02 / 05 / 2024

mirasçılık belgesinin verilmediği haller

mirasçılık belgesinin verilmediği haller

Noterden mirasçılık belgesi nasıl alınır? Mirasçılık belgesinin verileceği ve mirasçılık belgesinin verilemeyeceği haller nelerdir? Gibi sorularınızın yanıtını merak ediyorsanız konu detayları için haberimize giriş yapabilirsiniz.

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle yapılan başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi talep edilecek.

2023 Yılı Sağlık Bakanlığı hastanelerine işçi ve memur alımları ne zaman başlayacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın son açıklamasına göre, 2023 yılında Türkiye genelindeki farklı illerdeki hastanelere yeni işçi ve memur atamaları gerçekleştirilecek. İlgili adayların, gerekli şartları inceleyip uygun olması durumunda başvuru yapmaları beklenmekte. İşte konu ile ilgili ayrıntılar...

Veraset belgesi nasıl alınır? E-devlet üzerinden mirasçılık sorgulaması yapılır mı?

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında en çok merak edilen belgelerden biri de veraset belgesi oldu. E-Devlet mirasçılık belgesi (veraset ilami)  TC kimlik numarası ile sorgulanarak alınabiliyor. Veraset belgesi, nedir ve nereden alınır soruları için yanıtlar haberin devamında...

Noterden mirasçılık belgesi nasıl alınır? Veraset ilamı ve mirasçılık belgesi aynı şey mi olur?

Miras kalan mülklerin üzerinde birden çok kişinin söz hakkı olabilir. Bu kişilere mirasçılar denir. Peki mirasçılık belgesi nasıl alınır? İşte bu konuda merak edilip sorulan sorular!

Kişi sağlığında malını istediğine verebilir mi? Mirasçılık belgesi ile tapuda satış yapılır mı?

Miras kalan ya da kalacak olan mallara dair pek çok kişinin sorusu bulunmaktadır. O sorulardan en bilineni de mirasın devri ve satış işlemleridir. İşte detaylar!

İşten çıkarma dalgası yayılıyor! Dev banka karlılık hedefini tutturmak için binlerce çalışanını işten çıkaracak

Goldman Sachs 4 bine yakın kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. ABD'nin en büyük bankalarından Goldman Sachs, karlılık hedeflerini tutturabilmek amacıyla 4 bine yakın çalışanını işten çıkarmayı planlıyor.

İş arayanların beklediği haber bu! Sağlık Bakanlığı 11.317 kişiyi işe alacak!

Son dakika haberine göre iş arayanlara müjde geldi. Sağlık Bakanlığı’nın 11 bin 317 işçi alacağı açıklandı. Sağlık Bakanlığında iş başvurusunda bulunmak için son tarih 2 Aralık 2022 olarak duyuruldu.

Mirasçılık belgesi nedir? Mirasçılık belgesi nereden alınır?

Mirasçılık belgesi, mirasçılara mahkeme  tarafından verilen ve mirasçı olduklarını kanıtı niteliğinde ki belgedir. Peki, mirasçılık belgesi nereden alınır?

Yaşlılık aylığı için işten ayrılmak şart mıdır?

Yaşlılık aylığı almak için işten ayrılmak gerekir mi? Yaşlılık aylığı için işi bırakmak şart mıdır? İşte detaylar!

İş arayanlara Sağlık Bakanlığı’ndan müjde geldi! 27 bin kişi işe alınacak! İşte başvuru detayları

Sağlık Bakanlığı’ndan 27 bin kişiye güzel haber geldi. Sağlık Bakanlığı 2022 yılının sonuna kadar bünyesine 27 bin personel katacak. Peki, Sağlık Bakanlığı’nda işe girmek için şartlar neler? İşte detaylar…

Sağlık Bakanlığı 20 bin personel alacak! İşte Sağlık Bakanlığı 2022 personel alımı başvuru şartları...

ÖSYM'nin yayınladığı başvuru kılavuzuyla beraber Sağlık Bakanlığı personel işçi alımı için başvurular da başlamış oldu. Peki, Sağlık Bakanlığı personel işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları neler? İşte İŞKUR alım ilanı ve tüm ayrıntılar...

Mirasçılık belgesi harcı 2022!

Miras intikal işlemi gerekli olan belgeler arasında mirasçılık belgesi yer alıyor. Peki, mirasçılık belgesi harcı 2022 ne kadar oldu?

Kalaa Danışmanlık Sağlık Turizm Otomotiv İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kalaa Danışmanlık Sağlık Turizm Otomotiv İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta  250 bin  TL sermaye bedeli ile Ahmed Mohammed Baharetha Emad Musa I.H. Imad Jamal    Ahmed tarafından kuruldu.

mirasçılık belgesinin verilmediği haller Haberi

mirasçılık belgesinin verilmediği haller

Mirasçılık belgesi nasıl alınır?

Bilindiği üzere, mirasçılık belgesi noterden alınabiliyor. Peki noter hangi araştırmalar sonrasında mirasçılık belgesini veriyor? Mirasçılık belgesi nasıl alınır, mirasçılık belgesinin verilmediği haller nelerdir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Söz konusu mirasçılık belgesi ile ilgili hükümler, Mirasçılık Belgesi Verilmesi ve Terk Eden Eşin Ortak Konuta Davet Edilmesi İşlemlerinin Noterler Tarafından Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik kapsamında yer alıyor. Yönetmelikte yer alan maddeler aşağıda sıralanıyor;


Mirasçılık Belgesi Verilmesi

MADDE 4 – 

(1) Noter, başvuru üzerine nüfus kayıtlarını inceleyerek öncelikle ilgilinin yasal mirasçı olup olmadığını tespit eder.


(2) Mirasçılığın tespitinde ilgili tarafından sunulacak güncel nüfus kayıt örnekleri veya noter tarafından elektronik ortamda temin edilecek kayıtlar esas alınır. Nüfus kayıt örneğinin elektronik ortamda temin edilememesi halinde, bu kayıtlar noterce nüfus müdürlüğünden yazıyla da istenebilir.


(3) İlgilinin...