01 / 05 / 2024

Miras vergisinin birinci taksiti

Miras vergisinin birinci taksiti

Miras vergisi malların veraset tarikiyle veya herhangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde ödeniyor. Miras vergisi için son 3 gün kaldı..

Mirasçıya kalan ev için emlak vergisi ödemek zorunda mı?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin belirli dönemlerde ödemesi gereken bir vergi türüdür. Bu verginin mirasçılara kaldığında ödenip ödenmeme durumu merak ediliyor. Peki mirasçılar bu vergi türünü ödemek zorunda mı? İşte ev için emlak vergisinin miras durumunda ödenme durumu...

Araç sahiplerine kritik uyarı! Süre doluyor! Ödemeyi unutmayın!

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren ödeme ile ilgili son uyarı yapıldı ve son 4 gün kaldı. Bu yıla ilişkin motorlu taşıtlar vergisinin birinci taksit ödemesi için tanınan süre 31 Ocak Salı günü dolacak.

Milyonlarca mükellefi ilgilendiriyor! Bugün son gün!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset durumunda veya ivasız şekilde intikal etmesi halinde miras vergisinin ödenmesi gerekiyor. 

Emlak vergisinde muafiyet koşulları neler?

Emlak vergisinin birinci taksit ödemelerinde sona gelindi. Emlak vergisi mükellefleri hangi şartlarda verginin ödenmediğini merak ediyor ve muafiyet şartlarını araştırıyor. Peki muayyen zamanlarda kullanılan ev için muafiyet uygulanır mı? İşte ayrıntılar...

Milyonlarca mükellefi ilgilendiriyor! Yarın son gün!

Milyonlarca mükellefi ilgilendiren borç yapılandırması taksitinden birinci geçici vergi dönemine ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerine, emlak vergisinin birinci taksit ödemelerinden bazı sektörlerde yapılan KDV indirimlerine kadar birçok ödemede son güne gelindi.

Mirasta 'istisna' var! Verginiz yarı yarıya azalabilir!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız olarak intikal etmesi durumunda miras vergisinin ödenmesi gerekiyor. Ancak ivazsız (hibe) mal intikali durumunda vergi, ivazsız intikallere ilişkin tarifede yer alan oranların yarısı uygulanarak hesaplanıyor.

Veraset ve İntikal Vergisi'nde istisna tutarları 2021!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız olarak intikal etmesi durumunda miras vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki Veraset vergisinin 2021 istisnaları neler? İşte veraset vergisine ilişkin detaylar...

Mirasçılar dikkat! Vergi dönemi başlıyor!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız olarak intikal etmesi halinde miras vergisinin ödenmesi gerekiyor. Veraset İntakal vergisi ödemeleri yarın başlıyor...

Veraset ve İntikal Vergisi ödemeleri için son günler!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız olarak intikal etmesi durumunda miras vergisinin ödenmesi gerekiyor. Miraşçıların son 3 gün içerisinde ödemelerini yapmaları gerekiyor.

Mirasçılar dikkat! Verginizi ödemeyi unutmayın!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız olarak intikal etmesi halinde miras vergisinin ödenmesi gerekiyor. Miraşçıların bu ayın sonuna kadar ödemelerini yapmaları gerekiyor.

Veraset ve intikal vergisi oranları 2019!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız olarak intikal etmesi durumunda miras vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki miras vergisi nasıl hesaplanıyor? işte veraset ve intikal vergisi oranları 2019...

Veraset ve intikal vergisinde beyanname!

Türkiye'de bulunan malların veraset yoluyla ya da ivazsız olarak bir kişiden diğer kişiye intikal etmesi durumunda miras vergisi ödeniyor. Miras vergisinin 2 Aralık tarihine kadar ödenmesi gerekiyor.

Miras vergisinden muafiyet 2019!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız olarak intikal etmesi durumunda miras vergisinin ödenmesi gerekiyor. İşte miras vergisinden muafiyet şartları...

Miras vergisinin birinci taksiti Haberi

Miras vergisinin birinci taksiti

Miras vergisi olan veraset ve intikal vergisi, 7338 sayılı kanun gereğince tahsil ediliyor. Bu vergi, malların veraset tarikiyle veya herhangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde ödeniyor. Taşınmazların intikal edildiği kişiler bu vergiyi ödemek ile mükellef oluyor.


Vergi için ödemeler 3 sene boyunca yapılıyor. Senede iki taksitte ödenebilen vergide ilk taksitler Mayıs ayında ödeniyor. Buna göre, miras vergisi ödemeleri için son 3 gün kaldı.


İkinci taksitler ise Kasım ayında ödeniyor. Vergi toplamda 6 taksitte ödenmiş oluyor.


Buna göre 2014 yılında ödemeye başlayan kimseler bu sene Mayıs'ta 5. vergilerini ödüyor. Kasım'da ise son taksitlerini ödemiş oluyor. 2015 yılında ödenmeye başlayan vergiler ise en son 2017 Kasım'da bitiyor. 


Bu sene ilk taksiti ödemeye başlayan kimselerin vergi dönemi ise...