27 / 04 / 2024

mirastan mahrum bırakma

mirastan mahrum bırakma

Miras hukuku gereğince mirasbırakan ölüme bağlı bir tasarrufla saklı paylı mirasçısını mirasçılıktan çıkarabiliyor. Peki, Saklı paylı mirasçı mirasçılıktan nasıl çıkarılabilir?

Mirastan mahrum bırakma nasıl olur?

Mirasçı, miras bırakana veya miras bırakanın ailesi üyelerine karşı aile hukukundan doğan yükümlülüklerini önemli ölçüde yerine getirmemişse mirastan mahrum bırakılıyor. Peki, mirastan mahrum bırakma nasıl olur?

Mirastan mahrum bırakma sebepleri!

Mirastan çıkarma, miras bırakanın saklı paylı mirasçılarını mirastan kısmen veya tamamen mahrum bırakması için kullanılan bir yoldur. Mirastan mahrum bırakma sebepleri ve şekli haberimizde yer alıyor...

Mirastan yoksunluk!

Türk Medeni Kanunu mirastan yoksunluk ile bir kısım ağır şartların belirlenmesiyle bu ağır şartların varlığı halinde bazı mirasçıların hiçbir surette mirastan pay alamayacaklarını açıkça belirtiyor....

Dolar ve euro haftaya rekorla başladı! Dolar bugün ne kadar? Euro kaç TL? 4 Mart 2024 döviz kurları

4 Mart 2024 döviz kurları bugün güne yeni rekorla başladı. Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 45'te sabit bırakma kararı sonrası döviz kurları yukarı yönlü hareket etmeye devam ediyor. Bugün Dolar bugün ne kadar? Euro kaç TL? 4 Mart 2024 döviz kurları.

Mühendisler işi bırakıyor!

İnşaat sektörünün son zamanlarda gündeminde işçiler ve mühendisler yer alıyor. 60 bin liraya inşaat işçisi bulmakta zorlanan sektör, inşaat mühendislerini de ellerinden kaçırmaya başladı. Peki mühendisler neden işi bırakıyor? İşte bir mühendisin işi bırakma hikayesi...

Mirastan mal kaçırma nedir, davası kaç yıl sürer? 

Mal bırakan hak sahibi, mirasçısını mirasından yoksun bırakmak isterse mirastan mal kaçırma yoluna gidebiliyor. Bu durumda mirasçıların hukuk yoluna başvurması gerekiyor. Peki, Mirastan mal kaçırma nedir, davası kaç yıl sürer? İşte detaylar...

Müteahhitlerden ekonomik kriz isyanı! ‘Taleplerimiz karşılanmazsa iş bırakacağız!’

Hızla artan enflasyon ve günden güne büyüyen ekonomik krizden kamu müteahhitleri de etkilendi. Türkiye Kamu Müteahhitleri Platformu taleplerinin karşılanmaması halinde bir hafta iş bırakma eylemi yapacaklarını ifade etti.

Kırmızı eti ucuza almak isteyenler için 140 TL'den satışlar başladı! İşte buralardan alabilirsiniz!

Türkiye Perakendeciler Federasyonu'na bağlı olarak faaliyet gösteren İstanbul PERDER, Et ve Süt Kurumu iş birliğiyle Türkiye'deki bazı marketlerde et fiyatlarını sabit bırakma kararı aldıklarını vatandaşlara duyurdu. Kararın açıklanmasının ardından halk araştırmalarına başladı. Konuyla ilgili daha f

Kardeşler arasında miras paylaşılmazsa ne olur? Evlat mirastan nasıl mahrum bırakılır?

Miras konusu ilk başta kulağa güzel gelse de aile içinde yaşanan bazı tatsız durumlarında habercisi olabilir. İşte miras konusunda anlaşılma sağlanamadığında olabilecekler!

Memur zammını protesto eden KESK meydana indi! Hükümetten ne kadar zam talep etti?

Memurlara yapılan yüzde 30’luk zamma gelen tepkilerin ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz günlerde, birçok sendika, kamu çalışanlarına seyyanen zam yapılmaması halinde iş bırakma eylemi yapacaklarını açıklarken, söz konusu zam oranın protesto eden KESK ise meydana indi ve bakın neler talep etti?..

Yüzde 30’luk zammı protesto eden 7 memur sendikası iş bırakıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yüzde 30’luk zammı yeterli bulmayan bazı memur sendikaları, söz konusu zammı protesto etmek için iş bırakma kararı aldıklarını duyurdu.

Kamu bankası çalışanları için de promosyon talebi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye seslenen Öz Finans-İş Sendikası Başkanı Ahmet Eroğlu, “Kamu bankası çalışanlarını bu haktan mahrum bırakmayın” çağrısı yaptı.

CHP'den banka promosyonlarıyla ilgili çok önemli kanun teklifi

Pek çok kurumda ve işyerinde işçiler banka promosyon haklarını alamamaktan şikayetçi. Bazı kurumlarda bununla ilgili protesto ve iş bırakma gibi eylemler yapılırken muhalefetten önemli bir çıkış geldi.

FATF Türkiye’yi gri listede bıraktı! Çok büyük itibar kaybı

Mali Eylem Görev Gücü – The Financial Action Task Force (FATF), ‘Türkiye’yi kara para aklamak ve terörün finansmanı ile mücadelede yetersiz gösterilen çabalar nedeniyle’ ‘gri listede’ bırakma kararı aldı.

Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra dolarda oluşan inanılmaz rakam! Özgür Demirtaş'tan bomba yorum

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun faizi yüzde 14'te sabit bırakma kararı sonrası dolar kuru 18 liraya dayandı. Bankanın kararını değerlendiren ekonomi profesörü Özgür Demirtaş'tan olay bir yorum geldi. İşte ayrıntılar...

Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Mirastan çıkarma, miras bırakanın yapacağı bir vasiyetname ile saklı paylı mirasçısını mirasından mahrum etmesi olarak ifade ediliyor. Peki, Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

mirastan mahrum bırakma Haberi

mirastan mahrum bırakma

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''saklı pay mirasçı'' konulu soruyu yanıtladı.  İşte, Tamer Heper'in yazısı... 

10 yaşındayken hayatta yalnız kaldım. Zira babam annemi öldürmüştü. Bu halde dedemin vefatı halinde annem hayatta olmadığı için bana onun mirası kalır mı? Benim babamdan önce ölümüm halinde benim malvarlığım babama kalır mı? Ben annemi öldüren babama kalmasını istemiyorum. Bu mümkün mü? ● S.K. 

Okuyucumun dedesinin ölümü halinde mirasçıları dedenin alt soyudur. Altsoy, evlatlar ve onların evlatlarıdır.

Okuyucumun annesinin kardeşleri yani teyze ve dayısı varsa onlarla birlikte okuyucum dedesinin mirasçısı olacak. Şayet okuyucumun annesi ve de kendisi tek çocuk idiyse bu durumda tek başına mirasçı olacak. 

BABA MAHFUZ HİSSELİ

Geleyim ikinci soruya. Okuyucum, annesini öldüren babasına miras bırakmak istememekte haklı görünebilir. Ancak okuyucum mektubunda kendisinin...