03 / 05 / 2024

mirasçıların sahip olduğu haklar

mirasçıların sahip olduğu haklar

Miras hukukuna göre, bir kimsenin vefatının ardından sahip olduğu mal ve haklar yasal mirasçılarına geçiyor. mirasçıların mirası kabul etme hakkı olduğu gibi mirası reddetme hakkı da bulunuyor. Peki, mirasçıların diğer hakları nelerdir?

Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu şirket İzmir'den 250 dönüm arazi satın aldı! GES tesisi kurulacak!

İzmir’in Karaburun ilçesi Küçükbahçe Köyü’nden 250 dönümlük arsa alan Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu Nano Yenilenebilir Enerji Yatırımları Anonim Şirketi buraya GES ve Elektrik Depolama Tesisi kuracak.

Arsa mirasçılarına talih kuşu kondu! İşlenmeyen araziler artık kiralanacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, annesinden ya da babasından miras kalanlara sevindiren haber geldi. Mirasçıların işlenmeyen arazileri artık kiralanacak.

Türkiye'de bir kişinin kaç evi var?

Türkiye'de konuta erişimde sıkıntılar devam ediyor. Konut satışlarında düşüş yaşanırken konut ve kira fiyatları artıyor. Kiracıların oranındaki artış, aynı zamanda kendi evinde oturanların sahip olduğu konut sayısının arttığını da gösteriyor.

Kiracının hakları nedir? Kiracı hangi haklara sahip?

Kiracılar ve ev sahipleri hukuki olarak farklı haklara sahiptir. Bu haklar, kiracının mağdur olmaması için düzenlenmiştir. Dolayısıyla belirli durumlarda, kiracı bu hakları kullanma yetkisine sahiptir. Peki kiracının hakları nelerdir? İşte kiracının sahip olduğu haklar...

Siemens HB514FBR0T Ankastre Fırın ne kadara satılıyor? Teknik özellikleri neler? 

Siemens Ankastre Fırın, sahip olduğu geniş iç hacmi, 8 pişirme fonksiyonu ve gelişmiş teknolojisi ile pişirme işlemini gerçekleştirir. 

Arçelik AFC 340 S Fibona Serisi Ankastre Multifonksiyon Fırın ne kadara satılıyor, Teknik özellikleri neler? 

Arçelik Buhar Destekli Fırın, sahip olduğu geniş iç hacim, 3D Pişirme Teknolojisi ve  Hot Aero Pro Teknolojisi sayesinde pişirme işlemini gerçekleştirir. Peki cihaz ne kadara satılıyor?

Fırtına kopacak! Şemsiyeniz olmadan kapıdan dışarı adım bile atmayın! Son dakika!

Mart ayında mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava dalgasının ardından Nisan ayı yağışlarına kavuştuk. Bu ayın başından itibaren yurdun birçok bölgesinde etkisini gösteren yağmurlar, hafta başından beri aralıksız bir şekilde devam ediyor. Yağışların etkili olduğu bölgelerde ise hayat norm

Bosch HBF514BS0T Inox Ankastre Fırın ne kadara satılıyor, özellikleri neler? 21 Mart 2023 fiyat listesi

Bosch HBF514BS0T Inox Ankastre Fırın sahip olduğu 66 lt geniş hacim ve 8 farklı pişirme fonksiyonu ile çeşitli yemekler pişirir. Peki Bosch ankastre fırının teknik özellikleri neler? 

Altus ALMD 20 Mikrodalga Fırın indirimli fiyatıyla Trendyol'da! Hemen bakın! 4 Mart 2023 fiyat listesi

Altus ALMD 20 Mikrodalga Fırın, sahip olduğu geniş iç hacim ile otomatik olarak gerçekleşen ısıtma işlemleri sayesinde farklı yemek türlerini hazırlamak kolaylaşıyor.

Arçelik MF 30 QBG 30 lt Mini Fırın en ucuza nerede satılıyor? Özellikleri neler? 1 Mart 2023 fiyat listesi

Arçelik MF 30 QBG 30 lt Mini Fırın, sahip olduğu geniş iç hacim,10 farklı pişirme fonksiyonu ve Quartz Izgara ile her çeşit yemeği kısa sürede tüketilecek duruma getiriyor.

Arzum AR2002 Cookart Maxi Çift Camlı 50 lt Fırın kaç TL,özellikleri neler? 28 Şubat 2023 fiyat listesi

Arzum AR2002 Cookart Maxi Çift Camlı 50 lt Fırın,sahip olduğu geniş iç hacim ve ve gelişmiş teknolojisi ile pişirme ve ısıtma işlemlerini pratik bir şekilde gerçekleştirir.

Samsung MS23F300EEK Mikrodalga Fırın kaç TL,özellikleri neler? 27 Şubat 2023 fiyat listesi

Samsung MS23F300EEK mikrodalga fırın sahip olduğu gelişmiş teknoloji sayesinde birbirinden lezzetli yemeklerin kolay ve hızlı bir şekilde pişirilmesini sağlar.

Vestel AF-9786 S 73 lt A Enerji Sınıfı Ankastre Fırın kaç TL,özellikleri neler? 26 Şubat 2023 fiyat listesi

Vestel Ankastre fırın sahip olduğu 4 tepsi 4 yemek teknolojisi,meyve ve sebze kurutma özelliği ve çeşitli pişirme fonksiyonları sayesinde çokça tercih ediliyor. 

mirasçıların sahip olduğu haklar Haberi

mirasçıların sahip olduğu haklar

Mirasçıların hakları nelerdir?

Miras hukukuna göre, bir kimsenin vefatının ardından sahip olduğu mal ve haklar yasal mirasçılarına geçiyor. Mirasçılar, mirasbırakanın aynî haklarını, alacaklarını, diğer malvarlığı haklarını, taşınır ve taşınmazlar üzerindeki zilyetliklerini doğrudan doğruya kazanırlar ve mirasbırakanın borçlarından kişisel olarak sorumlu olurlar.


Aynı zamanda mirasçıların mirası kabul etme hakkı olduğu gibi mirası reddetme hakkı da bulunuyor. Mirasçılar, mirası 3 ay içerisinde reddedebiliyor.


MİRASIN GEÇMESİ


Mirasın açılması..

A. Açılma ve değerlendirme anı

MADDE 575.- Miras, mirasbırakanın ölümüyle açılır. Mirasbırakanın sağlığında yapmış olduğu mirasla ilgili kazandırmalar ve paylaştırmalar, terekenin ölüm anındaki durumuna göre değerlendirilir.


B. Açılma yeri ve yetkili mahkeme

MADDE 576.- Miras, malvarlığının tamamı için mirasbırakanın yerleşim yerinde açılır.

Mirasbırakanın tasarruflarının iptali veya tenkisi, mirasın paylaştırılması ve miras sebebiyle istihkak davaları bu yerleşim yeri mahkemesinde görülür.


C. Açılmanın hükümleri

I. Mirasa ehliyet

1.Hak...