02 / 05 / 2024

Mobilya kdv inidirmi

Mobilya kdv inidirmi

Mobilyada da KDV’nin yüzde 18’den 8’e düşürülmesi fırsatçılara yeni yol açtı. İndirim satışlara olumlu yansımıştı ama fiyatlarda bir düşüş görülmedi.

KDV indirimi mobilya sektörünü hareketlendirdi! 

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, mobilyadaki yüzde 10'luk KDV indiriminin yansımalarından mutluluk duyduklarını belirtti. Ayhan, "Geçen yılın iç pazar satışlarının yüzde 25 üzerine çıkarız" dedi...

Mobilya sektörü KDV müjdesiyle hareketlendi!

Mobilyadaki KDV indirimi yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi. Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak, mobilya sektöründeki satışlarda yüzde 20'lik bir artış beklendiğini söyledi. 

MOSFED mobilyada KDV indiriminin uzatılmasını istiyor!

Mobilya Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, "KDV indirimi yıl sonuna kadar sürdüğü takdirde mobilyada iç pazarda 50 milyar liralık satışı, ihracatta 4 milyar doları yakalarız. Halihazırda doğrudan 300 bin, dolaylı olarak 500 bin kişiyi istihdam eden sektörümüz, ek 100 bin isti

ÖTV ve KDV indirimleri sona eriyor!

Başta mobilya ve beyaz eşya sektörlerinde uygulamaya konulan KDV ve ÖTV indirimleri 30 Haziran'da sona eriyor. 

KDV indirimi uzatılırsa mobilyacılar için bayram olacak!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Mustafa Balcı, 'Hükümet kararıyla KDV indirimi uzatılırsa mobilyacı için işte o zaman gerçekten bayram sonrası yeniden bayram olacaktır' dedi.

Mobilya ve beyaz eşyalarda KDV ve ÖTV indirimi 30 Haziran'da bitiyor!

Enflasyonla mücadele kapsamında mobilya ve beyaz eşyalarda başlatılan ÖTV ve KDV indirimleri 30 Haziran'da bitiyor. Sektör temsilcileri fırsattan yararlanmaları için vatandaşlara çağrıda bulundu.

KDV indirimi mobilyacıları sevindirdi!

Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) Başkanı Tuncay Sabuncu, KDV indirimiyle piyasada canlanma yaşandığını ve mobilya üretiminin hızlandığını dile getirdi. 

KDV indirimi mobilya satışlarını artırdı!

MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mutlu, mobilya sektöründe uygulanan KDV indiriminin sektörü canlandırdığını açıkladı. 

Tapu harcı ve KDV indirimi konut satışlarını artıracak!

Konut, oto, mobilya ve beyaz eşya sektörlerine vergi indirimi müjdesi 4 sektörde de büyük heyecan yarattı. Konutta tapu harcı ve KDV indirimi konut satışlarını artıracak.

Mobilya KDV indirimi 2018!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, KDV ve ÖTV indirimi yapıldığını duyurdu. Mobilya KDV indirimi yıl sonuna kadar devam edecek...

Beyaz eşya ve mobilya KDV ve ÖTV indirimi 2018!

Vergi Denetim Toplantısı'nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak beyaz eşya ve mobilyada KDV ve ÖTV indirimi yapıldığını duyurdu...

Mobilyada KDV yüzde 18'den 8'e inecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Vergi Denetim Kurulu Strateji Değerlendirme' toplantısında yeni vergi indirimleriyle ilgili bazı açıklamalar yaptı. Albayrak, otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve konutta KDV ve ÖTV indirimleri yapılacağına değindi.

Mobilya sektöründe KDV indirimi talebi!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, mobilya sektöründe KDV indirimi çağrısında bulundu. Palandöken, ''Mobilya sektöründe KDV indirimi uygulaması tekrarlanmalı" diye konuştu.

Mobilya kdv inidirmi Haberi

Mobilya kdv inidirmi

Beyaz eşyada ÖTV’nin sıfırlanması, mobilyada da KDV’nin yüzde 18’den 8’e düşürülmesi satışlara olumlu yansıdı ancak fiyatların düşmediği hatta arttığı Merkez Bankası’nın Mart ayı enflasyon raporunda da ortaya çıkmıştı. Beyaz eşyadan sonra mobilya sektöründe de fırsatçılar devreye girmeye başladı.


Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, evlilik ve yaz sezonuyla beraber mobilya sektöründe hareketliliğin başladığını ancak sektöre malzeme temin eden bazı tedarikçilerin bu durumu fırsat bilerek ürünlerine zam yaptıklarını söyledi. Güleç, “Zam girişimlerini şiddetle eleştiriyor ve kınıyorum. Tedarikçilerimizin bu hareketliliği fırsata çevirmeleri doğru bir şey değil” dedi.


Verimliliğe odaklanın


Sektöre malzeme sağlayan tedarikçilerin fiyat artırmaktan ziyade verimliliğe odaklanması gerektiğini anlatan Güleç, şunları söyledi: “Evlilik ve yaz sezonuyla beraber mobilya sektörümüzde bir hareketlilik oluyor. Tedarikçilerimizin bu hareketliliği fırsata çevirmeleri...