06 / 05 / 2024

miras zümre sistemi

miras zümre sistemi

Medeni Kanun gereğince mirasçılar; mirasbırakanın hısımlığına dayanarak mirasçı olanlar ve atanmış mirasçılar olarak karşımıza çıkıyor. Mirasbırakanın hısım mirasçısı olan kimselerin mirasçılıkta, miras zümresi bulunuyor. Peki, miras zümreleri nelerdir?

Mirasta zümre sistemi nedir?

Yasal mirasçılar mirasbırakanın ölümü halinde onun yerine geçecek olan ve kanun koyucunun belirlemiş olduğu kişiler oluyor. Miras, zümre sistemine göre dağıtılıyor. Peki, mirasta zümre sistemi nedir?

Miras kimlere kalır?

Mirasçılar, mirasbırakanın ölümü ile mirası bir bütün olarak, Medeni Kanun gereğince kazanılıyor. Miras, mirasçılık sırası ile yasal mirasçılara kalıyor. Peki, miras kimlere kalır? İşte yanıtı..

Kardeşler arasında miras paylaşımı! Kız ve erkek çocuklar arasında miras nasıl paylaştırılır? 

Miras anlaşmazlıklarında yapılacak olan kurallar kardeşler arasında nasıl paylaşılacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, kız ve erkek çocuklar arasında miras payı farkı var mıdır? Nasıl paylaşım olur? İşte haberlerin ayrıntıları...

Miras kalanlar bunu yaparsanız tek kuruş pay alamayacaksınız! Arsa, tarla, ev, araba her şey elinizden kayıp gidecek...

Miras paylaşımı sürecinde birkaç istisnai durumlarda, bazı çocuklar miras payından faydalanamayabiliyor. Miras kalanlar bunu yaparsanız tek kuruş pay alamayacaksınız! Arsa, tarla, ev, araba her şey elinizden kayıp gidecek...

İnşaat alanlarındaki atık betonlara çözüm getirildi! Beton geri dönüşüm sistemi ile hem yatırımcı hem de firma kazanacak

İnşaat alanlarındaki atık betonlar için yeni çözüm getirildi. Beton geri dönüşüm sistemi sayesinde hem firmalar hem de yatırımcı kazanmış olacak. İşte beton geri dönüşümü ile ilgili detaylar...

Kripto hesabı olanlar dikkat! Ölmeden önce şifreyi söylemediyseniz, kripto mirasınız da mezara gider!

Kripto varlıklarınız siz öldükten sonra mirasçılarınıza geçer. Mirasçılık belgesini borsaya ya da ilgili kurumlara sunan mirasçı payını alır. Kripto varlıklarınızı kişisel hesaplarda tutuyorsanız ve şifreyi kimseye söylemediyseniz, kripto mirasınızı kimse alamaz.

Atalardan mirası kalanlar bunu yapmanız şart! Hisseli tapuda bakın ne değişti!

Miras kalanlar dikkat. Özellikle size kalan miras ev ise elinizi hızlı tutmanız gerekiyor. Hisseli tapu satışında problem yaşanmaması için adımların hızla atılması gerekiyor. 

Borsada neler oluyor? Küçük yatırımcı için hayati uyarılar

Borsaya giren yatırımcı sayısı 4 milyonun üzerine çıktı ancak toplam portföy değerinin yüzde 90'ına sahip olan yatırımcının oranı yüzde 3.7. Yani küçük bir zümre belirleyici konumda.

Yapı denetim sistemi ile 898 bin bina depreme karşı güvencede! Tam 6,6 milyon bağımsız bölüm denetlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 2011 yılında hayata geçirilen "yapı denetim sistemi" kapsamında bugüne kadar 898 bin bina, 6,6 milyon bağımsız bölümün denetlendiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Emeklilik sistemi a’dan z’ye değişiyor! SSK ve Bağ-Kur’lular dikkat!

Emeklilik sistemi artık a’dan z’ye değişiyor. Bakan Vedat Bilgin, Bağ-Kur ile SSK emeklilik sistemi için aradaki prim farklılığının giderileceğini duyurdu. Peki bundan sonraki aşamada ne olacak? İşte detaylar…

Ford Transit Minibüs'de Ağustos'a özel fiyatlar! İşte 27 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Ford Transit Minibüs'ün Ağustos fiyatları belli oldu! Ağustos'a özel fiyatlarla satışa sunulan Transit Minibüs, Adaptif Hız Kontrol Sistemi ile ön plana çıkıyor. Peki, Ford Transit minibüs fiyatları ne kadar? İşte 27 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Mehmet Öz, miras kavgası yüzünden Türkiye'ye geliyor!

Ünlü Prof. Mehmet Öz, kardeşi Nazlım Öz ile arasında yaşadığı miras kavgası nedeniyle Türkiye'ye geliyor...

Dr. Mehmet Öz ve kız kardeşi Nazlım Suna Öz arasındaki miras kavgası büyüyor!

Dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, hayatını yitiren babası Prof. Dr. Mustafa Öz'ün vasiyeti nedeniyle kız kardeşi Nazlım Suna Öz ile mahkemelik olmuştu. Gerilimin yükseldiği miras kavgasında yeni bir gelişme yaşandı. 

Taf Peyzaj Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taf Peyzaj Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Zümre ve Fatih Güler ortaklığında kuruldu.

Ode Yalıtım'dan inşaat projelerinde su yalıtımı çözümleri sistemi!

ODE Yalıtım tarafından, inşaat projeleri için en uygun su yalıtımı çözümlerini dakikalar içerisinde bulan ODE Select sistemi geliştirildi...

miras zümre sistemi Haberi

miras zümre sistemi

Miras zümreleri nelerdir?

Mirasçılıkta, mirasçıları mirasbırakanın hısımlığına dayanarak mirasçı olanlar ve atanmış mirasçılar olarak karşımıza çıkıyor. Mirasbırakanın hısım mirasçısı olan kimselerin mirasçılıkta, miras sırası bulunuyor.


Mirasçılık sırası, miras zümresine göre belirleniyor. Peki, miras zümreleri nelerdir? Miras hukuku zümre sistemi nedir?


Miras zümreleri..

1. zümre mirasçıları

1. zümreyi mirasbırakanın altsoyu oluşturuyor. Altsoyda; çocuklar, torunları, torunların çocukları, çocukların torunları bulunuyor.


2. zümre mirasçıları

2. zümreyi ise; üstsoy olan ölenin anne ve babası, kardeşleri, yeğenleri, bunları çocukları ve torunları oluşturuyor.


3. zümre mirasçıları

3. zümreyi; Ölenin büyükanne ve büyükbabası ile çocukları olan amca, hala, dayı, teyze, kuzenlerden ve devamı meydana getiriyor.


4. zümre mirasçıları

4. zümrede ise; büyükanne ve büyükbabanin anne ve babaları ile bunların altsoyları bulunuyor. Ancak, 4. zümreye miras hakkı düşmüyor. 


Mirasın açılması..

Miras, mirasbırakanın ölümüyle açılıyor. Mirasbırakanın sağlığında yapmış olduğu mirasla ilgili...