19 / 05 / 2024

mirasçının mirasçısı 2015

mirasçının mirasçısı 2015

Medeni kanunda da belirtildiği gibi mirasın kaldığı yasal mirasçılar vefat eden kişinin alt soyu,sağ kalan eşi,evlatlığı oluyor.Peki mirasçının mirasçısı kimdir? Mirasçının mirasçısı olur mu?

Reddi miras süresi geçince ne olur? Süresi geçen miras reddedilebilir mi?

Miras, bir kimsenin vefat ermesinden sonra yasal mirasçılarına kalan malları olarak biliniyor. Mirasçıların mirası kabul etme hakkının yanı sıra mirası reddetme hakkı da bulunuyor. Peki, Reddi miras süresi geçince ne olur? Süresi geçen miras reddedilebilir mi? İşte tüm detaylar...

Matild Manukyan'ın tek mirasçısı Kerope Çilingir hayatını kaybetti!

Genelev patroniçesi ve vergi rekortmeni Matild Manukyan’ın tek mirasçısı olan 80 yaşındaki Kerope Çilingir yaşamını yitirdi. 

Samsun'da mirasçısı çıkmayan ev müze oldu!

Samsun'un Ladik ilçesinde, kaymakamlığın yazı işleri müdürü olan Işık Yeten'e ait olan ev, mirasçısı olmadığı için müzeye dönüştürüldü. Ev, restorasyonun ardından Osmanlı dönemi kültürünü yaşatan müzeye dönüştürüldü.

İş GYO yaygın ve süreklilik arz eden ilişkili taraf işlemi raporu!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2015, 2016 ve 2017 yıllarına ait yaygın ve süreklilik arz eden ilişkili taraf işlemi raporunu yayınladı...

3 soruda miras sözleşmeleri nasıl yapılır?

Miras paylaşımının sonuçlandırılması için taraflar arasında miras sözleşmesi imzalanabiliyor. Peki, miras sözleşmeleri nelerdir, nasıl yapılır?

3S Kale Holding'in basın toplantısı 2 Haziran'da!

Türkiye’nin önde gelen markalarından biri olan 2015 yılında kurulmuş olan 3S Kale Holding A.Ş.'nin basın toplantısı 2 Haziran günü saat 11:00'da gerçekleşecek.

Olumlu miras sözleşmesi nasıl yapılır?

Olumlu miras sözleşmesinde mirasbırakan, miras sözleşmesiyle mirasını veya belirli malını sözleşme yaptığı kimseye ya da üçüncü bir kişiye bırakma yükümlülüğü altına girebiliyor. Peki, olumlu miras sözleşmesi nasıl yapılır?

Sinpaş GYO basın toplantısı 12 Şubat'ta!

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer’in katılımıyla hem 2015 yılını değerlendirmek hem de 2016 planlarını paylaşmak üzere 12 Şubat tarihinde basın toplantısı düzenlenecek.

Lider Group basın toplantısı tekrar ertelendi!

Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Karal’ın ev sahipliğinde, 3 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilecek basın toplantısı, ileri bir tarihe ertelendi.

Yabancıların emlak vergisi 2015!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için 1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, yabancılar emlak vergisi öder mi? Yabancıların emlak vergisi 2015 nasıl ödenir?

Lider Group basın toplantısı 3 Aralık'ta!

Lider Group, hem 2016 hedeflerini ve yeni projelerini paylaşmak için basınla biraraya geliyor. Lider Group Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Karal’ın ev sahipliğinde düzenlenecek basın toplantısı 3 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Dağ Mühendislik basın toplantısı 25 Kasım'da!

Konya’nın en büyük inşaat yatırımcılarından Dağ Mühendislik, Emlak Konut ile birlikte projeler üretmek üzere İstanbul pazarına girdi. Dağ Mühendislik basın toplantısı 25 Kasım 2015 Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

Babacan Premium basın toplantısı ertelendi!

Babacan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan ve Babacan Yapı CEO Mehmet Babacan’ın ev sahipliğinde, 24 Kasım 2015 tarihinde Shangri-La Bosphorus, Istanbul’da düzenlenecek Babacan Priemium basın toplantısı ileri bir tarihe ertelendi.

mirasçının mirasçısı 2015 Haberi

mirasçının mirasçısı 2015

Mirasçının mirasçısı olur mu?

Kanunda da belirtildiği gibi,mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyu oluyor.Çocuklar eşit olarak mirasçıdırlar. Mirasbırakandan önce vefat etmiş olan çocukların yerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alıyor.


Altsoyu bulunmayan mirasbırakanın mirasçıları, anne ve babasıdır. Bunlar eşit olarak mirasçı oluoyorlar. Mirasbırakandan önce ölmüş olan anne ve babanın yerlerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alıyor. Bir tarafta hiç mirasçı bulunmadığı takdirde, bütün miras diğer taraftaki mirasçılara kalıyor.


Mirasbırakandan önce ölmüş olan büyük ana ve büyük babaların yerlerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır.


Ana veya baba tarafından olan büyük ana ve büyük babalardan biri altsoyu bulunmaksızın mirasbırakandan önce ölmüşse, ona düşen pay aynı taraftaki mirasçılara kalıyor.


Ana veya baba tarafından olan büyük ana ve büyük babaların ikisi de altsoyları bulunmaksızın...