15 / 05 / 2024

mirasta ölümünden önceki beş yıl

mirasta ölümünden önceki beş yıl

Ödemeden aciz bir mirasbırakanın mirasını reddeden mirasçılar, onun alacaklılarına karşı sorumlu olur mu? Mirasçının mirası reddetmesi halinde sorumluluğu nedir? İşte miras hukuku esasları bu haberde...

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü 2023'ün son çeyreğinde yüzde 7.9 arttı!

2023'ün son çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreği ile kıyaslandığında yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 7,9, daire sayısı yüzde 16,0 ve yüzölçümü yüzde 8,8 yükseldi. İşte son dakika rakamlar...

Deprem tehlike yazılımı geliştirildi! Depremin şiddeti önceden tespit edilecek!

Bülent Ecevit Üniversitesi'nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve ekibi, coğrafi bilgi sistemi destekli deprem tehlike yazılımı geliştirdi. Buna göre yapay zeka desteği ile fay hatlarındaki gerilim gözlemlenecek.  

Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden depreme hazırlık çağrısı!

17 Ağustos'ta Kocaeli'de meydana gelen depremin 22. yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisligi Bölümü depreme hazırlık için çağrıda bulundu. 

Ziraat Katılım, sıfır konutta finansman oranını yüzde 0,79'a düşürdü!

Ziraat Katılım, konut finansmanında 500 bin TL için 120 ay vadeli olmak üzere sıfır konutlarda oran bugünden itibaren yüzde 0,79’a düşürdü.

Vefat durumunda miras paylaşımı nasıl olur?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Annemin ölümünden sonra babam evlendi ve evliyken öldü. Babamın vefatından sonra ikinci hanımı da vefat etti. Bize babamın annesi ve babasından gelecek miraslardan ikinci eşi pay alabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Enflasyona Endeksli Konut Kredisi başarılı olacak mı?

Üç kamu bankası konut sahibi olmak isteyenler için "Enflasyona Endeksli Konut Kredisi" ürününü kullanıma sundu. İGÜ Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü’nden Dr. Öğr. Üy. Lokman Kantar kampanyayı değerlendirdi...

Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nden Diyanet Vakfına gayrimenkul bağışı!

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB), Türkiye Diyanet Vakfına (TDV) yüksek öğrenim öğrenci yurdu olarak kullanılmak üzere gayrimenkul bağışı gerçekleştirdi.

Bağcılar Belediyesi'nden Amerikalılara dönüşüm bilgilendirmesi!

Bağcılar, Türkiye’de bir dizi ziyaretler yapan Dünya Bankası’nın Ankara ofisinden ve Amerika’daki Kentsel Kalkınma bölümünden temsilcilerini ağırladı. Uluslararası heyet, yetkililerden Bağcılar Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Kardeşler arası miras paylaşımı nasıl olmalı?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Annemin ölümünden sonra kardeşler bir hak iddia edebilir mi?'' sorusunu yanıtladı...

Beykent Üniversitesi Mimarlık bölümüne öğretim üyesi alınacak!

Beykent Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamaya göre Beykent Üniversitesi Mimarlık bölümüne bir Prof, Doç, Yrd.Doç alınacak. Başvurular 25.05.205 günü saat 17:30'a kadar yapılacaktır.

Vasiyetname yoksa mal paylaşımı nasıl yapılır?

Vasiyetname bir kişinin ölümünden sonra mallarının ne olcağına dair yapılan resmi,yazılı ya da sözlü işleme verilen isimdir.Peki,vasiyetname yoksa mal paylaşımı nasıl yapılır?

Yapı ruhsatı verilen binaların yüzölçümünde artış görüldü!

Yılın ilk 9 ayında bir önceki yıla göre belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 25,6, yüzölçümü yüzde 39,2, değeri yüzde 54,4, daire sayısı yüzde 33,3 oranında arttı...

1956 yılında ölüm denizi olan Haliç'te, deniz canlısı yaşamaz olmuş!

1956 yılında Haliç, ölüm denizi halini almış. Yabancıların Altın Boynuz dediği Haliç'e çeşitli artıkların dökülmesi yüzünden, Unkapanı Köprüsü'nden itibaren balık, yengeç gibi deniz canlıları yaşamaz olmuş.

mirasta ölümünden önceki beş yıl Haberi

mirasta ölümünden önceki beş yıl

Mirasçının mirası reddetmesi halinde sorumluluğu!

Miras Hukukuna göre; Vasiyet alacaklısının vasiyeti reddetmesi hâlinde, mirasbırakanın arzusunun başka türlü olduğu tasarruftan anlaşılmadıkça, bu redden vasiyet yükümlüsü yararlanır.


VII. Mirasçıların alacaklılarının korunması

Malvarlığı borcuna yetmeyen mirasçı, alacaklılarına zarar vermek amacıyla mirası reddederse; alacaklıları veya iflâs idaresi, kendilerine yeterli bir güvence verilmediği takdirde, ret tarihinden başlayarak altı ay içinde reddin iptali hakkında dava açabilirler.


Reddin iptaline karar verilirse, miras resmen tasfiye edilir.


Bu suretle tasfiye edilen mirastan reddeden mirasçının payına bir şey düşerse bundan, önce itiraz eden alacaklıların, daha sonra diğer alacaklıların alacakları ödenir. Arta kalan değerler ise, ret geçerli olsa idi bundan yararlanacak olan mirasçılara verilir.


Mirasçının mirası reddetmesi halinde sorumluluğu..

Ödemeden âciz bir mirasbırakanın mirasını reddeden mirasçılar, onun alacaklılarına karşı, ölümünden önceki beş yıl içinde ondan almış oldukları...