09 / 05 / 2024

mirasta üvey kardeş

mirasta üvey kardeş

Miras hukuku üvey kardeş durumunda miras bırakan kişinin iki ayrı eşinden olan çocuklarsa mirasa eşit oranda ortak oluyorlar. Ancak ikinci eşin bir başka çocuğu varsa miras bırakana göre üvey evlat olacağı için mirastan pay alamıyor...

Renault Clio’nun üvey kardeşi sonunda tanıtıldı: Bursa'da üretiliyor, fiyatı ise şimdiden gündem oldu bile

Türkiye'de en çok satılan modellerden biri olan Renault Clio’nun üvey kardeşi sonunda gün yüzüne çıktı. Sürpriz modelin fiyatı oldukça merak ediliyordu. İşte detaylar...

Üvey kardeşlerin mirasta hakkı var mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde üvey kardeşlerin mirasçı olup olmadığını kaleme aldı.

Üvey kardeşlerin mirasta payı olur mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, annesinin babasından ayrıldığını ve başkasıyla evlendiğini aktaran okuyucu, ablasının vefat ettiğini ve annesinin mirası reddettiğini belirterek, annesinin 2'nci evliliğinden çocuklarının mirasçı olduğunu söyledi, ne yapabileceklerini sordu.

Üvey kardeşi olanlar dikkat! Miras paylaşımı nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 76 yaşında ağabeyinin 2 çocuğu olduğunu bir de evlilik dışı bir çocuğu olduğunu belirten okuyucu, yetişkin çocuğun haklarını istediğini söyledi. Okuyucu, çocuk ve annesinin ağabeyinden evini satmasını isteyip isteyemeyeceğini sordu.

Üvey kardeşler hangi durumlarda mirasçı olabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, '3 kardeşiz. Bir fabrikamız var. İkinci eşten olan çocuk, fabrikada ama hissesi henüz yok. Fakat babamın üvey anneme de şirkette hisse verme ihtimali bulunuyor. Üvey çocuğun şirketteki hakkı iki katına çıkıp, bizimkilerden daha fazla mı olacak?' sorusunu cevapladı.

Üvey kardeşler mirasçı olabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Annemle babam, biz küçükken boşanmış. Annem de bir başkası ile evlendi ve ondan çocuğu oldu. Bu sıralarda ablam da vefat etti. Annem, ablamdan kalan mirası reddetti. Annemin ikinci kocasından olan çocuğu mirasçı çıktı. Bu mümkün mü?' sorusunu cevapladı.

Üvey annenin çocuğu mirastan pay alabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Annem vefat ettikten sonra babam başka bir kadın ile evlendi. Evlendiği kadının 3 çocuğu var. Üvey kardeşlerim, ileride babamın mirasından faydalanabilir mi?' sorusunu cevapladı.

Üvey kardeşi olanlar dikkat! Miras nasıl paylaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babam 69 yaşında ikinci evliliğini yapmış. Ben ikinci evliliğinden çocuğuyum, birinci evliliğinden de çocukları var. Annemle birlikte babam adına taksitleri ödediğimiz, babamın üzerine kayıtlı ev var. Kardeşlerimin pay almaması için ne yapabiliriz?' sorusunu cevapladı.

Üvey kardeşi olanlar dikkat!

Posta yazarı Tamer Heper 'Babamın dedemden kalma tarlaları var, bu tarlaları biz ağabeyimle satın almak istiyoruz. Üvey ağabeyim var, onun hakkını ödeyeceğiz. Hukuki problem çıkartmaya hakkı var mı?' sorusunu yanıtladı.

Üvey kardeşin çocukları mirastan men edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Babamın ilk evliliğinden dört, ikinci evliliğinden bir çocuğu var, dört çocuk vefat etti. Ben evlenmedim. Birikimimi ölen kardeşlerin çocuklarını mirastan men edip okuyan çocuklara bağışlamayı düşünüyorum. Nasıl işlem yapmam gerekir?' sorusunu yanıtladı.

Kocaeli'de arazi kavgası: 1 ölü!

Kocaeli Kandıra'da üvey kardeşler arasında tartışma çıktı. Olay sonucunda Ali Parmaksız (63), üvey kardeşi Osman Yavaş´ı (61) tüfekle vurarak öldürdü.

Miras beklerken, üvey kardeşlerinin borcu çıktı!

İzmirli emlak zengini iş insanı Turgay Nişancı'ya karşı açtığı ve yaklaşık 40 yıl süren babalık davasını kazanan Recep Nişancı, babasının kendisine miras bırakmadığını öğrenince bir kez daha mahkemeye başvurdu. 

2.2 milyonluk ev kardeşleri mahkemeye düşürdü!

İngiltere'deki üvey kardeşler miras kalan 2.2 milyonluk ev için mahkemelik oldular.

mirasta üvey kardeş Haberi

mirasta üvey kardeş


Miras hukuku üvey kardeş!


Miras hukuku üvey kardeş konusunu şu şekilde açıklamaya çalışalım: Vefat eden bir babanın her iki eşinden de dünyaya gelen çocuklarına miras verilmesi gerekiyor.  Ancak babanın evlendiği bayan dul ise ve eski eşinden çocukları varsa, bunlara üvey evlat deniyor ve mirastan pay alamıyorlar. Fakat kişinin kendisinden olan çocuklarının hepsi öz evlat olduğu için mirastan pay alma hakları bulunuyor.


İkinci eşin malının mirasa dönüşmesi konusunda ise; adamın birinci eşinden olan çocuklar ikinci hanımın üvey evlatları olmuş oluyor. Miras hukuku üvey kardeş konusuna göre de bu sebepten kadın öldüğünde yalnızca kendisinden olan çocuklarına mirası kalıyor. İkinci eşin malından adamın birinci eşinden olan çocuklarına miras düşmüyor. Öz olan çocuklara miras düşüyor ancak üvey çocuklar mirastan pay alamıyorlar.


Üvey çocukla üvey anne veya...