04 / 05 / 2024

mirasçı hisse devri

mirasçı hisse devri

Mirasta iştirak hal bozulmadan mirasçılar arasında pay devri yapılabiliyor. Medeni Kanun ile mirasta pay devrinin yapılması bazı şartlara bağlanıyor. Peki mirasta pay devri nasıl yapılır?

2023 yılı bedelsiz tapu devri masrafları ne kadar?

Tapu devri genellikle miras ve benzeri durumlarda gerçekleştirilen bir devirdir. Peki, 2023 yılı bedelsiz tapu devri masrafları ne kadar? İşte detaylar...

Miras sahiplerine tapuda yeni düzenleme geliyor

Miras kalan ve kardeşler arasında paylaştırılan dükkan ve gayrimenkul tapuları için yürürlükteki yer alan uygulamalarda değişiklik yapıldı. Yapılan yeni düzenleme kapsamında hisseli tapu devri için noter onayı şartı yürürlükten kaldırıldı. İşte haberin ayrıntıları...

Hisseli tapusu olan herkesi kapsıyor: Miras kalan gayrimenkulün devri için yeni düzenleme

Hisseli tapusu olan herkesi ilgilendiren yeni düzenleme hayata geçiyor. Bu kapsamda hissedarlar kardeş ise taşınmazın devri için noter onayı aranmayacak. İşte detaylar...

Kardeşten kardeşe miras kalır mı?

Miras, bir kişinin vefatından sonra geride bıraktığı mal varlığı, haklar ve borçların yasal mirasçılarına devri sürecidir. Kardeşten kardeşe miras kalır mı? Bekar kardeşin mirası kime kalır? Bekar ve çocuksuz olan kişinin mirası kime kalır? Bekar ve çocuklu kişinin mirası kime kalır? İşte yanıtı...

Noterden tapu hisse devri için gerekli evraklar nelerdir? Hisseli tapu nasıl üzerine alınır?

Tapu sahipleri özellikle hisseli tapu sahipleri alım ve satım işlemlerine dair her detayı bilmek istiyor. Hangi evrakların gerekli olduğu ve hangi koşullarda hangi işlemlerin yapılabileceği merakla araştırılıyor. İşte o detaylar!

Hisseli tapu paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu birden çok kişiye ait olan bir tapu türüdür. Bu yüzden bazen pay sahipleri arasında bir huzursuz çıktığında bu durum sorun haline gelebiliyor. Hisseli tapu devredilebilir mi, kardeşler arasında nasıl devredilir? İşte detaylar!

Kişi sağlığında malını istediğine verebilir mi? Mirasçılık belgesi ile tapuda satış yapılır mı?

Miras kalan ya da kalacak olan mallara dair pek çok kişinin sorusu bulunmaktadır. O sorulardan en bilineni de mirasın devri ve satış işlemleridir. İşte detaylar!

Hisseli tapu nasıl satılır? Hisseli tapu nasıl ayrılır? Miras payının diğer mirasçıya devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu sahipleri bu tapu üzerinden yapabilecekleri işlemlere dair detaylı bilgi almak istiyor. Bundan dolayı da pek çok soru yöneltmektedirler. İşte o sorulardan bazıları ve yanıtları!

Mirasçılar arasında hisse devri nasıl olur? Tapuda hibe etmek ne demek?

Hisseli tapuda mirasçıların aklını kurcalayan bazı noktalar bulunmaktadır. En çok sorulan sorular hisseli tapu devri olmaktadır. İşte detaylar!

Antalya’daki 5 milyar dolarlık miras davası sonuçlandı! Dev arazinin 700’den fazla mirasçısı çıktı!

Antalya kent merkezinde 5 milyar dolar değerinde 4 bin dönüme yakın arazinin üçte bir hisse sahibi Arap Süleyman'ın miras davası resmen sonuçlandı. İşte ayrıntılar...

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır? Hisseli tapuda hisse devri nasıl yapılır?

Tapu devri kişinin sahip olduğu tapunun başka birinin üzerine geçirilmesi işlemine denir. Bu konuda pek çok soru sorulmaktadır. İşte onlar!

Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır? Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu konusunda vatandaşların merak ettiği bazı sorular vardır. Onlardan biri de hisseli tapu satışıdır. İşte bu konuya dair merak edilenler!

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu ve tapu devri konularında vatandaşlardan pek çok soru gelmektedir. Hisseli tapu sahipleri bu tapularla nasıl işlemlerin yapıldığını merakla soruyor. İşte araştırılan detaylar!

mirasçı hisse devri Haberi

mirasçı hisse devri

Mirasta pay devri nasıl yapılır?

Mirasta iştirak hal bozulmadan mirasçılar arasında pay devri yapılabiliyor. Medeni Kanun ile mirasta pay devrinin yapılması bazı şartlara bağlanıyor.


Terekenin tamamı veya bir kısmı üzerinde miras payının devri konusunda mirasçılar arasında yapılan sözleşmelerin geçerliliği yazılı şekle bağlı oluyor. 


Bir mirasçının üçüncü kişiyle yapacağı böyle bir sözleşmenin geçerliliği, noterlikçe düzenlenmesine bağlıdır. Sözleşme bu kişiye paylaşmaya katılma yetkisi vermez; sadece paylaşma sonunda mirasçıya özgülenen payın kendisine verilmesini isteme hakkını sağlıyor.


Mirasta pay devri nasıl yapılır?

Mirasta pay devri işlemi için gerekenler:

1. Temlik edilecek paya isabet eden veraset ve intikal vergisi ilişiğinin kestirildiğine dair vergidairesinden alınmış belge.


2. Tarafların fotoğraflı nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat kimliği ile vesikalık fotoğrafları, T.C. Kimlik ve vergi numarası,


3. İşlem taraflarında temsilci sıfatıyla katılan var ise, temsile ilişkin...