09 / 01 / 2025

mirasa hangi mahkeme bakar

mirasa hangi mahkeme bakar

Mirastan feragat sözleşmesi, miras bırakan ile gelecekteki muhtemel mirasçısı arasında yapılan, ileride doğacak miras hakkına ilişkin beklentiden bir karşılık alınarak veya karşılık alınmadan tamamen veya kısmen vazgeçmeyi amaçlayan bir sözleşmedir...

Mirasa hangi mahkeme bakar?

Mirasa hangi mahkeme bakar? sorusuna Hukuk Mahkemeleri cevabını verebiliriz. Ancak miras davasının niteliğine görev dava masrafları ve davanın nerede açılacağı değişebilir. Uygulamadaki bazı miras davası türleri ise aşağıdaki gibidir...

Ev sahibi kiracı davalarına hangi mahkeme bakar?

Ev sahipleri ve kiracıların arası her zaman günlük gülistanlık olmamaktadır. Peki büyük kavgalar meydana gelirse, “Ev sahibi kiracı davalarına hangi mahkeme bakar?” İşte detaylar!

Ödenmeyen aidat borçlarına hangi mahkeme bakıyor?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kat Mülkiyet Kanunu ve buna ilişkin olarak kat maliklerinin apartman aidat borçlarını ödememeleri neticesinde önce icra takibi, akabinde de dava açılması açısından sulh hukuk mahkemeleri ile icra hukuk mahkemeleri arasında ne fark var?' sorusunu yanıtladı.

Kat Mülkiyeti Yasası'ndaki uyuşmazlıklara hangi mahkeme bakar?

Bursa İhsaniye Altın Emlak'tan Münür Şenay, site ve apartmanlardaki ortak alan ve buradaki yönetimsel problemler sulh hukuk mahkemesinde çözümlendiğini söylüyor...

Kamulaştırmasız el atma görevli mahkeme!

Kamulaştırmasız el atma ile taşınmazına el konulan malikler bedel tazminatı davacı açabiliyor. Kamulaştırmasız el atma davaları için herhangi bir yasal sınırlama bulunmuyor. Peki, kamulaştırmasız el atma görevli mahkeme hangi mahkemedir?

Mirasa hangi mallar dahildir?

Posta Gazetesi'nin yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "Mirasa hangi mallar dahildir?" sorusuna yanıt verdi. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Ispartakule'de hangi projelerde tedbir var?

Avcılar'a bağlı Ispartakule'de bazı ada ve parsellere mahkeme kararı ile tedbir konmuştu, tedbir kararı bir çok projeyi etkiledi. Peki projelerde konut satışlarının durduğu Ispartakule'de hangi projelerde tedbir var?

Ispartakule'de hangi projelerde alım satım yapılabiliyor?

İstanbul Avcılar’daki bazı ada ve parsellere mahkeme kararı ile tedbir konmuştu, tedbir kararı binlerce aileyi vurdu. Birçok projede konut satışının durduğu Ispartakule'de hangi projelerde alım ve satım yapılabiliyor?

Muvazaa satış davasında yetkili mahkeme!

Muris muvazaası davası miras bırakanın ölümünden sonra açılabiliyor. Peki, muvazaa satış davasında hangi mahkeme yetkili? İşte, muvazaa satış davasında yetkili mahkeme!

İpotek fekki görevli mahkeme!

Konut üzerinde bulunan borcun tamamının ödenmesi durumunda, tapu sicilinden ipotek kaydının silinmesi gerekiyor. Peki, ipotek fekki davasına hangi mahkeme bakar? İşte, ipotek fekki görevli mahkeme!

Arsa davalarına hangi mahkeme bakar?

Arsa davalarının hangi mahkemede açılacağı, dava konusuna göre değişiyor. Peki, arsa davalarına hangi mahkeme bakar? Sulh Hukuk Mahkemesi mi? Asliye Hukuk Mahkemesi mi? İşte yanıtı..

İpotek fekki davası görevli mahkeme!

Konut ve bazı ihtiyaç kredilerinde taşınmaz mal üzerine ipotek konuluyor. Borç ödendikten sonra ipoteğin fekki istenebiliyor. Peki, ipotek fekki davası nasıl açılır? İpotek fekki davası görevli mahkeme hangi mahkemedir?

Fuzuli işgal davası yetkili mahkeme!

Fuzuli işgal; bir taşınmaz malın, sahibinin izin ve rızası olmayarak işgal edilmesi durumuna deniyor. Fuzuli işgalciye karşı tahliye ve ecrimisil davası açılabiliyor. Peki, fuzuli işgal davası yetkili mahkeme hangi mahkemedir?

Mirasın reddi davası yetkili mahkeme!

Mirasçılar, mirasbırakanın ölümü ile mirası bir bütün olarak, kanun gereğince kazanırlar. Mirasçıların yasal hakları arasında mirası reddetme hakkı da yer alıyor. Peki, dava hangi mahkemede açılır? İşte mirasın reddi davası yetkili mahkeme...

mirasa hangi mahkeme bakar Haberi

mirasa hangi mahkeme bakar


Mirastan feragat sözleşmesi örneği!


Mirastan feragat sözleşmesi, miras bırakan ile gelecekteki muhtemel mirasçısı arasında yapılan, ileride doğacak miras hakkına ilişkin beklentiden bir karşılık alınarak veya karşılık alınmadan tamamen veya kısmen vazgeçmeyi amaçlayan bir sözleşmedir. Yani mirastan feragat  sözleşmesi, hakkın sahibinin hakkının tamamını kapsayabileceği gibi belirli bir  kısmını da kapsayabilir. Mirastan feragat sözleşmesi örneği aşağıdaki gibi düzenleniyor:


Mirastan feragat sözleşmesi örneği!


(MURİS İLE MİRASÇILAR ARASINDA-BEDELLİ-MUAYYEN MALDAKİ MİRAS HAKKINDAN FERAGAT)


(T.M.K.503,528,529,536, N.K.60, 69, 72-83, 84-89,N.K.Y 59,109)

…..   yılı  ….. ayını  ….günü…./   /   

                Aşağıda mühür ve imzası bulunan ben Kadıköy    Noteri, ………….     …………………….Kadıköy/İstanbul  adresindeki dairemde görev yaparken yanıma gelen ve gösterdiği verilmiş  ….  gün, ….. kayıt  ve  seri numaralı, fotoğraflı,  …. ili,  …. ilçesi,...