05 / 05 / 2024

mirastan çıkarma sebepleri

mirastan çıkarma sebepleri

Mirastan çıkarma, miras bırakanın saklı paylı mirasçılarını mirastan kısmen veya tamamen mahrum bırakması için kullanılan bir yoldur. Mirasçılıktan çıkarma, miras bırakanın tek taraflı iradesiyle gerçekleşiyor...

Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Mirastan çıkarma, miras bırakanın yapacağı bir vasiyetname ile saklı paylı mirasçısını mirasından mahrum etmesi olarak ifade ediliyor. Peki, Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Paydaşlıktan çıkarma sebepleri nelerdir?

Paylı mülkiyette bir paydaşın, paydaşlıktan çıkarılması için dava açılabiliyor. Peki, paydaşlıktan çıkarma sebepleri nelerdir?

Mirastan çıkarma iptali dava dilekçesi!

Mirasbırakan mirasçılardan birini veya birkaçını kanunda belirtilen koşullar dahilinde mirasçılıktan çıkarabiliyor. Buna karşın tasarrufun iptali de istenebiliyor. İşte mirastan çıkarma iptali dava dilekçesi..

Mirastan çıkarma şartları!

Miras bırakanın tasarruf özgürlü kapsamında mirasçısını mirastan çıkarmak da yer alıyor. Ancak miras bırakan istediği zaman istediği mirasçısını mirasçılıktan çıkaramıyor. Peki, mirastan çıkarma şartları nelerdir?

Mirastan çıkarma sebepleri!

Mirasbırakan kimse, yasal mirasçılarını ardında bıraktığı mirastan yoksun edebiliyor. Ancak bunun için haklı nedenlerin meydana gelmesi gerekiyor. Peki, mirastan nasıl çıkarılır? İşte mirastan çıkarma sebepleri...

Mirastan yoksunluk nedir?

Mirastan yoksun olan kimseler, mirasçı olamayacakları gibi; ölüme bağlı tasarrufla herhangi bir hak da edinemiyor. Peki, mirastan yoksunluk nedir? Mirastan yoksunluk sebepleri nelerdir? Kimler mirastan yoksun bırakılabilir?

Mirasçılıktan çıkarma nasıl yapılır?

Mirasbırakanın hakları arasında, mirasçılarından birini veya birkaçını mirasçılıktan çıkarmak da yer alıyor. Peki hangi durumlarda miras bırakan mirasçısını mirastan men edebilir? Mirasçılıktan çıkarma nasıl yapılır?

Mirasçılıktan çıkarma davasında görevli mahkeme!

Mirasbırakan, Medeni Kanun kapsamında belirlenen durumlarda mirastan çıkarma davası açabiliyor. Peki, mirasçılıktan çıkarma davası hangi durumlarda açılır? Mirasçılıktan çıkarma davasında görevli mahkeme hangisidir? İşte yanıtı..

AB Grup İnşaat, karma proje için çalışmalara başladı!

Geçen ay Güneşli’de konumlanan AB Yaşam Evleri, projesini satışa sunan AB Grup İnşaat, Basın Ekspres Yolu’nda 1100 daire ve 5 yıldızlı otelden oluşan 90 milyon TL yatırım değerli karma proje için kolları sıvadı.

Ahmet Akbalık: Karma projede sonradan bir değişiklik yapmak çok zor!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, "Karma projede sonradan bir değişiklik yapmak çok zor. Tüm hak sahiplerinin onayını alma zorunluluğu yabancıları kaçırıyor" dedi.

Mirastan hakkımı nasıl alırım?

Miras, bir kimsenin vefat etmesi halinde geride bıraktığı malların yasal mirasçılarına intikal etmesi halinde söz konusu oluyor. Peki mirastan yararlanamadığınız için "Mirastan hakkımı nasıl alırım?" diyorsanız, işte yanıtı..

Kentsel dönüşümde en önemli sorun bilgi eksikliği ve yetki karmaşası!

Kentsel dönüşümde en önemli sorun bilgi eksikliği ve yetki karmaşası yaşanıyor. Gediz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yasin Sezer, Afyon İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin'le 2 bin dava dosyasını inceledi.

Çaldağ'da nikel çıkarma projesine onay!

Çaldağ'da nikel çıkarma projesine onay verildi. Çaldağı’nda nikel cevherinin çıkartılmasıyla ilgili hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onay verildiği öğrenildi.

mirastan çıkarma sebepleri Haberi

mirastan çıkarma sebepleri


Mirastan çıkarma, miras bırakanın saklı paylı mirasçılarını mirastan kısmen veya tamamen mahrum bırakması için kullanılan bir yoldur. Mirasçılıktan çıkarma, miras bırakanın tek taraflı iradesiyle gerçekleşiyor. Medeni Kanun'a göre iki duruma bağlı olarak mirastan çıkarma söz konusu olabiliyor.


Mirastan çıkarma sebepleri...


1) Saklı paylı mirasçı, miras bırakana veya yakınlarına karşı ağır bir suç işlerse miras bırakan tarafından tek taraflı olarak mirasçılıktan çıkartılabilir. Buradaki ağır suç kavramından ceza hukuku anlamındaki suçun anlaşılması gerekiyor. İşlenen suçun miras bırakana veya yakınlarına yönelmiş olması gerekiyor. Mirasçılıktan çıkarma için önemli olan suçun işlenmesidir. Suçun affa uğraması, zamanaşımı kapsamına girmesi, kovuşturulmamış olması veya mahkeme kararının olup olmamasının bir önemi bulunmuyor. 


2) Cezai mirasçılıktan çıkarma için Medeni Kanun'da yer verilen durumlardan ikincisi; saklı paylı mirasçının, miras bırakana veya miras bırakanın...