03 / 05 / 2024

mirasçılık belgesi alındıktan sonra ne yapılır

mirasçılık belgesi alındıktan sonra ne yapılır

Bir yakınınızın vefat ettiğini ve mal varlıklarının intikal ettiği yasal mirasçılardan biri olduğuzu düşünelim. Kalan miras için öncelikle mirasçılık belgesinin alınması gerekiyor. Peki, mirasçılık belgesi alındıktan sonra ne yapılır?

Sağlık Bakanlığı duyurdu! Ebe, hemşire, sağlık memuru, sağlık teknikeri! Toplam 36 bin sağlık personeli alınacak! 

Sağlık Bakanlığı tarafından binlerce sağlık personeli alınacağı açıklanmıştı. Sağlık personeli alımına dair Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. 36 bin sağlık personeli alınacak.

Konut sektörü mercek altına alındı! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşüyor! 

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Şubat raporunda kiralık ve satılık konut piyasası mercek altına alındı.

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle yapılan başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi talep edilecek.

Öz Gümüş Hafriyat İnşaat Nakliyat Tarım Hayvancılık Hurda Alım Ve Satımı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Gümüş Hafriyat İnşaat Nakliyat Tarım Hayvancılık Hurda Alım Ve Satımı Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hüseyin Gümüş tarafından kuruldu.

Veraset ilamı (mirasçılık belgesi) nedir?

Veraset ilamı, bir kişinin vefat ettiğinde geride bıraktığı malvarlığı değerlerini belirlemek ve bu varlıklar üzerinde yasal hak sahibi olan mirasçıların bu haklarını ispat etmelerini sağlayan resmi bir belgedir. Özellikle tenkis davaları ve izale-i şüyu davaları gibi hukuki süreçlerde kullanılır.

E-devletten miras sorgulaması nasıl yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, miras işlemlerini sorgulamak için artık e-devlet üzerinden işlem yapabiliyor. E-devlet üzerinden miras kalıp kalmadığını öğrenmek mümkün. Peki e-devlet üzerinden miras sorgulama nasıl yapılır ve mirasçılık belgesi nereden alınır? İşte miras sorgulama  detayları...

Veraset belgesi nasıl alınır? E-devlet üzerinden mirasçılık sorgulaması yapılır mı?

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında en çok merak edilen belgelerden biri de veraset belgesi oldu. E-Devlet mirasçılık belgesi (veraset ilami)  TC kimlik numarası ile sorgulanarak alınabiliyor. Veraset belgesi, nedir ve nereden alınır soruları için yanıtlar haberin devamında...

Sağlık Bakanlığı kura ne zaman açıklanacak? Kura işçi alımı ne zaman açıklanıyor?

Sağlık Bakanlığı’nın yapacak olduğu için alımı için kura tarihleri merak konusu oldu. Sağlık bakanlığı 10.900 işçi alımı başvuruları 22-27 Mart tarihleri arasında alındı. Başvuruların bitmesiyle birlikte adaylar kura tarihi adını araştırmalara başladı. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

Noterden mirasçılık belgesi nasıl alınır? Veraset ilamı ve mirasçılık belgesi aynı şey mi olur?

Miras kalan mülklerin üzerinde birden çok kişinin söz hakkı olabilir. Bu kişilere mirasçılar denir. Peki mirasçılık belgesi nasıl alınır? İşte bu konuda merak edilip sorulan sorular!

Sağlık Personeli alımlarında kura çekilecek! Kura çekim Nisan 25 ve 26'sında yapılacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı'nın 42 bin 500 yeni personel alımı süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Sağlık personeli KPSS tercihleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar..

Sağlık Bakanlığı geçen sene olduğu gibi bu sene de 42 bin 500 personel alacak. İkinci etap Sağlık Bakanlığı alımları ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan açıklama yapılması bekleniyor.

4 üniversite peş peşe duyurdu! 1097 sağlık personeli alımı başladı! İşte şartlar!

Sağlık personeli olmak isteyenlere müjde. 4 üniversite de personel alımına dair peş peşe açıklama yaptı. İşte detaylar!

Kişi sağlığında malını istediğine verebilir mi? Mirasçılık belgesi ile tapuda satış yapılır mı?

Miras kalan ya da kalacak olan mallara dair pek çok kişinin sorusu bulunmaktadır. O sorulardan en bilineni de mirasın devri ve satış işlemleridir. İşte detaylar!

mirasçılık belgesi alındıktan sonra ne yapılır Haberi

mirasçılık belgesi alındıktan sonra ne yapılır

Mirasçılık belgesi alındıktan sonra ne yapılır?

Bir yakınınızın vefat ettiğini ve mal varlıklarının intikal ettiği yasal mirasçılardan olduğuzu düşünelim. Kalan miras için öncelikle mirasçılık belgesinin alınması gerekiyor.


Bu belge; mirasçıların kimler olduğunu ve hangi oranlarda hak sahibi olduklarını gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. Belge hem Sulh Hukuk Mahkemelerinden hem de Noterden alınabiliyor.


Peki, mirasçılık belgesi alındıktan sonra ne yapılır?

Mirasçılık belgesi alındıktan sonra tapuda miras kalan gayrimenkullerin intikali yapılır. Bunun için tek mirasçı müracaat edebileceği gibi, tüm mirasçılar birlikte de intikal işlemlerini yapabiliyor. Burada belli oranlarda harç ödeniyor.


Mirasçılık belgesi alındıktan sonra yapılacak diğer işlemler:

- Miras kalan bir gayrimenkul içib vergi dairesine beyanname verilmesi


- Miras kalan gayrimenkul için veraset ve intikal vergisinin ödenmesi


- Gayrimenkul için ilgili belediyeye ‘Emlak Vergisi Bildirimi’  verilmes ve izleyen yıldan...