02 / 05 / 2024

mirastan mahrum edilen kimse

mirastan mahrum edilen kimse

Mirasçının yasal mirasçılarını mirastan mahrum etme men edebilmesi için mirasçının onun canına kast etmesi ona karşı bir takım hukuki haklarını almak gibi tavırlar sergilemesi, kanuna ve ahlaka aykırı hareketlerde bulunmuş olması gerekiyor....

Mirastan kimler pay alabilir? Mirasçılar yüzde kaç pay alabilir?

Gayrimenkul sahipleri, vefat ettiklerinde taşınmak mülk, yasal mirasçılarına düşer. Mirastan payını alan kişiler belirlidir. Peki mirastan kimler pay alabilir ve ne kadar pay alabilir, ölenin torunları miras alabilir mi? İşte miras konusu ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberin devamında…

Mirastan ıskat nedir? Mirastan ıskat nasıl yapılır?

Miras bırakanın mirasçısını mirastan mahrum bırakmasına mirastan ıskat deniyor. Peki, Mirastan ıskat nasıl yapılır? Mirasta ıskatın hukuki dayanağı nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Vasiyetle miras davaları yüzde 50 azalabilir!

Ülkemizde çok sayıda insan vasiyet yazmaktan hoşlanmıyor. Uzmanlar ise vasiyet hazırlamanın dava yükünü büyük ölçüde azalttığını dile getiriyor. Peki, vasiyet yazmak neden önemli? Hangi durumlarda mirastan mahrum kalınır? İşte detaylar...

Çocuklar mirastan mahrum bırakılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir tanıdığımız bayan, eşi vefat eden bir beyle evlendi. Birikimleri ile daire satın aldılar. Eşinin vefatından sonra dairenin eşinin tarafına kalmasını istememektedir. Eşi de onay vermektedir. Bu durum nasıl güvence altına alınabilir?' sorusunu cevapladı.

Mirasta 'saklı pay' hakkı!

Türk Hukuku'na göre, bir baba çocuğunu vasiyetname ili mirastan mahrum bırakabiliyor. Ancak varislerin kanunen "saklı pay" miras hakkı bulunuyor.

Mirastan mahrum kalanlar dikkat!

Posta yazarı Tamer Heper 'Dedemden tarlalar kaldı. Amcam, kız kardeşleri ve annesinden vekalet alıyor. Anne ve kız kardeşleri adına tarlaları babama satıyor. Sattığı yerleri, kendine sattırarak adına hisseli tapu çıkarıyor. Amcama danışık dayalı tapu iptal davası açabilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Mirastan men edilen kişi pay alabilir mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Mirastan men edilen kişi pay alabilir mi?'' sorusunu yanıtladı...

Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu'nun miras davasında flaş gelişme!

İzmir'in gayrimenkul zengini Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu'nun miras davasında dün flaş bir gelişme yaşandı. 100 milyonluk mirastan men edilen Ayşe Gülden Ünal, hukuk mücadelesinin sonunda mirasın yarısını almaya hak kazandı.

Saklı paylı mirasçının mirastan mahrum bırakılması!

Miras hukukuna göre mirasbırakan malvarlığının tamamını istediği kişiye miras olarak bırakamıyor. Peki, saklı paylı mirasçı nasıl mirastan mahrum bırakılır? İşte, saklı paylı mirasçının mirastan mahrum bırakılması!

Mirastan mal kaçırma davası ne zaman açılabilir?

Mirastan mal kaçırma suretiyle saklı payı ihlal edilen kimseler dava açma hakkına sahip oluyor. Peki, mirastan mal kaçırma davası ne zaman açılabilir? Mirastan mal kaçırma davası nasıl açılabilir?

Bağış yoluyla mirastan mal kaçırılır mı?

Mal sahipleri yasal mirasçılarını mirasından mahrum bırakmak için, gayrimenkullerini mirasçılarından birine bağışlayabiliyor. Peki, bağış yoluyla mirastan mal kaçırılır mı? Mal kaçırma davası nasıl açılır?

Mirastan mal kaçırma davası nasıl açılır?

Mirasbırakan kimseler, mirasçılarından mal kaçırma maksadı ile taşınmazlarını mirasçılarına devrederek diğer mirasçılarını miras paylarından mahrum bırakabiliyor. Peki, mirastan mal kaçırma davası nasıl açılır? İşte yanıtı..

Mirastan mahrum bırakma nasıl olur?

Mirasçı, miras bırakana veya miras bırakanın ailesi üyelerine karşı aile hukukundan doğan yükümlülüklerini önemli ölçüde yerine getirmemişse mirastan mahrum bırakılıyor. Peki, mirastan mahrum bırakma nasıl olur?

mirastan mahrum edilen kimse Haberi

mirastan mahrum edilen kimse


Mirasçının yasal mirasçılarını mirastan mahrum etme men edebilmesi için mirasçının onun canına kast etmesi ona karşı bir takım hukuki haklarını almak gibi tavırlar sergilemesi piyasada ön görülen kanuna ve ahlaka aykırı hareketlerde bulunmuş olması gerekiyor. Bu gibi durumlarda mirastan mahrum etme men işlemi gerçekleşebiliyor. 


Yasal mirasçılar  böyle bir durumun olmadığını gerek tanıklarla gerekse diğer belgelerle ispat edip mahkemeden yeniden yasal mirasçı olmayı talep edebiliyor. Mirasçı miras bırakana karşı yada miras bırakanın yakınlarından birine karşı ağır bir suç işlemişse örneğin darp etmişse evine girip hırsızlık yapmışsa, miras bırakan mirasçıyı mirasından uzaklaştırabilme hakkını kullanabiliyor.


Mirastan mahrum etme men...


Mirastan mahrum etme men edilen kimse, mirastan pay alamayacağı gibi tenkis davası da açamıyor. Mirasbırakan başka türlü tasarrufta bulunmuş olmadıkça, mirasçılıktan çıkarılan kimsenin miras payı, o...