30 / 07 / 2024

mirasta devlet kesintisi

mirasta devlet kesintisi

Miras, bir kimseye ölen bir yakını tarafından kalan mal, mülk, para olarak tanımlanıyor. Mirasbırakanın yasal mirasçıları arasında devlet de bulunuyor. Peki devletin mirasçılığı ne zaman doğar?

Bingöl Devlet Hastanesi icralık oldu!

6 yıla aşkındır bitirilemeyen Bingöl Devlet Hastanesi, Bingöl Belediyesi tarafından su borcunu ödemediği gerekçesiyle icraya verildi. Belediye yine de hastane inşaatında çalışmaların aksamaması için su kesintisi yapmadı.

Devlet İhale Kanunu!

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu 18161 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanun kapsamında, genel bütçeye dahil dairelerle katma bütçeli idarelerin, özel idare ve belediyelere ilişkin hükümlere yer veriliyor...

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Yeraltı Suyu Ölçüm Sistemleri Yönetmeliği!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Yeraltı Suyu Ölçüm Sistemleri Yönetmeliği 28793 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, yeraltı suyunun; kullanım maksadı, miktarı, havza sınırı ve diğer hususlar belirleniyor...

Sinop TOKİ Durağan Devlet Hastanesi inşaat yapım işi ihalesi 24 Ekim'de!

Sinop İli Durağan İlçesi 50 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek.

Konya Emirgazi TOKİ Devlet Hastanesi inşaat yapım işi ihalesi 24 Ekim'de!

Konya İli Emirgazi İlçesi 10 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek.

TOKİ Mersin Gülnar Devlet Hastanesi inşaat yapım işi ihalesi 23 Ekim'de!

Mersin İli Gülnar İlçesi 30 Yataklı Devlet Hastanesi ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek.

TOKİ Muğla Ortaca Devlet Hastanesi inşaatı yapım işi halesi! 22 Ekim!

Muğla İli Ortaca İlçesi 100 Yataklı Devlet Hastanesi İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek...

TOKİ Samsun Havza Devlet Hastanesi inşaatı yapım işi ihalesi! 22 Ekim!

Samsun İli Havza İlçesi 75 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek.

TOKİ Diyarbakır Devlet Hastanesi inşaatı yapım işi ihalesi 21 Ekim'de!

Diyarbakır İli Hazro İlçesi 10 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek.

Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Girişi sınavı yapılacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Girişi sınavı yapılacak. 75 Devlet Gelir Uzman Yardımcısı sınavı 16 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştirilecek.

Mirasta halefiyet prensibi!

Mirasta halefiyet prensibi terekenin bir bütün olarak mirasçılara geçmesine deniyor. Mirasçılar sadece terekedeki mal ve hakları kazanmazlar aynı zamanda murise ait borçları da üstlenmiş oluyorlar...

Mirasta tasarruf nisabı!

Mirasta tasarruf nisabı hesaplanırken mirasbırakanın borçları, cenaze giderleri, terekenin mühürlenmesi ve yazımı giderleri, mirasbırakan ile birlikte yaşayan ve onun tarafından bakılan kimselerin üç aylık geçim giderleri terekeden indiriliyor...

TOKİ Elazığ Maden Devlet Hastanesi inşaat yapım işi ihalesi bugün!

Elazığ İli Maden İlçesi 25 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile bugün ihaleye sunulacak...

mirasta devlet kesintisi Haberi

mirasta devlet kesintisi

Devletin mirasçılığı!

Miras, bir kimseye ölen bir yakını tarafından kalan mal, mülk, para olarak tanımlanıyor. Tereke ise, vefat eden bir kimsenin geriye bıraktığı mal ve mülke verilen isim olarak karşımıza çıkıyor.


Miras bırakan kimsenin yasal mirasçıları arasında eşi, çocukları ve mirasbırakandan önce ölmüş olan çocukların yerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları yer alıyor.


Ayrıca murisin eşi; anne ve babası; büyük ana ve büyük babası; evlilik dışı hısımlar; evlatlığı ve devlet mirasçılar arasında yer alıyor. Peki devletin mirasçılığı ne zaman söz konusu oluyor.


Medeni Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre vefat eden kimsenin ardında hiçbir mirasçısı yoksa, devletin mirasçılığı bu halde meydana geliyor. Devlet, kalan tüm terekenin tek mirasçısı oluyor.


"D. Devlet

MADDE 501.- Mirasçı bırakmaksızın ölen kimsenin mirası Devlete geçer."


Örnek..

Ahmet Bey vefat etmiştir. Geriye...