06 / 05 / 2024

miraslıktan çıkarma dava sebepleri

miraslıktan çıkarma dava sebepleri

Miras bırakan kimse hangi durumda mirasçılıktan çıkarma davası açabiliyor? Bir diğer ifade ile hangi durumda mirasçılıktan çıkarma davası açılabilir? İşte yanıtı ve konu detayları haberimizde...

Ev sahiplerine kritik soru: Kiracınızı çıkardıktan sonra evinizi yeniden kiraya verir misiniz?

Yüzde 25 zam sınırı ve uzayan dava süreçleri sebebiyle mağdur olduklarını belirten ev sahipleri, yaşadıklarını sosyal medya hesapları aracılığıyla sık sık açıklıyor. Peki ev sahipleri kiracıları çıktıktan sonra evlerini yeniden kiraya vermeyi düşünüyor mu? 

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Ev aldıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir?

Ev aldıktan sonra yapılacak birkaç işlem vardır. İşlemlerin adım adım uygulanması, karmaşıklığı önleyerek evin benimsenmesine yardımcı olur. Öncelikle tapu ve mülk işlemleri yapılır. Evin size ait olduğuna dair resmi işlemlerin yapılması gerekir. İşte ev aldıktan sonra yapılması gerekenler...

Kiracı evden çıktıktan sonra dava açabilir mi?

Kiracı ve ev sahibinin arasındaki iletişim bozulabilir. Hatta bu bozulma dava, mahkeme boyutuna kadar da gidebilir. Peki bu durumda ne olur? İşte detaylar!

Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Mirastan çıkarma, miras bırakanın yapacağı bir vasiyetname ile saklı paylı mirasçısını mirasından mahrum etmesi olarak ifade ediliyor. Peki, Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Paydaşlıktan çıkarma sebepleri nelerdir?

Paylı mülkiyette bir paydaşın, paydaşlıktan çıkarılması için dava açılabiliyor. Peki, paydaşlıktan çıkarma sebepleri nelerdir?

Antalya Konyaaltı'ndaki karma projeye dava: Şehrin silüetini bozacak!

Antalya Mimarlar Odası, Antalya Konyaaltı Liman bölgesinde AVM, Otel ve Konut fonksiyonlarının da olduğu Fenix Center projesi projenin durdurulması istemiyle dava açtı. Dilekçede, boyu 70 metreyi bulacak projenin şehrin siluetini bozacağı belirtildi.

Bursa'daki Özlüce Kilisesi bakımsızlıktan yıkıldı!

Bursa’da metruk bir haldeyken Nilüfer Belediyesi tarafından restore edilerek Kültürevi’ne çevrilen, fakat Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün açtığı dava sonucu belediyeden alınan Özlüce Kilisesi, bakımsızlıktan yıkıldı. 

Mirasçılıktan çıkarma nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kayınvalidem küçük kızını, evliyken 3 çocuklu bir adama kaçması sebebiyle mirasından men etmek istiyor. Ailesini köylerinde rezil etti. Ne yapabilir?' sorusunu yanıtladı.

Omurga GPYŞ Karma Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun ihracı yapıldı!

Omurga Portföy, "Omurga GPYŞ Karma Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu"nun ihracını gerçekleştirdi. Fonu"nun ihracını gerçekleştirdi. Omurga Portföy Genel Müdürü Kösebay: "İlk fonun yatırımını tamamladıktan sonra ikincisini çıkaracağız" dedi.

Paylı mülkiyette ortaklıktan çıkarma!

Paylı mülkiyet, birden fazla kişinin bir eşyanın tamamında paylı olarak bu malları veya malı maddi olarak paylaşmaksızın malik olunmasına deniyor. İşte, paylı mülkiyette ortaklıktan çıkarma!

Mirasçılıktan çıkarma davası nerede açılır?

Medeni Kanun miras bırakana, mirasçısını mirasçılıktan çıkarma hakkı veriyor. Ancak bunun için geçerli bir sebebin olması gerekiyor. Peki, mirasçılıktan çıkarma davası nerede açılır? İşte yanıtı..

Mirastan çıkarma iptali dava dilekçesi!

Mirasbırakan mirasçılardan birini veya birkaçını kanunda belirtilen koşullar dahilinde mirasçılıktan çıkarabiliyor. Buna karşın tasarrufun iptali de istenebiliyor. İşte mirastan çıkarma iptali dava dilekçesi..

miraslıktan çıkarma dava sebepleri Haberi

miraslıktan çıkarma dava sebepleri

Hangi durumda mirasçılıktan çıkarma davası açılabilir?

Miras sahibi kimse, vefatından sonra mirasının kalmasını istemediği kişileri, sağ iken bir dava açarak mirasçılıktan çıkarabiliyor. Söz konusu mirasçılıktan çıkarma davası saklı payı olanlara karşı açılabiliyor.


Zaten, saklı payı olmayanlara karşı böyle bir dava açılmasına lüzum duyulmuyor. Kişi, mirasını istediği gibi değerlendirebiliyor. Örneğin, bir vakfa bağış verip yahut kendisi bir vakıf kurabiliyor. Peki saklı payı olanlara karşı hangi durumda mirasçılıktan çıkarma davası açılabilir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Mirasçılıktan çıkarma davası

Bir kimsenin mirasçılıktan çıkartılabilmesi için, o kişinin miras bırakana karşı suç işlemiş olması ya da kendisine zarar veriyor olması gerekiyor.


Bunun dışında kişi aile hukuku kapsamında görevlerini yerine getirmiyorsa; örneğin bir çocuksa ve evlatlık vazifelerini yerine getirmiyorsa miras bırakan, mirasçılıktan çıkarma davası ile yasal mirasçılarını mirasından mahrum edebiliyor.



Birinci...