14 / 05 / 2024

Mirastan hakkımı almak istiyorum

Mirastan hakkımı almak istiyorum

Miras, bir kimsenin vefat etmesi halinde geride bıraktığı malların yasal mirasçılarına intikal etmesi halinde söz konusu oluyor. Peki mirastan yararlanamadığınız için "Mirastan hakkımı nasıl alırım?" diyorsanız, işte yanıtı..

TOKİ mağdurlarından yeni eylem: 'Sabit taksit olan hakkımızı geri istiyoruz'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan ev alarak mağdur olan vatandaşlar AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığı önünde bir protesto gösterisi gerçekleştirdi. 

TOKİ Eskişehir mağdurlarından açıklama: Yüzde 1 KDV ile 0,49 faizli sabit ödeme hakkımızı geri istiyoruz!

TOKİ Eskişehir mağdurları ve CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü'den konut teslimlerinde ve ödemelerde yaşanan sorunlarla ilgili son dakika açıklamaları geldi. İşte o açıklamalar...

Çift maaş almak isteyenlere son dakika müjdesi: SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı fark etmiyor! Tek şartla alınıyor! 

SGK ölüm durumunda alınan maaşlarla ilgili gelişmeler merak ediliyor. AYM'nin kararına göre belirli kriterlere uygun kişiler çift maaş alma hakkı elde ediyor. Avukat Arabulucu Tuğba Güzel Karlıdağ, çift maaş almak için aranan şartı duyurdu. İşte ayrıntılar...

Gram altın, euro ve gümüş almak için iyi zaman diyen İslam Memiş dolar için uyardı! Bu günlere aman dikkat

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın, euro ve gümüş almanın iyi zaman olduğunu söyleyerek, bu akşam açıklanacak Fed faiz kararı sonrası için dolar konusunda uyardı.

Kahramanmaraş esnafına imar müjdesi! İş yerlerini aynı yere yapabilecekler!

Kahramanmaraş'ta toptancılar sitesindeki esnaflar için hibe destekli imar hakkı müjdesi geldi. Buna göre esnaflar iş yerlerini aynı yere yapabilecekler.

Gümüş almak isteyenler çabuk baksın! Uzman isim gümüş yatırımcıları için alım fırsatını açıkladı!

Yatırımcılar gümüş fiyatlarındaki yakından takip ediyor. Son zamanlarda altın ile birlikte rekor seviyeye ulaşan gümüş için uzman isim alım fırsatını açıkladı. 

SGK’dan 4A ve 4B’lilere müjde! Sadece 120 prim günü olanlara sürpriz ödeme müjdesi! Ne kadar ödeme yapılacak?

Emeklilik ve sigortalılık işlemlerinin yanında çok farklı alanlarda nakit desteklerinde de bulunan SGK’dan son dakika ödeme müjdesi geldi. Bu yardımı almak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken bazı koşullar bulunuyor. İşte detaylar...

İslam Memiş dolarda kritik tarihi açıkladı: Satmak mı almak mı?

Yatırım yapanları yakından ilgilendiren detay... Seçimden sonra hızla yükselen kur günümüzde rekorlar kırıyor. Gösterge kur ile fiziksel kur arasındaki makas aralığının yeniden açılmasıyla birlikte dövizde dikkat çeken gelişme. İslam Memiş, bu durumu yorumladı.

Düşük gelirlilere market yardımı! Almak için şartlar açıklandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi kişilere destek ödemesi yapmaya devam ederken yeni bir destek ödemesi bilgisi verdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 700 TL gıda yardımı yapacağını duyurdu.

PTT'den bayram harçlığı veriliyor! Ödeme TC kimlik son numarasına göre verilecek!

Aile Bakanlığı, 18 yaşından büyük bireylere bayram yardımı sağlayacak. Başvuru yapanlar, tam 2750 TL nakit destek ödemesi alacaklar. Bayram öncesinde bu yardımı almak için 3 gün boyunca başvuru yapılabilecek.

EYT ile emeklilik hakkını kazananların ikilemi: Şimdi emekli olmak mı avantajlı? Yoksa temmuz ayında emekli olmak mı?

EYT düzenlemesi ile yaklaşık 2,2 milyon kişi emeklilik hakkına kavuştu ama bazıları daha fazla tazminat almak için hemen emekli olmak yerine çalışıp temmuz ayında emekliliği düşünüyor. Peki, hangisi doğru? Şimdi emekli olmak mı? Yoksa temmuz ayını beklemek mi avantajlı? İşte uzmanı yanıtladı...

Gümüşün tam tamına 20 TL olacağı tarihi duyanın ayakları resmen yerden kesildi! Hemen tek tek açıklanan bu tarihe bakın!

Gümüşün tam tamına 20 TL olacağı tarihi duyanın ayakları resmen yerden kesildi. Peki gümüş ne zaman 20 TL olacak? Gümüşü olanlar ya da gümüş almak isteyenler hemen tek tek açıklanan bu tarihe bakın...

2023 Kira yardımı! Kira yardımı almak için ne yapmak lazım?

Kira yardımı almak isteyen vatandaşlar, bu konudaki araştırmalarını sıklaştırdı. İşte bu konuya dair merak edilenler!

Mirastan hakkımı almak istiyorum Haberi

Mirastan hakkımı almak istiyorum

Mirastan hakkımı nasıl alırım?

Miras, bir kimsenin vefat etmesi halinde geride bıraktığı malların yasal mirasçılarına intikal etmesi halinde söz konusu oluyor. Miras hukuku ile ilgili esaslar, Medeni Kanun kapsamında düzenleniyor.


Bir kimseye ölen bir yakını tarafından kalan mal, mülk, para olarak da tanımlanan mirasta yasal mirasçılar şu şekilde sıralanıyor:


A. Kan hısımları

I. Altsoy

MADDE 495.- Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyudur.

Çocuklar eşit olarak mirasçıdırlar.

Mirasbırakandan önce ölmüş olan çocukların yerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır.


II. Ana ve baba

MADDE 496.- Altsoyu bulunmayan mirasbırakanın mirasçıları, ana ve babasıdır. Bunlar eşit olarak mirasçıdırlar.

Mirasbırakandan önce ölmüş olan ana ve babanın yerlerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır.

Bir tarafta hiç mirasçı bulunmadığı takdirde, bütün miras diğer taraftaki mirasçılara kalır.


III. Büyük ana ve büyük baba

MADDE 497.- Altsoyu,...