18 / 05 / 2024

mobilya müzesi temeli

mobilya müzesi temeli

Türkiye'de mobilya üretiminin önemli merkezlerinden İnegöl ilçesinde, mobilya ve ağaç sanayisinin 1523 yılından bu yana geçirdiği tarihsel sürecin ele alınacağı müzenin temeli törenle atıldı...

Afyon Müzesi inşaatı 10 yıldır tamamlanamadı! Yeni bir ihale daha yapıldı!

2011 yılında temeli atılan ve ancak 10 yıldır bitirilemeyen Afyon Müzesi için yeni ihale yapıldı. İhaleyi 50 milyon 555 bin TL bedelle daha önceden inşaatı yarım bırakan Kançul İnşaat firması aldı.

Büyükçekmece Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1881 yılında Selanik’te doğduğu ev birebir ölçülerinde Büyükçekmece’de inşa ediliyor. Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak.

Beştepe 15 Temmuz Müzesi için ilk kazma vuruldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılması talimatını verdiği Beştepe 15 Temmuz Müzesi'nin temeli atıldı. Müze, Cumhurbaşkanlığı’nın karşısındaki Şehitler Abidesi’nin yanındaki alana inşa edilecek.

Muğla Bölge Müzesi'nin temeli atıldı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla’ya kazandıracağı en önemli kültür yatırımları arasında yer alan Muğla Bölge Müzesi’nin temel atma törenini gerçekleştirdi.

Gaziantep Kahramanlık Müzesi’nin temeli atıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi’nin temeli, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in katılımıyla düzenlenen görkemli bir törenle atıldı.

Konya Payitaht Müzesi'nin temeli atıldı!

Konya Payitaht Müzesi'nin temeli atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek "Konya'mızda modern müze anlamdaki ilk müze olacak." ifadelerini kullandı.

Silivri Etnografya Müzesi’nin temeli atıldı!

Silivri Belediyesi tarafından tarihi yoğurthane binalarının yeniden restore edildiği Kültür Sokağı projesi kapsamında yer alan Silivri Etnografya Müzesi’nin temeli atıldı.

Büyükçekmece Kara Afrika Müzesi'nin temeli atıldı!

Gazeteci ve yazar Hıfzı Topuz’un 50 yıl süresince Afrika’nın çeşitli bölgelerinden topladığı 450 parça mask ve materyallerden oluşan koleksiyonu, Büyükçekmece Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kara Afrika Müzesi'nde sergilenecek.

İzmit Deprem Müzesi'nin temeli atıldı!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın vizyon projelerinden biri olan Deprem Müzesi ve Dijital Gösterim Merkezi'nin temeli atıldı

İzmit Deprem Müzesi'nin temeli atılıyor!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın vizyon projelerinden olan Deprem Müzesi ve Dijital Gösteri Merkezi'nin temeli yarın atılacak.

Manisa Etnografya ve Arkeoloji Müzesi'nin temeli 2017'de atılacak!

Manisa'da 2012 yılından itibaren yapımı ertelenen yeni Etnografya ve Arkeoloji Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yatırım programına alındı. Yeni müzenin temeli 2017'nin Haziran ayında atılacak.

İzmir Evrensel Çocuk Müzesi ve Tema Parkı’nın temeli atılıyor!

Karşıyaka Belediyesi, prestij projelerinden ‘Evrensel Çocuk Müzesi ve Tema Parkı’ için ilk kazmayı vuruyor.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nin inşaatında son durum!

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, temeli geçtiğimiz Eylül ayında atılan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nin inşaatını gezip inceleyen, projenin geldiği nokta hakkında yetkililerden bilgi aldı.

mobilya müzesi temeli Haberi

mobilya müzesi temeli


İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yenice Mahallesi'nde düzenlenen "İnegöl Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi (MASAM)" temel atma töreninde yaptığı konuşmada, "dünyanın ilk müstakil mobilya müzesi"nin burada inşa edileceğini söyledi. 


İlçede mobilyacılığın geçmişinin 1523'e kadar uzandığını belirten Aktaş, at arabası tekerleği, takunya, tahta sandalye, küçük ev mobilyaları, ekmek dolapları ve çeyiz sandıklarının üretimiyle başlayan üretimin, büyük ölçekli imalathanelere dönüştüğünü bildirdi. 


Mobilya sanayisinin temsilcilerinin bayilikler açmaya başladığına işaret eden Aktaş, "Sadece Bursa ve bölgesine mal satarken İstanbul'u, Trakya'yı keşfetmişiz. Velhasıl Türkiye'nin 81 vilayetine, 900 küsur ilçesine pazarlama yapmışız. Şimdi Çin'e gidiyoruz, Amerika'ya fuarlara gidiyoruz. İtalya'ya, İspanya'ya gitmek zaten çok sıradan şeyler oldu" dedi. 


Aktaş, ilçenin mobilyada 2023 yılı ihracat hedefinin 1 milyar dolar olduğunu anlattı. Bu hedefin 2020'ye varmadan yakalanacağına inandığını vurgulayan Aktaş, şöyle...