16 / 05 / 2024

mirasçılık belgesinin içeriği

mirasçılık belgesinin içeriği

Bir kimsenin vefatı (ölümü) halinde, yakınlarına kendisinden miras kalması durumunda; bu mirasçıların kimler olduğunu gösteren belgeye veraset ilamı deniyor. Peki,veraset ilamında ne yazar?

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Vatandaşlık almak için gayrimenkul yatırımı 750 bin dolar olmalı...

Gayrimenkul alımı veya yatırım karşılığı olarak yabancılara verilen ikamet izni ve vatandaşlık verilmesi konusunda önemli değişiklikler bekleniyor. İşte haberin detayları...

Demirören’in borcuna karşılık devrettiği villalarına mahkemeden ‘mühürle’ kararı çıktı!

Demirören Grubu’nun, kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devrettiği araziye yapılan villalara yönelik idare mahkemesi önemli bir karar verdi. Mahkemenin kararı üzerine, davayı açanlar bu defa Eyüpsultan Belediyesi’ne müracaat ederek inşaatın mühürlenmesini istedi.

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle yapılan başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi talep edilecek.

SON DAKİKA: Yağlık ayçiçeği üreticilerine destek tutarı artırıldı: Resmi Gazete'de yayımlandı!

Tarımsal destekleme ödemeleri çerçevesinde Trakya'daki Meriç ve Kuzey Marmara havzalarında yetiştirilen yağlık ayçiçeği için üreticilere ödenecek tutar kilogram başına artırıldı. Peki  yağlık ayçiçeği için kilogram başına ne kadar destek verilecek? 

2023 tarım destekleri açıklandı: Yağlık ayçiçeği üreticilerine sertifikalı tohum desteği ne kadar?

2024 yılı için ödenecek olan 2023 tarım destekleri açıklandı ve bu kapsamda yağlık ayçiçeği ilk kez sertifikalı tohum kullanımına yönelik maddi destek alacak. Her dekar için 135 lira sertifikalı tohum teşvik sağlanacak. Sertifikalı tohum desteğinin detayları haberin devamında...

Veraset belgesi nasıl alınır? E-devlet üzerinden mirasçılık sorgulaması yapılır mı?

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında en çok merak edilen belgelerden biri de veraset belgesi oldu. E-Devlet mirasçılık belgesi (veraset ilami)  TC kimlik numarası ile sorgulanarak alınabiliyor. Veraset belgesi, nedir ve nereden alınır soruları için yanıtlar haberin devamında...

Ayçiçeği ekim alanları genişliyor! Borsalarda yağlık ayçiçek fiyatları ne kadar oldu? Çiftçiler dikkat! 

Osmaniye'de çiftçilere sağlanan desteklerle beraber ayçiçeği ekim alanları genişliyor. Peki borsalarda yağlık ayçiçek fiyatları ne kadar oldu? Çiftçiler dikkat! İşte yağlık ayçiçek 29 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Bu haber herkesi ilgilendiriyor! Vatandaşlık maaşı geliyor

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesiyle beraber her aileye peşin yardımı olacağı ilan edildi. Vatandaşlık aylığı içeriğince, 1-2-3-4-5 kişilik hanelere en az 10.000 TL gibi bir oranın verileceği söylendi. Ayrıntılar haberimizde.

Hibe olarak üreticiye verilen yağlık ayçiçeği tohumları toprağa ekildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürürlüğe giren, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında Yozgatlı çiftçiler 19 bin 660 kilogram ağırlığında yağlık ayçiçeği tohumuna kavuştu. Tohumlar toprak ile buluşmaya başladı. 

Aileden bir kişiye vatandaşlık maaşı bağlanacak! İşte detaylar

Vatandaşlık Maaşı için hazırlıklar başladı, her ailenin bir üyesine düzenli maaş sağlanacak! Herkes tarafından heyecanla merak edilen bir konu oldu. İşte merak edilen haberin detayları..

Edirne'de yerli hibrit ayçiçeği ekimi başladı! Yağlık ayçiçek hangi borsada bugün kaç TL oldu? Çiftçiler dikkat! 

Edirne'de "Yerli Hibrit Ayçiçeği Tohumu Ekilişlerini Artırma Projesi" çerçevesinde yüzde 90 hibeli dağıtılan tohumların ekimi yapılıyor. Peki Yağlık ayçiçek hangi borsada bugün kaç TL oldu? Çiftçiler dikkat! İşte 17 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Sağlık Bakanlığı kura çekimi ne zaman 2023? 10 bin 900 işçi alımı için kura çekim tarihi açıklandı mı?

Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvurularını yapan adaylar kura çekim tarihi için araştırmalara devam ediyor. İşte Sağlık Bakanlığı kura çekimine dair detaylar!

mirasçılık belgesinin içeriği Haberi

mirasçılık belgesinin içeriği

Veraset ilamında ne yazar?

Bir kimsenin vefatı (ölümü) üzerine mevcut mal varlığının kanuni varislerine (mirasçılarına) intikal ediyor. Ölümle murisin malları bir bütün olarak, doğrudan doğruya ve kendiliğinden mirasçılarına geçiyor.  Miras bırakan bu kişiye muris, mirasçılarına varis, bu ikisi arasındaki münasebete de veraset deniyor. 


Veraset ilamı bir diğer adı ile mirasçılık belgesi ölen  kişinin mirasçılarını gösteren mahkeme kararı olarak karşımıza çıkıyor.  Mirasçılık belgesine ilişkin hüküm Türk Medeni Kanunun (TMK) 598 maddesinde yer veriliyor.


IV. Mirasçılık Belgesi

 Madde 598 - Başvurusu üzerine yasal mirasçı oldukları belirlenenlere, sulh mahkemesince mirasçılık sıfatlarını gösteren bir belge verilir.

Mirasçı atamaya veya vasiyete ilişkin ölüme bağlı tasarrufa mirasçılar veya başka vasiyet alacaklıları tarafından kendilerine bildirilmesinden başlayarak bir ay içinde itiraz edilmedikçe, lehine tasarrufta bulunulan kimseye, sulh mahkemesince atanmış mirasçı veya vasiyet...