28 / 04 / 2024

mirasta intikal nasıl yapılır

mirasta intikal nasıl yapılır

Miras Hukuku gereğince, bir kimsenin vefatının ardından sahip olduğu gayrimenkuller miras olarak yasal mirasçılarına kalıyor. Peki, mirasta intikal nasıl yapılır? Miras intikal işlemleri için gerekenler nelerdir?

Miras nasıl intikal eder?

Bir kimseye ölen bir yakını tarafından kalan mal, mülk, para olan miras, yasal mirasçılara intikal ediyor. Peki, mirasçılara miras nasıl intikal eder? Miras intikal işlemleri nelerdir?

Mirasta, geriye dönük kira nasıl alınır?

Geriye dönük miras hakkından yararlanmak isteyenler, "Mirasta geriye dönük kira nasıl alınır?" sorusuna yanıt arıyor. İşte mirasta geriye dönük kiraya ilişkin tüm ayrıntılar...

Miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan taşınmazlarda bazı durumlarda tapu intikal işlemleri yapılır. Bu işlem, mirasın mirasçılara devredilmesidir. Belirli aşamalarla gerçekleşen bu işlemde dikkate alınması gereken bazı unsurlar vardır. Peki miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Mirasta intikal ne demek? İntikal yapınca ne olur?

Miras ve intikal konusu pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. Mirasta intikal işleminin nasıl yapıldığı sık sorulan sorulardandır. İşte bu konuya dair merak edilenler!

Tapuda miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mi?

Tapuda miras konusu pek çok kişinin kafasını kurcalayan bir konudur. Peki Tapuda miras paylaşımı nasıl yapılır? İşte detaylar!

Mirastan ıskat nedir? Mirastan ıskat nasıl yapılır?

Miras bırakanın mirasçısını mirastan mahrum bırakmasına mirastan ıskat deniyor. Peki, Mirastan ıskat nasıl yapılır? Mirasta ıskatın hukuki dayanağı nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapu intikal nasıl yapılır? Tapu intikali için gerekli evraklar neler?

Kişiye miras kalması durumunda kendisi ya da avukatı aracılığı ile miras işlemlerine başlanması gerekir. Peki, Tapu intikal nasıl yapılır? Tapu intikali için gerekli evraklar nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Mirasta saklı pay nedir, nasıl hesaplanır?

Mirasta saklı pay hesaplaması, kendisine kalan mirasta tam hakkını almadığını düşünen kimseler tarafından araştırılıyor. Peki, mirasta saklı pay nedir, nasıl hesaplanır? İşte Medeni Kanun hükümleri...

Tapuda miras intikali nasıl yapılır? Miras intikali için hangi belgeler gereklidir?

Tapuda miras intikali, ölen bir kişiden kalan taşınmaz malların, yasal mirasçılarının üzerine geçirilmesi için yapılması gereken en önemli işlemdir. Çünkü intikal işlemini yapmayan mirasçı malların yeni tapu belgesini alamaz. Peki, tapuda miras intikali nasıl yapılır? Hangi belgeler gereklidir? İşte

Mirasçılık belgesi ve gaiplik kararı nasıl alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde mirasçılık belgesinin nasıl alınacağını ve mirasta gaiplik kararını kaleme aldı. 

Taşınmazlarda veraset intikal işlemleri nasıl yapılır?

Tapu sicile kayıtlı taşınmaz malın, taşınmaz sahibinin vefatı halinde, mülkiyet hakkının mahkemeden ya da noterden alınan veraset belgesi ile tescil edilmesi işlemine mirasın intikali deniyor. Peki Taşınmazlarda veraset intikal işlemleri nasıl yapılır? diyorsanız işte yanıtı...

Mirasçılar arasında denkleştirme nasıl yapılır?

Mirasta denkleştirme işlemleri, Medeni Kanun gereğince yapılıyor. Peki, mirasta denkleştirme nasıl yapılır? Mirasçılar arasında denkleştirme nasıl yapılır? İşte Medeni Kanun esasları..

Miras kalan evin paylaşımı nasıl olur?

Mirasçı veya mirasçılar gerekli belgeler ile tapu dairesine müracaat ederek miras kalan taşınmazın adına intikal edilmesini isteyebiliyor. Peki, miras kalan evin paylaşımı nasıl olur?

Miras kalan evin tapusu nasıl alınır?

Miras kalan taşınmaz malların intikal işlemleri tüm mirasçılar ile birlikte yapılabileceği gibi, tek bir mirasçı tarafından da yapılabiliyor. Peki, miras kalan evin tapusu nasıl alınır? İşte tapu işlemleri..

mirasta intikal nasıl yapılır Haberi

mirasta intikal nasıl yapılır

Mirasta intikal nasıl yapılır?

Miras Hukuku gereğince, bir kimsenin vefatının ardından sahip olduğu gayrimenkuller miras olarak yasal mirasçılarına kalıyor. Ölen kimsenin bıraktığı tereke mirasçılara mirasçılık oranlarında paylaştırılıyor.


Miras olarak kalan malların intikali için öncelikle mirasçılık belgesinin alınması gerekiyor. Bu belgede kimlerin hangi oranda mirasçı olduğu görülebiliyor. Peki, mirasta intikal nasıl yapılır?


Kalan mirasın intikal işlemleri, bir mirasçı tarafından yapılabildiği gibi mirasçıların tümü tarafından da yapılabiliyor. Tek bir kimsenin yaptığı intikal işlemi neticesinde mülkiyet elbirliği oluyor.


Tüm mirasçıların tapuda intikal yapmaları halinde ise mülkiyet hakkı paylı mülkiyet oluyor. Miras intikal işlemleri için gerekenler şu şekilde sıralanıyor:


Miras intikal işlemleri için gerekenler:

- İntikali istenen taşınmaz malın varsa tapu senedi, yoksa taşınmaz malların ada ve parsel numarasını belirtir belge veya mirasçılardan birinin sözlü beyanı,


- İntikal isteminde bulunan...