01 / 05 / 2024

Mirastan ıskat örneği

Mirastan ıskat örneği

Mahfuz hisseli mirasçılar hakkında söz konusu olabilen mirastan ıskat; mahrumiyet gibi kanundan değil murisin ölüme bağlı bir tasarrufundan doğuyor. Peki, mirastan ıskat nedir? İşte yanıtı...

Mirastan feragat sözleşmesi 2022 örneği!

Miras bırakan, bir mirasçısı ile karşılıksız veya bir karşılık sağlanarak mirastan feragat sözleşmesi yapabiliyor. Feragat eden, mirasçılık sıfatını kaybeder. Peki, Mirastan feragat sözleşmesi nasıl olur? İşte Mirastan feragat sözleşmesi 2022 örneği...

Reddi miras dilekçesi nasıl yazılır? Reddi miras dilekçe örneği!

Mirasbırakan tarafından mirasçılara kalan borç miktarının kalan mirastan fazla olması halinde reddi miras davası açılabiliyor. Peki, Reddi miras dilekçesi nasıl olmalı? İşte reddi miras dilekçe örneği...

Mirastan mal kaçırma dilekçe örneği 2021!

Miras bırakan kişilerin mallarını mirasçılarından kaçırması durumunda hak kaybı yaşayanlar mal kaçırma davası açabiliyor. İşte mirastan mal kaçırma dilekçe örneği 2021...

Mirastan feragat sözleşmesi 2021 örneği!

Mirastan feragat sözleşmesinin geçerli olabilmesi için resmi vasiyetname şeklinde düzenlenmesi gerekiyor. İşte mirastan feragat sözleşmesi 2021 örneği..

Mirastan feragat sözleşmesi örneği 2019!

Mirasçılar, mirastan feragat sözleşmesi imzalayarak mirasçılık sıfatından vazgeçebiliyor. Bu sözleşme mahkeme veya noter aracılığı ile de imzalanabiliyor. İşte mirastan feragat sözleşmesi örneği 2019...

Kira kontratı ihtarname örneği!

Kiracının kirasını ödememesi ya da geciktirmesi gibi durumlarda ev sahibi kiracısına göre haklı bulunuyor. Bu tarz durumlarda ev sahibi kiracısına kira kontratı feshi için ihtarname gönderebiliyor. İşte, kira kontratı ihtarname örneği..

Kira fesihname örneği!

Kiracının kira sözleşmesini fesh edebilmesi için ya kira sözleşmesinin sona ermesi gerekiyor ya da haklı nedenlerle olağanüstü fesih yollarından bir tanesinin gerçekleşmiş olması gerekiyor. İşte, Kira fesihname örneği!

Tapu iptal davası dilekçe örneği!

Tapu iptal davası tapu sicilindeki tescilin düzeltilmesi için açılıyor. Dava için taşınmazın bulunduğu Asliye Hukuk Mahkemesine dilekçe ile başvuru yapmak gerekiyor. Tapu iptal davası dilekçesi nasıl doldurulur? Tapu iptal davası dilekçe örneği!

İşyeri kira sözleşmesi örneği 2014!

İşyeri sahipleri, işyerini kiraya verdiği zaman kiracısı ile nasıl bir sözleşme imzalar? İşyeri kira sözleşmesinde hangi maddelere yer verilmeli? İşte işyeri kira sözleşmesi örneği 2014..

Ev sahibi tahliye tutanağı örneği!

Tahliye tutanağı ve sahibi ile kiracı arasında imzalanıyor. Ev sahibi tahliye tutanağında neler yer alıyor?Ev sahibi tahliye tutanağı nasıl doldurulur? İşte, Ev sahibi tahliye tutanağı örneği!

Kiracı tahliye tutanağı örneği!

Tahliye tutanağı ile kiracı, belirlenen bir tarihte kiraladığı konutu boşaltacağına dair anlaşma imzalamış oluyor. Kiracı ve ev sahibinin imzaladığı bu tutanak nasıl dolduruluyor? İşte, kiracı tahliye tutanağı örneği!

Evlilik sözleşmesi mal ayrılığı örneği!

Evlenen çiftler, mal ayrılığı rejimi için aralarında sözleşme imzalayabiliyor. Peki, mal ayrılığı sözleşmesi nasıl imzalanır? Sözleşmede hangi maddelere yer verilir? İşte evlilik sözleşmesi mal ayrılığı örneği...

Mal rejimi sözleşmesi örneği!

Evlenmeden önce veya sonra yapılabilen mal rejimi sözleşmesi, taraflar arasında istenildiği şekilde yapılabiliyor. İşte edinilmiş mallara katılma rejimi; Mal ayrılığı rejimi; Paylaşmalı mal ayrılığı rejimi seçenekleri ile mal rejimi sözleşmesi örneği...

Mirastan ıskat örneği Haberi

Mirastan ıskat örneği

Mirastan ıskat nedir?

Mahfuz hisseli mirasçılar hakkında söz konusu olabilen mirastan ıskat; mahrumiyet gibi kanundan değil murisin ölüme bağlı bir tasarrufundan doğuyor. 


Mirastan ıskat; Murisin mirasçısını miras payından mahrum bırakması olarak tanımlanıyor. Mirastan ıskat dilekçe örneği ile başvuruda bulunan mirasbırakan mirasçısını mirasından çıkarabiliyor. Ancak, mirastan ıskatın gerçekleşebilmesi için bazı şartlar söz konusu.


- Mahfuz hisseli mirasçının, murise veya onun yakınlarından birine karşı ağır bir suç işlemesi,


- Mahfuz hisseli mirasçının, murise veya onun ailesine karşı kanunen yükümlü olduğu ödevleri ağır bir şekilde ihmal etmesi nedeniyle mirastan iskat yapılabiliyor.


Mirasçıların, mirasçılık sıfatını ispata yarayan belgeye veraset ilamı deniliyor. Veraset ilamı, önemi itibariyle resmi senet niteliğinde olduğundan, aksi ispat edilinceye kadar bu ilamda belirtilen kimselerin mirasçı oldukları kabul ediliyor.


İptal için mirasçının mirastan ıskat dilekçe örneği ile...