03 / 05 / 2024

mirasçı yoksa ne olur

mirasçı yoksa ne olur

Vefat eden bir kimsenin malvarlığı mirasçılarına kalıyor. Peki, mirasçısı olmayan kişinin malları ne olur?

Mirasçıların bilinmemesi durumunda ne olur?

Mirasbırakanın mirasçılarına mirasçılık sıfatlarını bildirmeleri için yapılan çağrı sonrasında; ilan süresinde kimse başvurmazsa ve mirasçıların bilinmemesi durumunda ne mirasa olur? Miras, ne zaman devlete geçer?

Mirasçılar dikkat! Bunu yaparsanız...

Pek çok mirasçı mirası reddetmeleri durumunda ne olacağı ile ilgili merak ediyor. Peki mirasçılar mirası reddederse ne olur? İşte Avukat Esat Özel'in konu ile ilgili o paylaşımı...

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor! Eğer E-devlette yoksa hemen bunu yapın!

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri Mart ayı itibarıyla resmen başlıyor. Peki 2024 yılı emlak vergisi ödeme ekranı E-devlet'te yoksa ne yapmak gerekiyor? 

Kalan mirasın ne olduğunu nasıl anlarız? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Miras, vefat durumunda, vefat eden kişinin kanunen tanınan yasal mirasçılarına geçen yani aktarılan hukuki işlemlerinin tümü olarak ifade edilir. Miras konusunda vatandaşların aklını kurcalayan pek çok konu bulunmaktadır.

Ölen bir kişinin mirası nasıl paylaşılır? Kardeşlerden biri reddi miras yaparsa ne olur?

Miras konusu pek çok kişinin kafasını karıştıran bir konudur. Anne, babadan çocuklara, torunlara kalan mallara dair birtakım işlemlerin yerine getirilmesi istenmektedir. İşte o işlemlere dair detaylar!

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Sözleşmesi olmayan kiracı ne kadar sürede çıkarılır?

Kiracı ve ev sahipleri kiralanan mülke dair bir kontrat imzalarlar. Bu kontratta belli başlı kurallar yazılıdır. Peki bu kontrat yoksa ne yapılır?

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur?

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur? İşte kiracı ve ev sahiplerinin sorduğu bu soruların yanıtları!

Miras bırakan kişi sağ iken mallarını paylaştırdığı anlaşılırsa diğer mirasçılar ne yapabilir?

Miras yolu ile belli bir miktarda meblağ ve gayrimenkuller kişilere kalabilir. Bu konuda vatandaşlar bazı noktaların aydınlatılmasını bekliyor. İşte detaylar!

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

İskan raporuna dair pek çok soru yöneltilmektedir. Onlardan biri de “Bir evin iskanı yoksa ne olur?” sorusudur. İşte iskana dair merak edilen detaylar!

Mirasın intikali nedir?

Miras intikalinin ne olduğu, miras işlemleri ile uğraşanların aşina olduğu bir süreçtir. Bilmeyenler için ise işte miras intikaline dair detaylar!

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

Konut alma aşamasında olan vatandaşlar, bazı terimlerin anlamını araştırıyor. Kimi ev ilanlarında iskansız olduğu belirtiliyor. Peki, bir evin iskanı yoksa ne olur?

5 soruda miras vergisi 2021! Tüm detaylarıyla!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset halinde ya da ivazsız olarak intikal etmesi şeklinde miras vergisi ödeniyor. Peki miras vergisi ne zaman ödeniyor? Kimler vergi mükellefi? İşte 5 soruda miras vergisi 2021...

2021 miras vergisi ne kadar?

Miras kalan vatandaşların, intikal eden bu miras için vergilerini her yıl düzenli olarak ödemeleri gerekiyor. Peki 2021 miras vergisi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

2020 miras vergisi ne kadar?

Miras kalan vatandaşların, intikal eden bu miras için vergilerini ödüyor. Peki 2020 miras vergisi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

mirasçı yoksa ne olur Haberi

mirasçı yoksa ne olur

Medeni Kanun gereğince, vefat eden kimsenin malvarlığı ve borçları mirasçılarına kalıyor. Miras, mirasbırakanın ölümüyle açılır. Mirasbırakanın sağlığında yapmış olduğu mirasla ilgili kazandırmalar ve paylaştırmalar, terekenin ölüm anındaki durumuna göre değerlendirilir.

Miras, malvarlığının tamamı için mirasbırakanın yerleşim yerinde açılır. Mirasbırakanın tasarruflarının iptali veya tenkisi, mirasın paylaştırılması ve miras sebebiyle istihkak davaları bu yerleşim yeri mahkemesinde görülür. Peki, mirasçısı olmayan kişinin malları ne olur? Yasal mirasçılar kimlerdir?

YASAL MİRASÇILAR KİMLERDİR?

Kan hısımları

Altsoy 
Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyudur. Çocuklar eşit olarak mirasçıdırlar. Mirasbırakandan önce ölmüş olan çocukların yerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır. 

Ana ve baba 

Altsoyu bulunmayan mirasbırakanın mirasçıları, ana ve babasıdır. Bunlar eşit olarak mirasçıdırlar. Mirasbırakandan önce ölmüş olan ana ve babanın yerlerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır. Bir tarafta...