29 / 11 / 2024

Mirasçının mirasçısı olur mu

Mirasçının mirasçısı olur mu

Medeni kanunda da belirtildiği gibi mirasın kaldığı yasal mirasçılar vefat eden kişinin alt soyu,sağ kalan eşi,evlatlığı oluyor.Peki mirasçının mirasçısı kimdir? Mirasçının mirasçısı olur mu?

Reddi mirasın süresi var mı? Reddi miras süresi ne kadar?

Mirasın reddi, kanuni veya atanmış mirasçının kendilerine geçmiş olan mirası kabul etmemek hususundaki irade beyanı şeklinde ifade ediliyor. Peki, Reddi mirasın süresi var mı? Reddi miras süresi ne kadar?

Reddi miras süresi geçince ne olur? Süresi geçen miras reddedilebilir mi?

Miras, bir kimsenin vefat ermesinden sonra yasal mirasçılarına kalan malları olarak biliniyor. Mirasçıların mirası kabul etme hakkının yanı sıra mirası reddetme hakkı da bulunuyor. Peki, Reddi miras süresi geçince ne olur? Süresi geçen miras reddedilebilir mi? İşte tüm detaylar...

Kiracının ev sahibi değişince eve yaptığı masrafların durumu ne olur? Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?

Kiracı sözleşmesi dahilinde bir evde otururken, ev sahibinin onayı ile evde birtakım değişiklikler yapabilir ve bu değişiklikler eve değer kattığı için ev sahibinden yaptığı masrafı talep edebilir. Peki, Kiracının ev sahibi değişince eve yaptığı masrafların durumu ne olur? Kiracılar hangi masrafları

Mirasçısı olmayan kişinin malları ne olur?

Vefat eden bir kimsenin malvarlığı mirasçılarına kalıyor. Peki, mirasçısı olmayan kişinin malları ne olur?

Matild Manukyan'ın tek mirasçısı Kerope Çilingir hayatını kaybetti!

Genelev patroniçesi ve vergi rekortmeni Matild Manukyan’ın tek mirasçısı olan 80 yaşındaki Kerope Çilingir yaşamını yitirdi. 

Samsun'da mirasçısı çıkmayan ev müze oldu!

Samsun'un Ladik ilçesinde, kaymakamlığın yazı işleri müdürü olan Işık Yeten'e ait olan ev, mirasçısı olmadığı için müzeye dönüştürüldü. Ev, restorasyonun ardından Osmanlı dönemi kültürünü yaşatan müzeye dönüştürüldü.

Kentsel dönüşüm sürecinde vergi değişikliği olur mu?

Gayrimenkul sahipleri tarafından her yıl ödenen emlak vergisi kentsel dönüşüm sürecinde değişir mi?

3 soruda miras sözleşmeleri nasıl yapılır?

Miras paylaşımının sonuçlandırılması için taraflar arasında miras sözleşmesi imzalanabiliyor. Peki, miras sözleşmeleri nelerdir, nasıl yapılır?

Olumlu miras sözleşmesi nasıl yapılır?

Olumlu miras sözleşmesinde mirasbırakan, miras sözleşmesiyle mirasını veya belirli malını sözleşme yaptığı kimseye ya da üçüncü bir kişiye bırakma yükümlülüğü altına girebiliyor. Peki, olumlu miras sözleşmesi nasıl yapılır?

Reddi miras süresi geçerse ne olur?

Mirasçıların mirası kabul etme hakkının yanı sıra mirası reddetme hakkı da bulunuyor. Ancak reddi miras işleminin belli bir süre içerisinde yapılması gerekiyor. Peki, reddi miras süresi kaç gündür? Reddi miras süresi geçerse ne olur?

Reddi miras süresi ne kadar?

Bir yakını vefat eden ve kendisine miras kalan yasal ve atanmış mirasçıların hakları arasında kalan mirası kabul etmeme ve reddetme hakkı da bulunuyor. Peki, miras nasıl reddedilir? Reddi miras süresi ne kadar?

Reddi miras süresinin uzatılması mümkün mü?

Kimi zaman borçlar da miras olarak mirasçıya kalabiliyor. Bu durumda yasal mirasçılar üç ay içerisinde mirası reddetme hakkını da kullanabiliyor. Peki, reddi miras süresinin uzatılması mümkün mü?

Mirasın reddi süresi ne zaman başlar?

Mirasın borca batık olduğu durumlarda mirasçılar, kalan mirası reddedebiliyor. Bunun için 3 ay içerisinde Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat edebiliyor. Peki, mirasın reddi süresi ne zaman başlar?

Mirasçının mirasçısı olur mu Haberi

Mirasçının mirasçısı olur mu

Mirasçının mirasçısı olur mu?

Kanunda da belirtildiği gibi,mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyu oluyor.Çocuklar eşit olarak mirasçıdırlar. Mirasbırakandan önce vefat etmiş olan çocukların yerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alıyor.


Altsoyu bulunmayan mirasbırakanın mirasçıları, anne ve babasıdır. Bunlar eşit olarak mirasçı oluoyorlar. Mirasbırakandan önce ölmüş olan anne ve babanın yerlerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alıyor. Bir tarafta hiç mirasçı bulunmadığı takdirde, bütün miras diğer taraftaki mirasçılara kalıyor.


Mirasbırakandan önce ölmüş olan büyük ana ve büyük babaların yerlerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır.


Ana veya baba tarafından olan büyük ana ve büyük babalardan biri altsoyu bulunmaksızın mirasbırakandan önce ölmüşse, ona düşen pay aynı taraftaki mirasçılara kalıyor.


Ana veya baba tarafından olan büyük ana ve büyük babaların ikisi de altsoyları bulunmaksızın...