01 / 05 / 2024

miras vergisi ilk taksiti

miras vergisi ilk taksiti

Miras vergisi malların veraset tarikiyle veya herhangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde ödeniyor. Miras vergisi için son 3 gün kaldı..

Miras vergisi için son 4 gün!

Mayıs ayında ödenen vergiler arasında yer alan miras vergisi için son 4 gün kaldı. Mükelleflerin 31 Mayıs'a kadar vergi borçlarını ödemeleri şart.

Miras vergisi nasıl hesaplanır?

Miras vergisi, önemli vergi sistemlerinden biridir. Bu vergi farklı döviz kurları ve bazı değerler baz alınarak hesaplanır. Ancak hesaplanmasında göz önünde bulundurulması gereken bazı incelikler bulunur. İşte miras vergisi nasıl hesaplanır sorusunun kapsamlı yanıtları...

Emlak vergisi muafiyeti şartları neler? Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri ne zaman?

Emlak ve çevre temizlik vergisi birinci taksit ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak edilirken, emlak vergisi muafiyeti şartlarının detayları da araştırılıyor. Peki, Emlak vergisi muafiyeti şartları neler? Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri ne zaman?

Kardeşler arasında miras paylaşılmazsa ne olur? Evlat mirastan nasıl mahrum bırakılır?

Miras konusu ilk başta kulağa güzel gelse de aile içinde yaşanan bazı tatsız durumlarında habercisi olabilir. İşte miras konusunda anlaşılma sağlanamadığında olabilecekler!

2022'de emlak vergisini kimler ne kadar ödeyecek?

Emlak vergisi ilk taksit dönemi 1 Mart itibarıyla başlıyor. Peki, 2022'de emlak vergisini kimler ne kadar ödeyecek?

TC ile emlak vergisi ödeme nasıl yapılır?

1 Mart'ta emlak vergisi ilk taksit dönemi başlıyor. Ödemesini belediyeye gitmeden online olarak gerçekleştirmek isteyenler "TC ile emlak vergisi ödeme nasıl yapılır?" sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte merak edilenler...

Emlak vergisi ilk taksit ne zaman ödenir?

Emlak vergisi mükellefi olan vatandaşlar borcunu iki taksitte ödeyebiliyor. Peki, emlak vergisi ilk taksit ne zaman ödenir?

Pandemide miras vergisi geliri ikiye katlandı!

Kovid-19 salgını sürecinde artan ölümlerin etkisiyle devletin 2021'de veraset ve intikal vergisi geliri yüzde 85 oranında yükseldi.

Veraset ve intikal vergisi dilimleri artırıldı! 

Menkul ve gayrimenkullerin veraset şeklinde veya ivazsız olarak intikal etmesi durumunda miras vergisi ödeniyor. Miras vergisinde istisna tutarları belli oldu. İşte miras vergisinde istisna tutarları 2022...

Mirasçılara son gün uyarısı!

Kendisine miras kalan kişilerin intikal eden bu miras için vergi ödemeleri gerekiyor. Miras vergisi için ilk taksit ödemeleri ise yarın sona eriyor.

Miras kalan da vergi ödeyecek!

Kendisine miras kalan kişiler, intikal eden bu miras için her yıl düzenli olarak vergi veriyor. Miras vergisi için ilk taksit ödemeleri bu ayın sonunda sona eriyor. 

Mükelleflerin dikkatine! Son 10 gün!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisi ve miras vergisi ödemeleri devam ediyor. Vergi mükelleflerinin Mayıs ayı sonuna kadar ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Mirasa da vergi var! İlk taksit ödemeleri başladı!

Kendisine miras kalan kişilerin, intikal eden bu miras için vergilerini her yıl düzenli olarak ödemeleri gerekiyor. Miras vergisi için ilk taksit ödemeleri başladı...

Değerli konut vergisi sorgulama e-Devlet!

Değeri 5 milyon 227 bin TL'yi aşan konutlar için alınacak değerli konut vergisi ilk taksit ödemeleri başladı. Peki değerli konut vergisi ne kadar? Değerli konut vergisi sorgulama e-Devlet üzerinden nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

miras vergisi ilk taksiti Haberi

miras vergisi ilk taksiti

Miras vergisi olan veraset ve intikal vergisi, 7338 sayılı kanun gereğince tahsil ediliyor. Bu vergi, malların veraset tarikiyle veya herhangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde ödeniyor. Taşınmazların intikal edildiği kişiler bu vergiyi ödemek ile mükellef oluyor.


Vergi için ödemeler 3 sene boyunca yapılıyor. Senede iki taksitte ödenebilen vergide ilk taksitler Mayıs ayında ödeniyor. Buna göre, miras vergisi ödemeleri için son 3 gün kaldı.


İkinci taksitler ise Kasım ayında ödeniyor. Vergi toplamda 6 taksitte ödenmiş oluyor.


Buna göre 2014 yılında ödemeye başlayan kimseler bu sene Mayıs'ta 5. vergilerini ödüyor. Kasım'da ise son taksitlerini ödemiş oluyor. 2015 yılında ödenmeye başlayan vergiler ise en son 2017 Kasım'da bitiyor. 


Bu sene ilk taksiti ödemeye başlayan kimselerin vergi dönemi ise...