04 / 05 / 2024

miras zamanaşımına uğrar mı

miras zamanaşımına uğrar mı

Miras hukukuna göre mirasbırakan kişi, bazı mirasçılarınını miras hakkından yoksun bırakmak amacıyla malların satışını gerçekleştirebiliyor. Peki bu durumda yasal mirasçı hakkını nasıl arar? Mirastan mal kaçırma davasında zamanaşımı var mıdır?

Anne babası ölenler dikkat! Miras paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arası miras paylaşımı ve miras sorgulama 2024...

Miras paylaşımı çoğu zaman aileler arasında anlaşmazlıklara neden oluyor. Peki miras paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arası miras paylaşımı nasıl olur? İşte ayrıntılar...

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Poundla kira gelirinin yanı sıra cazip konut fiyatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adeta yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı. Magusa, İskele, Gaziveren’in büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yatırım Danışmanı Özge Özler, en çok talebin Rusya, İran ve Avrupa’dan geldiğini dile getirdi.

Ünlü ekonomistten düşük faizli konut kredisini bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak açıklama!

Ziraat Bankası’nın önceki dönemlerde Genel Müdür Yardımcılığı görevini yapan Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, ekonomiye ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Şenol Babuşcu, düşük faizli konut kredisi bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak bir açıklama yaparak, “Öyle bir kredi gelmez” dedi.

1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olan anne babalar şimdi bakın! Çocuk yardımına zam geldi mi? Başvuran PTT'den hemen alıyor! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli haneler için çocuk yardımı ödemesi yapıyor. Peki çocuk yardımına zam geldi mi?

Anne ve babalar şimdi bakın! 1, 2, 3 ve fazla çocuğu olanlar PTT'den anında alabiliyor! Çocuk yardımına zam geldi mi?

Çocuk yardımına zam yapılıp yapılmadığı merakla araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca sosyal destek kapsamına alınan çocuk yardımı ile e-Devlet'ten başvuru yapan anne babalara destek ödeniyor.

İş Bankası hesabı olanlar hemen baksın... Şubeye gitmeniz gerek

İş Bankası'nda hesabı olan vatandaşlarla ilgili önemli bir haber geldi. İş Bankası yaptığı duyurusunda 2023 yılında zamanaşımına uğrayacak olan hesapların devredileceğini ifade etti. Bu nedenle şubeye gitmek gerekebilir.

Miras paylaşımı nasıl hesaplanır? Miras paylaşımı yapılmazsa ne olur?

Miras paylaşımına dair araştırılan birtakım yanıtlar bulunmaktadır. İşte o bilgilere dair detaylar!

Anne babalar hemen bakın! 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olanlar PTT'den anında alıyor! Çocuk yardımına yeni zam geldi mi?

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için çocuk sayısına göre 650 TL'ye varan destek ödemesi yapılıyor. Anne babalar hemen bakın! 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olanlar PTT'den anında alıyor! Çocuk yardımına yeni zam geldi mi?

Vestel klimalarda ikili ürün alımına 750 TL indirim! Vestel klimaların 16 Eylül 2022 fiyat listesi 

Yaza veda ettiğimiz şu günlerde, Vestel klimalarda kampanya başlattı. Vestel ikili ürün alımına 750 TL indirim sağlıyor. İşte Vestel'in kampanyalı klima fiyatları

Kardeşler arasında miras paylaşımı nasıl yapılır?

Kardeşler arasında çok büyük bir sorunlara yol açan miras paylaşımına dair ayrıntılar merak ediliyor. Peki, kardeşler arasında miras paylaşımı nasıl yapılır? İşte miras paylaşımına dair tüm merak edilenler...

Miras paylaşımında buna dikkat! Herkesin başına gelebilir! Kime ne kadar pay düşüyor?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde vefat eden kişilerin miras paylaşımını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Sigorta şirketlerinden alacağı olanlar dikkat! Paranız zaman aşımına uğrayarak yanabilir! 

Türkiye Sigortalar Birliği önemli açıklamalarda bulundu. TSB'nin yapmış olduğu duyuru milyonlarca emeklilik şirketleri ve sigorta müşterilerini kapsıyor.

Miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur?

Bir kimsenin vefatı halinde malvarlığı miras olarak yasal mirasçılarına kalıyor. Peki, miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur?

miras zamanaşımına uğrar mı Haberi

miras zamanaşımına uğrar mı

Mirastan mal kaçırma davasında zamanaşımı!

Miras hukukuna göre, mirasbırakan kişi, bazı mirasçılarınını miras hakkından yoksun bırakmak için amacını gizleyerek, gerçekte bağışlamak istediği tapulu taşınmazını, tapuda yaptığı resmi sözleşme ile devrederek aslen hak sahibi olan diğer mirasçıları da haksız şekilde mirastan mahrum kalmış olmaktadır.


Bu hususta Yargıtay tüm mirasçıların dava açarak sözleşmenin muvazaa nedeniyle geçersizliğinin tespitini ve buna dayanarak tapu kaydının iptalini isteyebileceğine karar vermiştir.


Buna göre, kendisinden miras kaçırıldığını düşünen mirasçılar, mahkemeye dava açabiliyor. Konu ile ilgili yargıtay karar örnekleri aşağıda yer alıyor:


T.C.

YARGITAY

1. HUKUK DAİRESİ

E. 1991/14140

K. 1991/1517

T. 8.2.1991

• MUVAZAA İDDİASI ( Zamanaşımına Tabi Olmaması )

• ZAMANAŞIMINA TABİ OLMAMA ( Muvazaalı İşlem )


818/m.18


ÖZET : Muvazaalı işlem hiçbir hüküm doğurmayacağı gibi zaman geçmekle de geçerlilik kazanamaz. O nedenle zamanaşımına tabi değildir. 


DAVA : Taraflar arasında...