20 / 07 / 2024

mirasla ilgili

mirasla ilgili

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugün ki köşe yazısında miras sayısının artması ve mirası kullanmak isteyen kişinin sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in Posta'daki köşe yazısı;

Miras paylaşımı için hukuki girişim nasıl yapılmalı?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper, bugün ki köşe yazısında mirasçıların hukuki girişiminde 3 yol olduğunu açıklıyor. İşte, Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısı;

Kardeşler arasında bölüştürülen miras iptal edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kardeşler arasında bölüştürülen mirasla ilgili yaşanan sorunları kaleme aldı.

Miras paylaşımı için yapılması gerekenler!

Mirasbırakanın sağlığında yapmış olduğu mirasla ilgili kazandırmalar ve paylaştırmalar, terekenin ölüm anındaki durumuna göre değerlendiriliyor. Peki, miras paylaşımı için yapılması gerekenler nelerdir?

Miras nerede açılır?

Miras, miras bırakanın ölümüyle açılıyor. Miras bırakanın sağlığında yapmış olduğu mirasla ilgili kazandırmalar ve paylaştırmalar, terekenin ölüm anındaki durumuna göre değerlendirilir. Peki, miras nerede açılır?

Miras hangi mahkemede açılır?

Miras olayı ortaya miras bırakanın ölümüyle çıkıyor. Mirasbırakanın sağlığında yapmış olduğu mirasla ilgili kazanımlar, terekenin ölüm anındaki durumuna göre değerlendiriliyor.Peki,miras hangi mahkemede açılır?

Mirasın açılması davası nasıl açılır?

Miras açılması sırasında; Miras bırakanın sağlığında yapmış olduğu mirasla ilgili kazandırmalar ve paylaştırmalar, terekenin ölüm anındaki durumuna göre değerlendiriliyor. Peki, mirasın açılması davası nasıl açılır?

Miras nasıl kalır?

Miras, miras bırakanın ölümüyle açılıyor. Miras bırakanın sağlığında yapmış olduğu mirasla ilgili kazandırmalar ve paylaştırmalar, terekenin ölüm anındaki durumuna göre değerlendiriliyor. Peki, miras nasıl kalır?

Amcadan miras kalır mı?

Miras, mirasbırakanın ölümüyle açılıyor. Miras bırakanın sağlığında yapmış olduğu mirasla ilgili kazandırmalar ve paylaştırmalar, terekenin ölüm anındaki durumuna göre değerlendiriliyor. Peki, amcadan miras kalır mı?

Mirasın açılması ne demek?

Medeni Kanun gereğince mirasbırakanın sağlığında yapmış olduğu mirasla ilgili kazandırmalar ve paylaştırmalar, terekenin ölüm anındaki durumuna göre değerlendirilir. Peki, mirasın açılması ne demek? Miras nasıl açılır?

Mirastan mal kaçırma nasıl yapılır?

Mahkemeleri mirasla ilgili en çok meşgul eden davalar, mirastan mal kaçırma davaları oluyor. Bilindiği üzere yakınımızın vefatı üzerine size kanunen miras hakkı doğuyor. Peki,mirastan mal kaçırma nasıl yapılır?

Deniz GYO sermayesi ile ilgili açıklama yaptı!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı olağan dışı fiyat ve sermayesi ile ilgili açıklama yaptı.

Aile Konutu Şerhi, Mal Rejimleri ve Çocuk Malları ile ilgili son genelge!

01.01.2002 tarihinde yürürlüğe giren 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu'nun aile konutu şerhi, edinilmiş mallara katılma rejimi ve velayet - çocuk mallarına ilişkin hükümleri ile ilgili yeni düzenlemeleri içeren genelge 11 Haziran 2014 tarihinde yayınlandı...

Özak GYO olağan dışı fiyat hareketleri ile ilgili bir durum olmadığını yayınladı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Özaa GYO olağan dışı fiyat hareketleri ile ilgili bir durum olmadığını yayınladı.

Batıçim'den Bornova'daki kil sahası ile ilgili açıklama!

Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Batıçim Batı Anadolu Çimento İzmir Bornova'daki kil sahaları ile ilgili açıklama yaptı.

mirasla ilgili Haberi

mirasla ilgili

Karadeniz bölgesinde 5920 metrekare tarlamız bize babadan kaldı. Benim payıma 1426 metrekare düşüyor. Babadan miras kalan bu yer önce yedi kardeşe kalmışken onların içinden ölenler olunca ortak sayısı da arttı. Bu durumda tarlayı kullanamıyoruz. Örneğin ben ev yapmak istiyorum yapamıyorum. Nasıl bir çözüm yolu önerirsiniz? • N.A. 




Sizin tarlanızın tapu kayıtlarına baktım, tam yirmi ortak var. Bunlardan bir kısmı sizin durumunuzda yani müşterek mülkiyete sahip ve tarlada hissesi belli 37/168, ancak bir kısmı ölen kardeşlerin mirasçısı olduğu için onlar iştirak halinde malik, yani tek tek hisseleri yok, toplu halde var. Doğrusu yirmi ortağın da bir araya gelip bir karara varmaları oldukça zor. Bu durumda da siz bu yere ev yapmak isteseniz hepsinin iznini almak zorundasınız. Tarlayı kullanan olacak ise geri...