29 / 04 / 2024

mirasın açılma yeri ve yetkili mahkeme

mirasın açılma yeri ve yetkili mahkeme

Miras, miras bırakanın ölümüyle açılıyor. Miras bırakanın sağlığında yapmış olduğu mirasla ilgili kazandırmalar ve paylaştırmalar, terekenin ölüm anındaki durumuna göre değerlendirilir. Peki, miras nerede açılır?

İş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısı! Prof. Dr. Murat Batı: İş yeri kiracıları kurtarılmalı!

İş yeri kiralarından alınan yüzde 20'lik stopaj gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Murat Batı, kiracıları bu yükten kurtarmak için iş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

506 hakim ve savcının görev yeri değiştiği açıklandı...

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 1. Dairesinin, 2023 senesi adli ve idari yargıda mazerete dayalı güz kararnamesi doğrultusunda 506 hakim ve savcının görev yeri değiştiği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

5 farklı noktada 300’ün üzerinde iş yeri ve konut inşa edilecek!

Kahramanmaraş'ta kentsel tasarım projesi ile 5 farklı noktada 300’ün üzerinde iş yeri ve konut hayata geçirilecek. 

Mirasın intikali nedir?

Miras intikalinin ne olduğu, miras işlemleri ile uğraşanların aşina olduğu bir süreçtir. Bilmeyenler için ise işte miras intikaline dair detaylar!

10 yıllık davada son karar verildi! Lübnanlı aile 3 milyar TL'lik mirasın hak sahibi oldu!

İstanbul İstinye‘de Lübnanlı armatör dedelerinden miras kalan yaklaşık 40 bin metrekare arazi için hukuk savaşı veren Cheeba ve Jaroud aileleri mirasçı olduklarına dair 10 sene önce açtıkları dava sonuçlandı. Lübnanlı aile 3 milyar liralık mirasın hak sahibi oldu.

Mirasın paylaştırılması davası dilekçe örneği!

Kendisine miras kalan kimseler bir dilekçe ile dava açarak mirasın paylaştırılmasını isteyebiliyor. İşte mirasın paylaştırılması davası dilekçe örneği...

Mirasın hükmen reddi dava dilekçesi 2021!

Kanuni ve atanmış mirasçılar mirasın hükmen reddi davası açabiliyor. Peki mirasın hükmen reddi dava dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor? İşte mirasın hükmen reddi dava dilekçesi 2021 örneği...

Ekim 2020 kira artış oranları yarın açıklanıyor!

Ev ve iş yeri gibi gayrimenkullerini kiraya veren gayrimenkul sahipleri Ekim ayı kira artış oranlarını merak ediyor. Milyonların merakla beklediği rakamlar, yarın açıklanıyor...

Ağustos 2020 kira artış oranları yarın açıklanacak!

Konut ve iş yeri gibi gayrimenkullerini kiraya veren gayrimenkul sahipleri Ağustos ayı kira artış oranlarını merak ediyor. Ağustos ayı kira artış oranları yarın açıklanacak.

Rum yetkili açıkladı: Maraş açılma safhasına geldi, engel olunmadı!

Rum Müzakereci ve Birleşmiş Milletler’deki (BM) Rum daimi temsilci Andreas Mavroyannis yaptığı açıklamada 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın Türkler tarafından açılma safhasına getirildiğini ve engel olunmadığını belirtti.

Tüm mirasını ÇYDD'ye bırakan Seyfi Dursunoğlu'nun ailesi: Gururluyuz!

87 yaşında yaşamını yitiren ve tüm mirasını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne (ÇYDD) bağışlayan Seyfi Dursunoğlu'nun ailesi, vasiyete itiraz etmeyeceklerini dile getirerek "Aile olarak onunla çok gururluyuz ve ona saygı duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Kapalı Maraş'ın açılma süreci hızlandırılıyor!

Ankara ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yönetimi, koronavirüsle beraber 1974 yılından bu yana kapalı olan Maraş'ın açılması hakkında çalışmalar hızlandı. 46 yıl boyunca kapalı olan "Hayalet Şehir" in yeniden faaliyete geçmesi için yol haritası belirlendi.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Bugün açıklanıyor!

Ev ve iş yeri gibi gayrimenkullerini kiraya veren gayrimenkul sahipleri Nisan 2020 kira artış oranlarını merak ediyor. Nisan ayı kira artış oranları bugün açıklanacak.

mirasın açılma yeri ve yetkili mahkeme Haberi

mirasın açılma yeri ve yetkili mahkeme

Miras nerede açılır?

Miras, mirasbırakanın ölümüyle açılıyor. Mirasbırakanın sağlığında yapmış olduğu mirasla ilgili kazandırmalar ve paylaştırmalar, terekenin ölüm anındaki durumuna göre değerlendirilir.


Mirasın açılma yeri ve yetkili mahkeme

Miras, malvarlığının tamamı için mirasbırakanın yerleşim yerinde açılır.


Mirasbırakanın tasarruflarının iptali veya tenkisi, mirasın paylaştırılması ve miras sebebiyle istihkak davaları bu yerleşim yeri mahkemesinde görülür.


Medeni Kanuna göre mirasa ehil olmayanlar dışındaki herkes mirasçı olabileceği gibi, vasiyet alacaklısı da olabilir.

Tüzel kişiliği bulunmayan bir topluluğa belli bir amaç için yapılan kazandırmaları, o topluluk içindeki kişiler, mirasbırakan tarafından belirlenen bu amacı gerçekleştirme kaydıyla birlikte edinmiş olurlar; amacın bu yolla gerçekleştirilmesine olanak yoksa, yapılan kazandırma vakıf kurma sayılır.


1. Mirasçı olarak

Mirasçı olabilmek için mirasbırakanın ölümü anında mirasa ehil olarak sağ olmak şarttır. Mirasın açıldığı anda sağ olan mirasçı sonradan ölürse,...