03 / 01 / 2025

mirası reddetme

mirası reddetme

Mirasın hükmen reddini açıklayacak olursak; miras bırakan kişinin, mirasından daha fazla borcu olması halinde mirasçıların miras bırakanın borçlarından sorumlu olmamak için mirası reddetme hakları bulunuyor...

Reddi miras dilekçesi örneği 2022!

Miras bırakanın ölümüyle birlikte yasal veya atanmış mirasçılara miras kendiliğinden geçiyor. Mirasçılar kalan mirası reddetme hakkına sahip oluyorlar. İşte, Reddi miras dilekçesi örneği 2022...

Reddi miras süresi geçince ne olur? Süresi geçen miras reddedilebilir mi?

Miras, bir kimsenin vefat ermesinden sonra yasal mirasçılarına kalan malları olarak biliniyor. Mirasçıların mirası kabul etme hakkının yanı sıra mirası reddetme hakkı da bulunuyor. Peki, Reddi miras süresi geçince ne olur? Süresi geçen miras reddedilebilir mi? İşte tüm detaylar...

Reddi miras nasıl yapılır? İşte reddi miras dilekçe örneği!

Kendisine miras kalan kişiler bu mirası belirli süre zarfı içerisinde reddetme hakkına sahiptirler. Peki, Reddi miras nasıl yapılır? İşte reddi miras dilekçe örneği...

13 soruda miras reddi nasıl yapılır?

Mirasçıların mirası kabul etme hakkı olduğu gibi, reddetme hakkı da bulunuyor. Peki, miras reddi nasıl yapılır? Reddi miras işleminin kaç ay içinde yapılması gerekir?

Mirasın reddi dilekçesi 2016!

Miras Hukuku gereğince yasal ve atanmış mirasçılar mirası kabul ve reddetme hakkına da sahip oluyor. Mirasın 3 ay içerisinde bir dilekçe ile reddedilmesi gerekiyor. İşte mirasın reddi dilekçesi 2016...

Miras reddi dilekçesi 2016!

Yasal ve atanmış mirasçıların kendilerine kalan mirası nasıl kabul etme hakkı olduğu bulunuyorsa, reddetme hakları da bulunuyor. Bunun için bir dilekçe ile mahkemeye müracaat edileniliyor. İşte miras reddi dilekçesi 2016 örneği..

Mirasın reddi dilekçesi örneği!

Kendisine miras kalan mirasçıların bu mirası nasıl kabul etme hakkı olduğu varsa, reddetme hakları da bulunuyor. Bunun için bir dilekçe ile sulh hukuk mahkemesine müracaat edilebiliyor. İşte mirasın reddi dilekçesi örneği..

Reddi miras hakkı ne zaman düşer?

Yasal ve atanmış mirasçılar mirası reddetme hakkına sahip oluyor. Miras, üç ay içinde reddolunabilir. Bu süre, mirasçıların mirasbırakanın ölümünü öğrendikleri zaman başlıyor. Peki reddi miras hakkı ne zaman düşer?

Mirasın reddi davasında harç!

Mirasçıların yasal hakları arasında, mirası reddetme hakkı da yer alıyor. Mirasçılar 3 ay içerisinde açacakları dava ile mirası reddedebiliyor. Peki, mirasın reddi davasında harç ödemesi nasıl yapılır?

Mirasın hükmen reddi davası dilekçe örneği!

Yasal ve atanmış mirasçıların Medeni Kanun gereğince mirası reddetme süresi 3 ay olarak tespit ediliyor. Bu sürenin kaçırılması halinde miras hükmen reddediliyor. İşte mirasın hükmen reddi davası dilekçe örneği..

Reddi miras süresi geçerse ne olur?

Mirasçıların mirası kabul etme hakkının yanı sıra mirası reddetme hakkı da bulunuyor. Ancak reddi miras işleminin belli bir süre içerisinde yapılması gerekiyor. Peki, reddi miras süresi kaç gündür? Reddi miras süresi geçerse ne olur?

Reddi miras süresi ne kadar?

Bir yakını vefat eden ve kendisine miras kalan yasal ve atanmış mirasçıların hakları arasında kalan mirası kabul etmeme ve reddetme hakkı da bulunuyor. Peki, miras nasıl reddedilir? Reddi miras süresi ne kadar?

Reddi miras süresinin uzatılması mümkün mü?

Kimi zaman borçlar da miras olarak mirasçıya kalabiliyor. Bu durumda yasal mirasçılar üç ay içerisinde mirası reddetme hakkını da kullanabiliyor. Peki, reddi miras süresinin uzatılması mümkün mü?

mirası reddetme Haberi

mirası reddetme


Mirasın hükmen reddi!


Miras bırakan kişinin, mirasından daha fazla borcu olması halinde; mirasçıların miras bırakanın borçlarından sorumlu olmamak için mirası reddetme hakları bulunuyor. Bu husus Medeni kanunun 605 maddesinde düzenleniyor. Yasal ve atanmış mirasçılar mirası reddedebiliyorlar. Ayrıca murisin öldüğü tarihte ödemeden aciz ve borca batık olduğu açıkça belli veya resmen tespit edilmiş ise de mirasçılar mirası reddetmiş sayılıyor.


Mirasın hükmen reddinin süresi...


Eğer murisin öldüğü tarihte ödemeden aciz ve borca batık olduğu açıkça belli değilse veya resmen tespit edilmiş ise miras, üç ay içinde reddedilebiliyor. Mirasın reddi davası ölenin en son ikamet ettiği yer, Sulh Hukuk Mahkemesinde açılıyor. Bu süre, yasal mirasçılar için mirasçı olduklarını daha sonra öğrendikleri ispat edilmedikçe murisin ölümünü öğrendikleri; vasiyetname ile atanmış mirasçılar için murisin tasarrufunun kendilerine resmen...