16 / 05 / 2024

mirastan mahrum bırakmak

mirastan mahrum bırakmak

Mirasçı, miras bırakana veya miras bırakanın ailesi üyelerine karşı aile hukukundan doğan yükümlülüklerini önemli ölçüde yerine getirmemişse mirastan mahrum bırakılıyor. Peki, mirastan mahrum bırakma nasıl olur?

Mirastan mal kaçırma nedir, davası kaç yıl sürer? 

Mal bırakan hak sahibi, mirasçısını mirasından yoksun bırakmak isterse mirastan mal kaçırma yoluna gidebiliyor. Bu durumda mirasçıların hukuk yoluna başvurması gerekiyor. Peki, Mirastan mal kaçırma nedir, davası kaç yıl sürer? İşte detaylar...

Bedelli askerlik rekor fiyat oldu. Bedelli askerlik yapacaklar bu kadar ödeyecek

Çalışması nedeniyle işini bırakmak istemeyen gençler bedelli askerliğin ne kadar olduğunu merak ediyor. Bedelli askerlikle ilgili son rakam maaş zamlarının ardından belli oldu.

Telefon sabaha kadar şarjda kalırsa ne olur? Telefon şarjda ne kadar kalmalı?

Telefonların şarjları kullanım oranına bağlı olarak tükenebilir. Peki telefonu sabaha kadar şarjda bırakmak zararlı mı, değil mi? İşte merak edilen yanıtlar!

Kardeşler arasında miras paylaşılmazsa ne olur? Evlat mirastan nasıl mahrum bırakılır?

Miras konusu ilk başta kulağa güzel gelse de aile içinde yaşanan bazı tatsız durumlarında habercisi olabilir. İşte miras konusunda anlaşılma sağlanamadığında olabilecekler!

12 ay boyunca 3 bin TL ödenecek... Elinizdeki her şeyi bırakın hemen bakın

Depremden etkilenen ve evlerini bırakmak zorunda kalan vatandaşlara yönelik 12 ay boyunca destek ödemesi gerçekleştirilecek. İşte destek ödemesi hakkındaki detaylar...

Özel okullara yapılan devasa zamlar öğrencileri okulsuz bıraktı! Binlerce öğrenci okulu bırakmak zorunda kaldı!

Özel okulların eğitim dışı hizmetlere yaptıkları astronomik zamlara aileler daha fazla dayanamadı. Veliler çocuklarını özel okuldan alırken, düşük ücret alan öğretmenler ise işten ayrıldı.

Yükseköğrenim öğrencileri için 2023 yılı burs başvuruları başladı. Burs başvuru koşulları neler? Tarihi ne zaman?

Eğitim masrafları giderek katlanınca öğrenciler için burs ya da ek gelir olmadan eğitimini tamamlamak neredeyse hayal oldu. Özellikle ailelerinden uzakta eğitim almak için Türkiye’ye gelen yabancı öğrencilerin önemli bir kısmı eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalıyor. İşte o öğrenciler için 2023 bu

Kamu bankası çalışanları için de promosyon talebi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye seslenen Öz Finans-İş Sendikası Başkanı Ahmet Eroğlu, “Kamu bankası çalışanlarını bu haktan mahrum bırakmayın” çağrısı yaptı.

Yaşlılık aylığı için işten ayrılmak şart mıdır?

Yaşlılık aylığı almak için işten ayrılmak gerekir mi? Yaşlılık aylığı için işi bırakmak şart mıdır? İşte detaylar!

Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Mirastan çıkarma, miras bırakanın yapacağı bir vasiyetname ile saklı paylı mirasçısını mirasından mahrum etmesi olarak ifade ediliyor. Peki, Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Mirastan ıskat nedir? Mirastan ıskat nasıl yapılır?

Miras bırakanın mirasçısını mirastan mahrum bırakmasına mirastan ıskat deniyor. Peki, Mirastan ıskat nasıl yapılır? Mirasta ıskatın hukuki dayanağı nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Mirastan feragat sözleşmesi nasıl iptal edilir?

Miras hukuku kapsamında miras bırakacak olan kişi bir mirasçısı ile arasında karşılık olmadan ya da bir karşılığa yönelik olarak mirastan feragat sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, mirastan feragat sözleşmesi nasıl iptal edilir? İşte tüm detaylar..

Mirastan feragat sözleşmesi 2022 örneği!

Miras bırakan, bir mirasçısı ile karşılıksız veya bir karşılık sağlanarak mirastan feragat sözleşmesi yapabiliyor. Feragat eden, mirasçılık sıfatını kaybeder. Peki, Mirastan feragat sözleşmesi nasıl olur? İşte Mirastan feragat sözleşmesi 2022 örneği...

mirastan mahrum bırakmak Haberi

mirastan mahrum bırakmak

Mirastan mahrum bırakma nasıl olur?

Mirasçı, mirasbırakana veya mirasbırakanın yakınlarından birine karşı ağır bir suç işlemişse; Mirasçı, mirasbırakana veya mirasbırakanın ailesi üyelerine karşı aile hukukundan doğan yükümlülüklerini önemli ölçüde yerine getirmemişse mirastan mahrum bırakılıyor. 


Mirasçılıktan çıkarılan kimse, mirastan pay alamayacağı gibi; tenkis davası da açamaz. Mirasbırakan başka türlü tasarrufta bulunmuş olmadıkça, mirasçılıktan çıkarılan kimsenin miras payı, o kimse mirasbırakandan önce ölmüş gibi, mirasçılıktan çıkarılanın varsa altsoyuna, yoksa mirasbırakanın yasal mirasçılarına kalır.


Mirasçılıktan çıkarılan kimsenin altsoyu, o kimse mirasbırakandan önce ölmüş gibi saklı payını isteyebilir.


İspat yükü

MADDE 512.- Mirasçılıktan çıkarma, mirasbırakan ancak buna ilişkin tasarrufunda çıkarma sebebini belirtmişse geçerlidir.


Mirasçılıktan çıkarılan kimse itiraz ederse, belirtilen sebebin varlığını ispat, çıkarmadan yararlanan mirasçıya veya vasiyet alacaklısına düşer.


Sebebin varlığı ispat edilememiş veya çıkarma sebebi tasarrufta belirtilmemişse tasarruf, mirasçının...