29 / 04 / 2024

Mirasın red süresinin uzatılması

Mirasın red süresinin uzatılması

Kimi zaman borçlar da miras olarak mirasçıya kalabiliyor. Bu durumda yasal mirasçılar üç ay içerisinde mirası reddetme hakkını da kullanabiliyor. Peki, reddi miras süresinin uzatılması mümkün mü?

Reddi miras süresi ne zaman başlar?

Mirasın reddi, mirasçılar tarafından sulh mahkemesine sözlü veya yazılı beyanla yapılır.Reddin kayıtsız ve şartsız olması gerekiyor. Miras, üç ay içinde reddolunabilir. Peki, reddi miras süresi ne zaman başlar?

Mirasın red süresinin uzatılması!

Miras hukukuna göre, mirası reddetmeden ölen mirasçının ret hakkı kendi mirasçılarına geçer. Peki, mirası red süresi uzatılır mı? İşte mirasın red süresinin uzatılması ile ilgili esaslar..

İstanbul'da apartmanların amorti süresi 20-25 seneye ulaştı! 

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, konut sektöründeki son durumu değerlendirdi. Yazıcı, İstanbul'da apartmanların amorti süresinin 20-25 seneye ulaştığını söyledi. İşte ayrıntılar...

Kripto hesabı olanlar dikkat! Ölmeden önce şifreyi söylemediyseniz, kripto mirasınız da mezara gider!

Kripto varlıklarınız siz öldükten sonra mirasçılarınıza geçer. Mirasçılık belgesini borsaya ya da ilgili kurumlara sunan mirasçı payını alır. Kripto varlıklarınızı kişisel hesaplarda tutuyorsanız ve şifreyi kimseye söylemediyseniz, kripto mirasınızı kimse alamaz.

Reddi mirasın süresi var mı?

Mirasın reddi, kanuni veya atanmış mirasçının kendilerine geçmiş olan mirası kabul etmemek hususundaki irade beyanı olarak ifade ediliyor. Peki, bu irade beyanında bulunabilmek için belirlenmiş bir süre var mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

İnşaat sektörü, konut projelerinde iade hakkı süresinin kısaltılmasını istiyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörü, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da bulunan ve ön ödemeli konut projelerinde 24 aya ulaşan iade süresinin 3 aya inmesini istiyor.

Mirasın gerçek reddi dava dilekçesi 2021!

Miras bırakan kimsenin ölümünün ardından ilgili Sulh Hukuk Mahkeme'sine başvuru yapılarak, söz konusu miras, mirasçıları tarafından reddedilebiliyor. Peki mirasın gerçek reddi dava dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor? İşte mirasın gerçek reddi dava dilekçesi örneği...

Mirasın reddi dilekçe örneği 2021!

Miras bırakan kimsenin ölümünün ardından ilgili Sulh Hukuk Mahkeme'sine başvuru yapılarak, söz konusu miras, mirasçıları tarafından reddedilebiliyor. Mirasın reddi dilekçe örneği 2021 nasıl hazırlanır? İşte Mirasın reddi dilekçe örneği 2021...

Süreyya Yalçın 97 milyon dolarlık mirasını almak için geldi!

Sosyetik ikoncan Süreyya Yalçın, babası Faruk Yalçın’dan kalan 97 milyon dolarlık mirasını almak için Türkiye'ye geldi.

Süreyya Yalçın 570 milyon liralık mirasını almaya geliyor!

Türkiye'nin en önemli işadamlarından biri olan Faruk Yalçın'ın 5 çocuğu arasında miras paylaşılamadı. Yargıtay, Süreyya Yalçın'ın 97 milyon dolar yani 570 milyon lira almasına karar verdi. Yalçın, 28 Haziran'da İstanbul'a gelip mirasının sahibi olacak.

Balkanlar'da Kültürel Mirasın Yeniden İnşası Projesi TBMM'de!

Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen Balkanlar'da Kültürel Mirasın Yeniden İnşası Projesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Club Zigana Tatil Köyü'nün tahsis süresi 49 yıla uzatılacak!

Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar A.Ş.'nin  Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı yazılı açıklamada Club Zigana Tatil Köyü'nün tahsis süresinin uzatılacağı bildirildi. 

İnşaatta üretim süresinin kısalması yeni projenin başlangıcı demek!

Assan Alüminyum'da hammadde fabrikaya girdikten 56 gün sonra satışa hazır hale geliyor. Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Çetinsaya da inşaat sektöründe üretim süresinin kısalmasının kendilerini için yeni bir projenin başlangıcı anlamına geldiğini belirtiyor…

Özak GYO'nun Demre'deki gayrimenkulünün ön izin süresi uzatıldı!

Özak GYO'nun Antalya Demre'de yer alan günübirlik turizm tahsisli gayrimenkule ilişkin olarak; ön izin süresinin 4 ay uzatılması talebi T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğünce uygun bulundu.

George Michael, mirasını vaftiz çocuklarına bıraktı!

Kalp yetmezliğinden dolayı pazar günü 53 yaşında hayatını kaybeden İngiliz şarkıcı, söz yazarı ve müzisyen George Michael'ın mirasını kime bırakacağı belli oldu.

Mirasın red süresinin uzatılması Haberi

Mirasın red süresinin uzatılması

Reddi miras süresinin uzatılması mümkün mü?

Yasal mirasçılara, mirasbırakan tarafından kalan miras her zaman mal mülk olmuyor. Kimi zaman borçlar da miras olarak mirasçıya kalabiliyor. Bu durumda yasal mirasçılar mirası reddetme hakkını da kullanabiliyor.


Yasal mirasçılardan biri mirası reddederse onun payı, miras açıldığı zaman kendisi sağ değilmiş gibi, hak sahiplerine geçiyor.


Mirası reddeden atanmış mirasçının payı, mirasbırakanın ölüme bağlı tasarrufundan arzusunun başka türlü olduğu anlaşılmadıkça, mirasbırakanın en yakın yasal mirasçılarına kalıyor.


Kanunen miras, üç ay içinde reddolunabilir. Bu süre, yasal mirasçılar için mirasçı olduklarını daha sonra öğrendikleri ispat edilmedikçe mirasbırakanın ölümünü öğrendikleri; vasiyetname ile atanmış mirasçılar için mirasbırakanın tasarrufunun kendilerine resmen bildirildiği tarihten işlemeye başlar. Peki, reddi miras süresinin uzatılması mümkün mü?


Medeni Kanun gereğince; önemli sebeplerin varlığı hâlinde sulh hâkimi, yasal ve atanmış...