03 / 05 / 2024

miratsan çıkarma sebepleri

miratsan çıkarma sebepleri

Mirasbırakan kimse, yasal mirasçılarını ardında bıraktığı mirastan yoksun edebiliyor. Ancak bunun için haklı nedenlerin meydana gelmesi gerekiyor. Peki, mirastan nasıl çıkarılır? İşte mirastan çıkarma sebepleri...

Paydaşlıktan çıkarma sebepleri nelerdir?

Paylı mülkiyette bir paydaşın, paydaşlıktan çıkarılması için dava açılabiliyor. Peki, paydaşlıktan çıkarma sebepleri nelerdir?

Bor Karma OSB, altyapısını güçlendiriyor!

Niğde Bor Karma ve Deri İhtisas Sanayi Bölgesi'nde bulunan sanayicilerin, ihtiyaçları doğrultusunda OSB'ye basınç düşürücü istasyonlar ve OSB içi dağıtım şebekesinden oluşan yaklaşık 5 milyon TL maliyetle doğalgaz dağıtım tesisi kurulacak.

İzmir'in en büyük ilk karma projesi: Point Bornova AVM!

Dünyaca ünlü mimarlık ofisi HOK imzası taşıyan ve her bir detayını incelikle düşünüp hayata geçirilen Kavuklar Bornova projesi İzmir’in en büyük ilk karma projesi olma özelliğini taşıyor.

Niğde Bor Karma OSB'deki yeni caminin temeli atıldı!

Bor Karma OSB Bölgesi Camii Yaptırma Derneğinin yaptırdığı ve Sanayi bölgesinde bulunan bazı fabrikaları desteği ile yapılacak caminin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Kooperatif dağılma sebepleri nelerdir?

Kooperatif adını ancak Kooperatifler kanununa göre kurulmuş teşekküller kullanabiliyor. Kooperatifler kanunen bazı durumlarda ise dağılabiliyor. Peki, kooperatif dağılma sebepleri nelerdir? İşte kooperatif dağılma sebepleri..

İş GYO, Tuzla Karma Projesi'nin işletmeci şirketini belirledi!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda İstanbul Tuzla'daki Tuzla Karma Projenin işletimi konusunda hangi şirketten hizmet aldığını yayınlamıştır.

İş GYO, Tuzla Karma Projesi'nin işletmesi için anlaştı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İstanbul Tuzla'da geliştirilmekte olan ofis ve ticari alandan oluşan Tuzla Karma Projesi'nin işletilmesi konusunda bir şirketle anlaşıldığını KAP'a bildirdi.

Piyalepaşa İstanbul'a karma kullanım ödülü!

Piyalepaşa İstanbul, International Property Awards tarafından Avrupa'nın En İyi Karma Kullanım Mimarisi kategorisinde 'Highly Commended Award' ödülüne layık görüldü.

İş GYO İstanbul Tuzla Karma Projesi Değerleme Raporu!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Tuzla Karma Projesi Değerleme Raporu Hakkında Raporunu yayımladı. İşte İş GYO Tuzla Karma Projesi Değerleme Raporu...

İş GYO Tuzla Karma Projesi değerleme raporu!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ., portföyünde bulunan İstanbul'un Tuzla İlçesi, Merkez Mahallesi, G22B-17A-1C pafta, 7301 adada bulunan Tuzla Karma Projesi'ne ilişkin değerleme raporunu KAP'a bildirdi.

İzmir Bayraklı karma projelerle hızla gelişiyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin gerçekleştirdiği araştırma, karma projelerle hızlı bir değişim sürecine giren İzmir Bayraklı ilçesinde yatırımların hız kazandığını, bölgenin prestij bölgesi olma yolunda ilerlediğini ortaya koyuyor.

Paylı mülkiyette ortaklıktan çıkarma!

Paylı mülkiyet, birden fazla kişinin bir eşyanın tamamında paylı olarak bu malları veya malı maddi olarak paylaşmaksızın malik olunmasına deniyor. İşte, paylı mülkiyette ortaklıktan çıkarma!

Vekalet sözleşmesinin sona erme sebepleri!

Bir kişinin kendisi yerine seçtiği başka bir kişinin belirli hallerde işini halletmesi ve o işi sonuçlandırması için verdiği yazılı ve imzalı belge vekalet sözleşmesi oluyor. Peki, vekalet sözleşmesinin sona erme sebepleri nelerdir?

miratsan çıkarma sebepleri Haberi

miratsan çıkarma sebepleri

Mirastan çıkarma sebepleri!

Medeni Kanunu Miras hukuku hükümlerine göre mirasa ehil olmayanlar dışındaki herkes mirasçı olabileceği gibi, vasiyet alacaklısı da olabiliyor.


Tüzel kişiliği bulunmayan bir topluluğa belli bir amaç için yapılan kazandırmaları, o topluluk içindeki kişiler, mirasbırakan tarafından belirlenen bu amacı gerçekleştirme kaydıyla birlikte edinmiş olurlar; amacın bu yolla gerçekleştirilmesine olanak yoksa, yapılan kazandırma vakıf kurma sayılır.


Mirasbırakan, mirasçılarını mirastan yoksun bırakabiliyor. Ancak bunun için haklı nedenlerin meydana gelmesi gerekiyor. Peki, mirastan çıkarma sebepleri nelerdir?


Mirastan yoksunluk sebepleri:

Aşağıdaki kimseler, mirasçı olamayacakları gibi; ölüme bağlı tasarrufla herhangi bir hak da edinemezler:


1. Mirasbırakanı kasten ve hukuka aykırı olarak öldüren veya öldürmeye teşebbüs edenler,

2. Mirasbırakanı kasten ve hukuka aykırı olarak sürekli şekilde ölüme bağlı tasarruf yapamayacak duruma getirenler,

3. Mirasbırakanın ölüme bağlı bir tasarruf yapmasını veya böyle...