedir?

Veraset ilamı, bir kişinin vefat ettiğinde geride bıraktığı malvarlığı değerlerini belirlemek ve bu varlıklar üzerinde yasal hak sahibi olan mirasçıların bu haklarını ispat etmelerini sağlayan resmi bir belgedir. Özellikle tenkis davaları ve izale-i şüyu davaları gibi hukuki süreçlerde kullanılır.

Şahsıma taşınmaz miras kalmış mı nasıl öğrenebilirim? İşte miras öğrenme detayları!

Anne, Baba veya uzak bir akrabanızdan adınıza miras kalıp kalmadığını öğrenmek artık çok kolay. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, tek tıkla adınıza kayıtlı miras olup olmadığını sorgulama işlemleri ile ilgili bilgileri tek tek paylaştı.

Noterden mirasçılık belgesi nasıl alınır? Veraset ilamı ve mirasçılık belgesi aynı şey mi olur?

Miras kalan mülklerin üzerinde birden çok kişinin söz hakkı olabilir. Bu kişilere mirasçılar denir. Peki mirasçılık belgesi nasıl alınır? İşte bu konuda merak edilip sorulan sorular!

Mirasçılar dikkat! Gayrimenkul paylaşımında bu hususlara dikkat edin!

Bir kimsenin, ölümü üzerine varislerine kalan malları ve borçlarına miras deniyor. Üzerinde gayrimenkuller bulunan bir kişinin vefat etmesi durumunda mirasçılar mal paylaşımının nasıl olacağını merak ediyorlar. Çocuklar ile eşin mirastaki payı ne kadardır? Saklı pay nedir? İşte miras paylaşımı hakkı

Vasi miras üzerinde hak talep edebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde vasinin yetkilerini kaleme aldı. Peki vasinin yetkileri sınırlı mıdır? Vasi miras üzerinde hak talep edebilir mi? İşte detaylar...

İkinci eşin mirası çocuklara kalır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Yakınım olan dört kardeşin babaları vefat etmişti, anneleri yeniden evlendi, ikinci kocasından çocuğu olmadı. İkinci eşin adına kayıtlı evi var. Bunun vefatı halinde, yakınım olan dört kardeşin bu ev üzerinde miras payı olacak mı?' sorusunu cevapladı.

Gayrimenkule yapılan kadastro için dava açılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Anneme miras kalan gayrimenkuller, 2010 yılında kadastro çalışması yapılırken üç kardeş yerine, erkek kardeşimiz adına tescil ettirilmiş. Biz şimdi hakkımızı arayabilecek miyiz?' sorusunu cevapladı.

Prof. Dr. Kerim Aydoğdu tüm mirasını öğrencilere bağışladı!

Prof. Dr. Kerim Aydoğdu,  sosyal medya üzerinde yaptığı paylaşımında yakalandığı elim hastalık sebebiyle tüm mirasını ihtiyaç sahibi öğrencilere bağışlayacağını duyurdu.

Aydın'da baba mirası evin yıkıldığı iddia edildi!

Giresun'un Güce ilçesinde babasından miras kalan evin, kadastro kayıtlarında, yıkılıp yerine 2 ev inşa edildiğini iddia eden Hüseyin Arslan, durumun düzeltilmesini istedi.

Filistin'de 45 cami ve 70'in üzerinde bina restore edildi!

Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği (Mirasımız Derneği), Filistin'de 45 tarihi cami ile 70'in üzerinde binanın restorasyonunu tamamladı.

Tapu tahsisi mirasçılara geçer mi?

Tapu tahsis belgesi kadastro planları ve ıslah imarları yapıldıktan sonra hak sahiplerine verilecek olan esas tapuyu teşkil ediyor. Peki, tapu tahsisi mirasçılara geçer mi?

Mirasçılar arasında rızai taksim sözleşmesi!

Bir kimsenin vefatı halinde sahip olduğu mal ve haklar yasal mirasçılarına kalıyor. Kalan miras üzerinde mirasçılar rızai taksim sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, mirasçılar arasında rızai taksim sözleşmesi nasıl yapılır?

miras üzerinde kadastro çalışması Haberi

miras üzerinde kadastro çalışması

Yıllar önce büyük babanın ölümü sonrasında mirasçılar bir miras taksim sözleşmesi yapmış. Ancak sonradan miras kalan gayrimenkullerin bulunduğu yörede kadastro çalışması yapılmış ve bu çalışma sırasında bir parsel mirasçılardan biri adına, bir başka parsel de mirasçılar adına tescil olunmuş ve aradan da 10 yıldan fazla zaman geçmiş. Şimdi miras taksim sözleşmesine göre tescil talebinde bulunmak mümkün mü? H.D. 


Hukuki olaylara zamanında müdahale edilmediği durumlarda olayda görüldüğü gibi kavramlar birbiri içine geçebilmektedir. Bu halde de meselenin halli güçleşmektedir. Bırakın yukarıda anlatılan olayı, büyük babaların ölümünden sonra üçüncü kuşak toruna kadar veraset ilamı alınmadığı, gayrimenkullerin tescilinin yapılmadığı çok olay vardır. Tescillerin yapılmaması nedeni ile aile tablosu karışmış. Ölenler, boşananlar, üveyler devreye girmiş olur ve işin içinden çıkabilmek için yıllarca uğraşılır. Bu olay...