26 / 08 / 2024

mirasçı yoksa mirasa ne olur

mirasçı yoksa mirasa ne olur

Vefat eden bir kişinin yasal mirasçısı yoksa malları ne olur? Vefat eden birinin miras kapsamında kalan malları nasıl değerlendirilir? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Eşin vefatında miras nasıl paylaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun Tapu eşlerin adına ise birisi vefat ettiğinde ve çocuk da yoksa miras nasıl paylaştırılır?' sorusunu yanıtladı.

Miras paylaşımı ne şekilde yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kadına babadan kalan miras çocuk yoksa kime kalır ve kalan miras eş ile ortak yapılır mı? Ortak yapılırsa kadın öldükten sonra miras paylaşımı ne şekilde olur?' sorusunu yanıtladı.

Ölen kardeşin mirası kime kalır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Annemler yedi kardeş, altısı vefat etti. Vefat edenlerden birinin eşi ve çocuğu da yoktu. Bir miktar malvarlığı var. Bu durumda miras sadece hayatta olan anneme mi kalır, yoksa önce ölen kardeşlerin çocuklarına da düşer mi?' sorusunu yanıtladı.

Vefat eden kişinin mirası nasıl paylaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Vefat eden kişinin çocukları yoksa, miras eş ve kardeşlerine kalır diyorsunuz. Bu miras, veraset ilamındaki paylar oranındaki gibi midir?' sorusunu yanıtladı.

Miras sıralaması neye göre yapılır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Halam rahmetli oldu.Evlenmedi ve anne babası rahmetli. Mirası yaşayan kardeşlerine mi düşer? Yaşamayan kardeş çocuklarına da düşer mi? Yoksa ölen kardeş çocukları ve yaşayan kardeşlere mi bölünür?' sorusunu yanıtladı.

Miras tarlalar nasıl intikal edilecek?

2014 yılında yayımlanan 5403 sayılı kanun gereğince mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Peki, 31 Ağustos 2015 tarihi itibariyle miras tarlalar nasıl intikal edilecek?

Mirasa konu tarımsal arazilerde son durum!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ve yönetmelikleri gereğince tarımsal araziler miras yolu ile de olsa bölünemiyor. Peki, mirasa konu tarımsal arazilerde son durum nedir?

Tarlada tek mirasçı dönemi başladı mı?

2014 yılında yürürlüğe giren Toprak Koruma Kanunu ve Yönetmeliklerine göre mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Peki, tarlada tek mirasçı dönemi başladı mı?

Miras kalan tarla ne olur?

6537 sayılı kanun gereğince mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Miras kalan araziler için 1 yıllık süre süre veriliyor. Peki, sürenin sonunnda miras kalan tarla ne olur?

Miras kalan tarım arazilerinin bölünmesi!

15 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren kanun gereğince; Mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. İşte miras kalan tarım arazilerinin bölünmesi esasları..

Miras tarla paylaşımı 2015!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununu ve uygulama yönetmelikleri gereğince mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal araziler nasıl paylaşılır? İşte miras tarla paylaşımı 2015..

Yasal miras paylaşımı nasıl yapılır?

Miras, vefat eden kimsenin yasal mirasçılarına kalıyor. Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyu oluyor. Peki, mirasbırakanın altsoyu yoksa yasal miras paylaşımı nasıl yapılır?

Miras kalan tarlanın paylaşımı 2015!

15 Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kanun gereğince mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esastır. İşte miras kalan tarlanın paylaşımı 2015...

mirasçı yoksa mirasa ne olur Haberi

mirasçı yoksa mirasa ne olur

Kişinin yasal mirasçısı yoksa malları ne olur?

Bir kimsenin eşi, çocukları, anne ve babası, kardeşleri gibi kan bağı olan birinci dereceden yakınları yoksa, kişi mirası için vasiyetname hazırlayabiliyor.


Hazırladığı vasiyetname kapsamında, sahip olduğu mirasını hayır kurumlarına bırakabiliyor. Veya, kişi mirasını bir vakıf kurmak için kullanabiliyor. Vakıf da Vakıflar Genel Müdürlüğünün yönetimine bırakılabiliyor.


Ancak, böyle bir vasiyetname gibi mirasının nasıl değerlendirileceğine dair hiçbir belge bırakılmamışsa, miras T.C. Hazine Bakanlığı'na devrediliyor.


Burada söz konusu miras, defterdarlıklar tarafından atanan kayyumlar tarafından yönetiliyor. Kayyumlar, miras olan malın idaresini yapıp, nasıl değerlendirileceğine karar veriyor.





Işıl Seren...