30 / 04 / 2024

mirasta zümre sistemi

mirasta zümre sistemi

Yasal mirasçılar mirasbırakanın ölümü halinde onun yerine geçecek olan ve kanun koyucunun belirlemiş olduğu kişiler oluyor. Miras, zümre sistemine göre dağıtılıyor. Peki, mirasta zümre sistemi nedir?

Miras hukukunda zümre!

Miras hukukunda zümre üçe bölünüyor. Birinci, İkinci ve Üçüncü derecede zümre olarak mirasçılar ayrılıyor. Zümre sisteminde bir üst zümrede mirasçı yoksa alt zümreye hak düşüyor...

Miras hukuku zümre sistemi!

Miras hukuku zümre sistemi birinci, ikinci ve üçüncü zümre mirasçılardan oluşuyor. Bu üç zümreden de mirasçısı olmayanın mirası devlete kalıyor. Sağ kalan eş ise her üç zümrede de mirasçı olabiliyor...

Tapu Daireleri nasıl çalışıyor? Çalışma saatleri ve randevu sistemi nasıl işliyor? 

Vatandaşlar Tapu Müdürlüğü'ne başvuru yapmadan önce çalışma saatleri, randevu sistemi ve gerekli belgeler gibi konularda bilgi sahibi olmak zaman kazanmanızı ve işlemlerinizi daha hızlı tamamlamanızı sağlayabilir.

36 bin kira anlaşmazlığı arabulucuda çözüme kavuştu!

1 Eylül’den itibaren başlatılan arabulucu sistemi ile 36 bin kira anlaşmazlığı çözüldü. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerinden gelen soru ve eleştirileri cevapladı.

Çiftçi Kayıt Sistemi için son tarih yaklaşıyor! Başvurular e-devletten yapılacak! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2002'de uygulamaya aldığı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) için son tarih yaklaşıyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları için ilçe müdürlükleri ve e-devlet üzerinden 2 Ocak'a kadar yapılacak

Barınma krizinde arabuluculuk sistemi yetersiz kaldı! Geçen yıl 22 bin olan tahliye davası 100 bini bulabilir!

Kira artışında yüzde 25 sınırı ve zorunlu arabuluculuk sistemi, kiracı-konut sahibi arasındaki anlaşmazlığın çözümüne yetmedi. Uzmanlar, 2022’de 22 bin adet olan tahliye davası sayısının bu yıl 100 bini bulabileceğini vurguladı.

İnşaat alanlarındaki atık betonlara çözüm getirildi! Beton geri dönüşüm sistemi ile hem yatırımcı hem de firma kazanacak

İnşaat alanlarındaki atık betonlar için yeni çözüm getirildi. Beton geri dönüşüm sistemi sayesinde hem firmalar hem de yatırımcı kazanmış olacak. İşte beton geri dönüşümü ile ilgili detaylar...

Birikmiş paranız olabilir! e-Devlet'ten kontrol etmeyi unutmayın

Bireysel Emeklilik Sistemi kademeli olarak iş yerlerinde zorunlu kılındı. Her ay maaşınızdan kesilen bir miktar para adınıza hesaba aktarılıyor. Ancak kimi vatandaş söz konusu parayı unutabiliyor. İşte o paranın var olup olmadığını e-Devlet'ten kontrol edebilirsiniz.

Memur zammı için ek bordro çözümü! Ay başına yetişmiyor

En düşük memur maaşı 22 bin TL’nin üzerine çıktı. Ancak bakanlık genelgesi henüz yayımlanmazken, 15 Temmuz’dan itibaren maaş ödemesi başlayacak memurlar için ödeme sistemi dün itibariyle kapanış yaptı. Yasal düzenleme bu tarihe yetişmediği için fark ek bordro olarak yansıyabilecek.

Şerit takip asistanı, kör nokta uyarısı, adaptif hız sabitleyicisi ile Hyundai Bayon Haziran fiyat listesi

Hyundai Bayon, güncel donanımlarıyla dikkat çeker. Genellikle yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekran, bağlantı özellikleri, akıllı telefon entegrasyonu, sesli komut sistemi gibi özelliklere sahiptir. Bu özellikler, sürücüye gelişmiş bir kullanıcı deneyimi sunar. Peki 17 Haziran fiyat listesi nedir?

Yeni bakanla birlikte yeni emeklilik sistemi geliyor! Milyonların yüzü bu kez gülecek!

Yeni bakan tarafından açıklanan emeklilik reformuyla birlikte milyonlarca insanın sorunu çözülecek. İşte ilk bilgiler...

Hyundai Bayon'un Haziran fiyatları merak ediliyor! Yakıt Verimliliğine önem veriyorsanız bu haber sizin için

Hyundai, güvenlik konusunda önemli bir odak noktasıdır ve Bayon da çeşitli güvenlik özellikleriyle donatılmıştır. Bunlar, adaptif hız sabitleyici, şerit takip asistanı, kör nokta uyarı sistemi, arka çapraz trafik uyarısı gibi özellikler. İşte Hyundai Bayon 06 Haziran 2023 fiyat listesi

TC kimlik numarasının son hanesi 0-2-4-6-8 olanlara 7.500 TL'lik ödemeler yapıldı: Hesaplarınızı kontrol edin!

Son açıklamaya göre, e-devlet sistemi üzerinden yapılan başvuruların ardından 7500 TL tutarındaki ödemeler hesaplara yatırıldı. Hemen şimdi hesaplarınızı kontrol edin. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Grundig VCC 7870 HEPA Filtreli Toz Torbasız Elektrikli Süpürge kaç TL! Teknik özellikleri neler? 

Grundig Hepa Filtreli Toz Torbasız Elektrikli Süpürge, güçlü motoru ve filtre sistemi sayesinde tozu ve kiri bünyesine hapseder.  Peki cihaz ne kadara satılıyor?

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket kuruldu!

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket bugün Üsküdar'da 16 milyon 150 bin TL sermaye bedeli ile İmre Barmmanbek, Mehmet Erol Çamur, Mehmet Murat Baltacı ortaklığında kuruldu.

mirasta zümre sistemi Haberi

mirasta zümre sistemi

Mirasta zümre sistemi nedir?

Medeni Kanun gereğince yasal mirasçılar mirasbırakanın ölümü halinde onun yerine geçecek olan ve kanun koyucunun belirlemiş olduğu kişiler oluyor. 


Mirasın intikali sürecinde, mirasçılık sırası uygulanıyor. Mirasta zümre sistemine göre, mirasçılara miras düşüyor. Peki, mirasta zümre sistemi nedir?


Mirasçılar, 4 farklı zümrede toplanıyor. 1. zümreyi mirasbırakanın altsoyu oluşturuyor. Altsoyda; çocuklar, torunları, torunların çocukları, çocukların torunları bulunuyor.


2. zümreyi ise; üstsoy olan ölenin anne ve babası, kardeşlerş, yeğenleri, bunları çocukları ve torunları oluşturuyor.


3. zümreyi; Ölenin büyükanne ve büyükbabası ile çocukları olan amca, hala, dayı, teyze, kuzenlerden ve devamı meydana getiriyor.


4. zümrede ise; büyükanne ve büyükbabanon anne ve babaları ile bunların altsoyları bulunuyor. Ancak, 4. zümreye miras hakkı düşmüyor. 


Vefat eden kimsenin yasal mirasçıları şu şekilde açıklanıyor;


Yasal Mirasçılar..

A. Kan hısımları

I. Altsoy

MADDE 495.- Mirasbırakanın...