20 / 05 / 2024

mobil enerji tırı

mobil enerji tırı

Dünyadaki enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 40’ı ve su tüketiminin ise yüzde 30’u binalardan kaynaklanıyor. Yeşil binaların çevre dostu ve sürdürülebilir konsepti bu verilere dayanarak ortaya çıkıyor ve diğer binalardan farklılaşıyor....

Enerji yatırımları 2023 yılında yüzde 453 artışla gaza geldi!

Bu yıl teşvik belgesi alınan yatırımlar toplamda geçen yıla göre yüzde 58,4 artarken, enerji yatırımlarındaki yükseliş yüzde 453,7’ye ulaştı. 605,2 milyar liralık yatırımın 114 milyar lira ile yaklaşık beşte biri enerji sektöründe gerçekleşecek.

Sınıfının en düşük enerji tüketimine sahip Bosch KGP76AIC0N Serie 8 Alttan Donduruculu Buzdolabı’nın fiyatı belli oldu!

Bosch, sınıfının en düşük enerji tüketimine sahip buzdolabını görücüye çıkardı. 10 yıl kompresör garantisi veren Bosch, buzdolabının tüm teknik özelliklerini paylaştı.

Binalarda mantolamayla enerji tüketimi azalacak!

Binalarda mantolama çalışması enerji tüketimini yüzde 30 düşürüyor. Enerji Verimliliği Eylem Planı'na göre, Türkiye’nin yıllık doğalgaz faturası mantolamayla 13,7 milyar dolardan 10 milyar dolara inecek.

Enerji sektörü yeşil bina standartlarıyla tanıştı!

Enerji sektörü yeşil bina standartlarıyla tanıştı. Bursagaz’ın Genel Müdürlük binası, Bursa kent merkezinde LEED-çevre dostu bina sertifikası alan ilk bina olarak kayda geçti.

KTÜ projesiyle evler santral haline dönüştürülecek!

KTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünce yürütülen TÜBİTAK destekli "Güneş Enerjisinden Beslenen Ev ve Şebekelerde Enerji Verimliliğinin Arttırılması" konulu AR-GE projesiyle evlerin elektrik üreten küçük birer santral haline dönüştürülmesi hedefleniyor.

Türkerler Holding'ten enerji sektörüne 2.9 milyar dolar yatırım!

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, '' Enerji sektörüne bugüne kadar 750 milyon dolar yatırdık. 3 yılda 2.9 milyar dolarlık yatırımı tamamlayacağız.''dedi.

Moderen Yapı İnşaat Taahhüt Enerji Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Moderen Yapı İnşaat Taahhüt Enerji Yatırım Anonim Şirketi, Şahin Şahin Yöneim Kurulu Üyeliği'nde 100 bin TL sermaye ile 26 Mayıs'ta Maltepe, Altay Çeşme Mahallesi,Bağdat Caddesi'nde kuruldu.

Piyap İnşaat, enerji sektörüne girdi!

Türkiye'de prefabrik, çelik konstrüksiyon ve betonerme fabrikalar inşa eden Piyap İnşaat, enerji sektörüne girdi. Yeni şirketi Piyap Enerji ile güneş enerjisi sistemlerinin uygulanmasında faaliyet gösterecek.

Enerji taşınmazları acilen kamulaştırılacak!

Bakanlar Kurulu tarafından, bazı enerji projelerindeki taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi. Buna göre taşınmazlar TEİAŞ, BOTAŞ ve TEDAŞ tarafından kamulaştırılacak.

Türkiye'de enerji tüketiminin yüzde 35'i binalarda gerçekleşiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin, Türkiye'de yılda yaklaşık 75 milyar dolarlık enerji tüketildiğini belirterek,Bu enerji tüketiminin de yaklaşık yüzde 35'i binalarda gerçekleşiyor" dedi.

2023'e kadar 160 milyar dolarlık yenilenebilir enerji yatırımı yapılmalı!

TİM Başkanı Büyükekşi, "Türkiye'de 2023 yılına kadar enerji ekipmanları üretimi için ortalama 150 ila 160 milyar dolarlık yenilenebilir enerji yatırımı yapılması gerekiyor" dedi.

UK Enerji Yatırım Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Turizm Peyzaj Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İst. Şb. açıldı!

UK Enerji Yatırım Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Turizm Peyzaj Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi Muazzez Özsoy Şube Müdürlüğü'nde 100 bin TL sermaye ile Ataşehir'de 2 Temmuz'da açıldı.

Erzurum'da enerji yatırımı için Çin heyeti incelemeler yapıyor!

Yatırımcıya önemli fırsatlar sunan Erzurum'da, enerji sektöründeki yatırım imkânlarını araştırmak için iş adamlarından oluşan Çin heyeti incelemelerde bulunuyor.

mobil enerji tırı Haberi

mobil enerji tırı


Çevreci belediye anlayışıyla enerjinin bilinçli tüketilmesi konusunda halkı bilgilendirmek,enerji kaynaklarının tükenebilirliğini anlatmakve enerji tüketiminde tasarruf olgusunu vurgulamak amacıyla “Mobil Enerji Tırı” projesini de hayata geçiren Sancaktepe Belediyesi, yeşil bina sertifikasını Türkiye’de almaya hak kazanan “ilk ve tek” belediye oldu.


Bu belgeyi vermeye yetkili olan TUV-HESSEN, ROYALCERT Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri Genel Müdürü PatrickDougherty’inbizzat Türkiye’ye gelerek Sancaktepe Belediye Başkanı Sayın İsmail Erdem’e “Mobil Enerji Tırı”ndasertifikayı teslim etti.


SANCAKTEPE SOKAKLARINDA “GEZİCİ ÇEVRE MÜZESİ”


Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem; “Bugün burada Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek yeşil bina sertifikası alan ilk ve tek belediye olmanın gururunu yaşıyoruz. Enerji Tasarrufuna yönelik yeni bir başlangıç yapmış olduk. Çünkü enerji bir ülkenin geleceğidir. Dünyada ki enerji kaynaklarının kısıtlı olduğunu unutmamamız ve ülkemizdeki enerji kaynaklarını gelecek nesillerin istikbali için garanti...