02 / 05 / 2024

Mobilya Dernekleri Federasyonu

Mobilya Dernekleri Federasyonu

Tedarikçilerin vadeleri kısması ve karşılıksız çeklerin artmasından son yıllarda yükselişte olan mobilya sektörü olumsuz etkilendi.

Mobilyacılardan indirim çağrısına yanıt! 31 Aralık son tarih

İndirim çağrılarının ardından mobilyacılar harekete geçti. Mobilya Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Güleç, federasyon üyesi 15 derneğin yıl sonuna kadar mobilyada perakende fiyatlarına zam yapmayacağını belirtti.

Tarım, gıda ve içecek sektörü yılın ilk çeyreğinde 12,23 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Dijital Veri Paneli'ne göre, 2023 yılının ilk 6 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü, geçen sene aynı dönemine kıyasla yüzde 1,04 yükselişle 12,23 milyar dolarlık ihracat yaptı.

Mobilya sektöründe kredi kartı taksit sayısında iyileştirme talebi

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, kredi kartı taksit sayılarına yönelik açıklama yaptı. Başkan Güleç, iç piyasada mobilya satışlarını arttırmak amacıyla kredi kartı taksit sayısında bir iyileştirme talep ettiklerini söyledi.

Ramazan kolisi alacaklara önemli uyarı… Tarihi geçmiş ürünlere dikkat!

Marketlerin her yıl hazırladığı ve temel gıda ürünlerini içeren Ramazan yardım kolileri raflarda yerini alırken, Tüketici Dernekleri Federasyonu’ndan önemli bir uyarı geldi; “Kolilerin içini mutlaka kontrol edin.”

Ramazan kolisi alacaklar bunları aman sözden kaçırmayın! Uzman isim tek tek uyardı!

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Aziz Koçal, Ramazan kolisi alacaklara uyarılarda bulundu. Ramazan kolilerinde nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu'ndan kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Romanları Avrupa Konseyi Delegesi ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, Mersin'de hayata geçecek kentsel dönüşüm projeleri için yatay mimarinin tercih edilmesi için çağrıda bulundu.

TSE ile TGDF arasında güvenli üretime ilişkin iş birliği!

Türk Standardları Enstitüsü ile Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu arasında, yeni tip koronavirüs salgını sonrası güvenli üretim belgelendirme ve standardizasyon konularında iş birliğine gidildi.

Doğal afetleri fırsata çevirenlere 5 bin lira ceza!

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Aziz Koçal, deprem esnasında ortaya çıkan fırsatçıları hakkında uyarıda bulundu. Koçal; “Aldatıcı Ticari Uygulamalar kapsamında 5 bin TL para cezaları alınabilir" dedi...

MOSFED mobilyada KDV indiriminin uzatılmasını istiyor!

Mobilya Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, "KDV indirimi yıl sonuna kadar sürdüğü takdirde mobilyada iç pazarda 50 milyar liralık satışı, ihracatta 4 milyar doları yakalarız. Halihazırda doğrudan 300 bin, dolaylı olarak 500 bin kişiyi istihdam eden sektörümüz, ek 100 bin isti

Cami yapımında Mimar Sinan projeleri örnek alınsın çağrısı!

Türkiye Cami ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, cami yapımında Mimar Sinan projelerinin örnek alınması çağrısında bulundu.

Devremülk satışında dolandırıcılara dikkat!

TÜKODER (Tüketiciyi Koruma Derneği) Genel Başkanı ve TÜDEF (Tüketici Dernekleri Federasyonu) Genel Başkan Yardımcısı Aziz Koçal, devremülk satışları hakkında vatandaşlara karşı uyarılarda bulundu. 

İstanbul Erzurum Dernekleri 3 şehit ailesine ev hediye etti!

İstanbul Erzurum Dernekleri Federasyonu’nun öncülüğünde başlatılan ’el ver, ev alalım’ kampanyası ile şehit düşen 2 asker ile 1 polisin ailelerine alınan evler teslim edildi.

KDV indirimi mobilya sektörüne can suyu oldu!

Mobilya Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, mobilya ürünlerinde KDV'nin yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesinin sektörü hareketlendirdiğini ve satışlarda yüzde 30 artış yaşandığını belirtti.

Mobilya Dernekleri Federasyonu Haberi

Mobilya Dernekleri Federasyonu

Hammadde tedarikçilerinin vadeleri kısması, ortalama 12 aylık çeklerle mobilya satan sanayicilerin ödemelerini alamaması son yıllarda yükseliş trendi sergileyen mobilya sektörünü etkiledi. Son aylarda yaşanan terör olaylarının artması saldırıların yoğunlaştığı bölgelerde, karşılıksız çek sayısının artmasına ve ödeme dengesinin bozulmasına neden olurken, bu durumdan en fazla etkilenen sektör ise uzun vadelerle çalışan mobilya sektörü oldu. Vade ve finans hareketlerinin mobilya sektörünü yakından ilgilendirdiğine dikkat çeken İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı ve Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, mobilyacıların müşterilerine ortalama 12 aylık vadelerle ürün verdiğini, buna karşın hammadde tedarikçilerinin vadeleri kısarak 4 aya düşürdüğünü belirtti. Güleç, “Mobilyacılar ortalama 12 ay vadeli çeklerle satış yapıyor ve bu konudan da muzdaripler. Bunun karşılığında hammadde tedarik sektörü de vadeleri...