29 / 04 / 2024

mirasçılık belgesi almak zorunlu mu

mirasçılık belgesi almak zorunlu mu

Mirasçılık belgesi, bir kimsenin vefatının ardından alınan belgeler arasında yer alıyor. Bu belgede kimlerin hangi oranda mirasçı olduğu, mirasın neler olduğu görülebiliyor. Peki, mirasçılık belgesi alınması zorunlu mu?

Vatandaşlık almak için gayrimenkul yatırımı 750 bin dolar olmalı...

Gayrimenkul alımı veya yatırım karşılığı olarak yabancılara verilen ikamet izni ve vatandaşlık verilmesi konusunda önemli değişiklikler bekleniyor. İşte haberin detayları...

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle yapılan başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi talep edilecek.

Veraset ilamı (mirasçılık belgesi) nedir?

Veraset ilamı, bir kişinin vefat ettiğinde geride bıraktığı malvarlığı değerlerini belirlemek ve bu varlıklar üzerinde yasal hak sahibi olan mirasçıların bu haklarını ispat etmelerini sağlayan resmi bir belgedir. Özellikle tenkis davaları ve izale-i şüyu davaları gibi hukuki süreçlerde kullanılır.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında son dakika müjdesi! Ev alacaklar dikkat: Fiyatlar düşecek mi? 

Yeni ev almak isteyen milyonlarca kişi, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Gayrimenkul Uzmanı Esat Demir, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki satılık ve kiralık konut fiyatları düşecek mi?

E-devletten miras sorgulaması nasıl yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, miras işlemlerini sorgulamak için artık e-devlet üzerinden işlem yapabiliyor. E-devlet üzerinden miras kalıp kalmadığını öğrenmek mümkün. Peki e-devlet üzerinden miras sorgulama nasıl yapılır ve mirasçılık belgesi nereden alınır? İşte miras sorgulama  detayları...

Veraset belgesi nasıl alınır? E-devlet üzerinden mirasçılık sorgulaması yapılır mı?

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında en çok merak edilen belgelerden biri de veraset belgesi oldu. E-Devlet mirasçılık belgesi (veraset ilami)  TC kimlik numarası ile sorgulanarak alınabiliyor. Veraset belgesi, nedir ve nereden alınır soruları için yanıtlar haberin devamında...

Noterden mirasçılık belgesi nasıl alınır? Veraset ilamı ve mirasçılık belgesi aynı şey mi olur?

Miras kalan mülklerin üzerinde birden çok kişinin söz hakkı olabilir. Bu kişilere mirasçılar denir. Peki mirasçılık belgesi nasıl alınır? İşte bu konuda merak edilip sorulan sorular!

Kişi sağlığında malını istediğine verebilir mi? Mirasçılık belgesi ile tapuda satış yapılır mı?

Miras kalan ya da kalacak olan mallara dair pek çok kişinin sorusu bulunmaktadır. O sorulardan en bilineni de mirasın devri ve satış işlemleridir. İşte detaylar!

Yaşlılık aylığını 65 yaş üzeri herkes alabiliyor mu?  2023 yılında kaç TL oldu?

Yaş şartı bulunan yaşlılık aylığını almak için bir dizi başka şartı daha yerine getirmek yeterli oluyor. Devletin ihtiyaç sahibi vatandaşları desteklemek amacıyla yaptığı bir dizi ödemeden biri olan yaşlılık maaşı ya da diğer adıyla 65 yaş aylığı, şartları yerine getiren herkese düzenli olarak öde

Yaşlılık aylığı 2023 yılında kaç TL oldu? Zam geldi mi?

Yaşlılık aylığı almak için 65 yaşın üzerinde olmak ve belirlenen diğer şartları yerine getirmek gerekiyor. 2023 yılında memur ve emekli maaşlarına yapılan zamların ardından başka kalemlere de yapılan iyileştirmelerle birlikte yaşlılık aylığı da artık zamlı olarak ödenecek. Peki kimler yaşlılık ayl

1 yıl içinde kaç gün rapor alınabilir? Rapor almak tazminatı etkiler mi?

Çalışma hayatı boyunca işçiler, hastalıktan ya da başka bir iş kazası sonucunda sağlık raporu almak zorunda kalırlar. Bu durumda da çalışanların akıllarına bazı sorular takılmaktadır. İşte onlardan bazıları!

Yaşlılık maaşına dair bilinmeyenler! Yaşlılık maaşı eşe kalır mi?

Yaşlılık diğer adı ile 65 yaş aylığına dair pek çok soru sorulmaktadır. “Yaşlılık maaşı miras kalır mı, Yaşlılık maaşı eşe kalır mı?” soruları sıklıkla sorulmaktadır. İşte bu soruların yanıtları!

Altın küpe almak isteyenler hemen bakın! Altın küpelerde yüzde 20 indirim! Koçak altın 7 Kasım 2022 fiyat listesi

14 ayar altın küpe modellerinin hepsinde yüzde 20 indirim fırsatı başladı. Koçak altın sade ve taşlı tüm altın küpe modellerinde kampanya yaptı. Altın küpe almak isteyenler hemen bakın! İşte 7 Kasım 2022 Koçak altın fiyat listesi.

mirasçılık belgesi almak zorunlu mu Haberi

mirasçılık belgesi almak zorunlu mu

Mirasçılık belgesi zorunlu mu?

Mirasçılık belgesi, bir kimsenin vefatının ardından alınan belgeler arasında yer alıyor. Veraset ilamı olarak da bilinen bu belgede kimlerin hangi oranda mirasçı olduğu, mirasın neler olduğu görülebiliyor.


Peki, mirasçılık belgesi alınması zorunlu mu? Mirasçılık belgesi alınmazsa ne olur?


Mirasçılık belgesinin bir mirasçı tarafından alınması yeterli oluyor. Bu konuda bir zorunluluk olmamasına karşın, mirasçılar tarafından bu belgenin temin edilmesi atılacak adımlar açısından faydalı oluyor.


Kimi zaman mirasçılara, para ya da gayrimenkul kalmayabiliyor. Borcun kalması halinde mirasçılar bunu reddedebiliyor. Bu da ancak mirasçılık belgesinde görülerek ve 3 ay içerisinde reddetme işleminde bulunularak gerçekleşebiliyor.


Tam tersi durumlar da mevcut oluyor. Gayrimenkul kalması durumunda mirasçıların da bu kez vergi ödemeleri gerekiyor. Belge alınmadığı takdirde bu vergiler için de mirasçı ceza ile karşılaşabiliyor.



Mirasçılık belgesi...