29 / 04 / 2024

Mobilya sektörü 2015

Mobilya sektörü 2015

Türk mobilya sektörü 10 milyar dolar olan 2023 ihracat hedefi için ABD başta olmak üzere yeni pazarlara odaklandı.

Mobilya sektörü 2015’te yüzde 9 büyüme hedefliyor!

2013'te 2.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren mobilya sektörünün 2014 ihracat ihracatın 3 milyar doları aştı. Net rakam olmamakla birlikte 2015 sonunda sektörün 3.8 milyar dolar ihracat yapması bekleniyor.

Mobilya sektörü dış pazar satışları yüzde 15 arttı!

Geçen yıl iç pazarda yüzde 5 büyüme kaydeden mobilya sektörü, dış pazar satışlarında ise yüzde 15’in üzerinde artış sağladı. Ortadoğu pazarının yeniden canlanması halinde sektör ihracatının 2015’te 2.8 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor.

Mobilyacı ihracatının dörtte birini bu fuarda yapacak!

Dünyanın en büyük üçüncü, Türkiye’nin en büyük mobilya fuarı İSMOB, binin üzerinde markanın katılımıyla CNR Expo Yeşilköy’de açıldı. Fuar, 500’den fazla ihracat yapan mobilya firmasını ağırlıyor.

Mobilya sektöründe 10 yılda 7 kat büyüme yaşandı!

İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin, işadamlarına yönelik “Türk Eximbank Kredi ve Sigorta Programları” konulu eğitim semineri İnegöl’de düzenlendi.

Mobilya sektörü 10 yılda 7 kat büyüdü!

İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından, iş adamlarına yönelik " Türk Eximbank Kredi ve Sigorta Programları " konulu eğitim semineri İnegöl'de düzenlendi.

Mobilya sektörü ihracatta rekora koşuyor! Hedef 10 milyar dolar!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, ”Yılın ilk 7 ayında 4,5 milyar dolarlık ihracat yaptık. Dünya sıralamasında 36’dan 11’inci sıraya çıktık. İthalat yapmadan dışarıya ürün satan sektörüz” dedi.

Kelebek Mobilya’dan bir ilk! Mobilya sektöründe ‘kiralama’ dönemini başlattı!

Uzun yıllardır mobilya sektöründe hizmet veren Kelebek Mobilya, sektörde bir ilke imza atıyor. Şirket, bütçesi yeterli olmayanlara veya satın almayı tercih etmeyenlere mobilya kiralama seçeneğini sunacak.

İhracatta tüm zamanların rekoru mobilya sektöründen geldi! Sektör, en yüksek yıllık rakama ulaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) sevindiren verileri açıkladı. 2022 yılında Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı, yüzde 20,8'lik artış göstererek 8,44 milyar dolara ulaştı. Böylece sektör, çıkarak tüm zamanların en yüksek yıllık rakamına ulaşmış oldu.

Kredili konut satışları mobilya sektörünü de hareketlendirdi!

Kredili konut satışları ve düğün sezonunun başlaması mobilya sektörünü de hareketlendirdi...

Konut kredisi faizlerinin düşmesiyle mobilya sektörü de canlandı!

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini son yılların en düşük seviyelerine düşmesiyle Ordu'da emlak ve inşaat sektörünün yanı sıra mobilya sektörünü canlandırdı.

Mobilya sektörü 2020 yılını canlı kapatacak!

Kamu bankalarının normalleşme sürecine geçişte sosyal hayatın canlanması için hayata geçirdiği paket kapsamında yerli üretim yapan mobilya sektörünü desteklemek için yerli üretim yapan firmalar ile anlaşmalar gerçekleştirilecek...

Mobilya sektörü KDV müjdesiyle hareketlendi!

Mobilyadaki KDV indirimi yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi. Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak, mobilya sektöründeki satışlarda yüzde 20'lik bir artış beklendiğini söyledi. 

Yabancıya konut satışı mobilya sektörünü hareketlendirdi!

Türkiye'den yatırım yoluyla vatandaşlık alımı yabancılara konut satışını artırdı ve mobilya sektörünü canlandırdı.

Mobilya sektöründen ABD’ye 1 milyar dolar ihracat hedefi!

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, ABD pazarının mobilya sektörü için önem arz ettiğini dile getirdi.

Mobilya sektörü rotayı Rusya pazarına çevirdi!

Bu yıl iç pazarda yüzde 8-10 daralma bekleyen mobilya sektörü, rotayı Rusya pazarına çevirdi. Sektör, iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesi ve inşaat yatırımlarının büyümesiyle Rusya pazarına ihracatı bir yılda yüzde 82,3 artırdı. 

Mobilya sektöründe KDV indirimi talebi!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, mobilya sektöründe KDV indirimi çağrısında bulundu. Palandöken, ''Mobilya sektöründe KDV indirimi uygulaması tekrarlanmalı" diye konuştu.

Mobilya sektörü yüzde 8 KDV istiyor!

Döviz kurlarındaki artış ve hammaddeye gelen zamlar nedeniyle son iki yılda maliyetleri iki katına çıkan mobilya sektörü darboğaza girdi. Geçtiğimiz günlerde önemli hammadde üreticileriyle bir araya gelen sektör temsilcileri, KDV oranının yüzde 8'e inmesini istiyor.

KDV indirimi mobilya sektörünü hareketlendirdi!

KDV indirimi mobilya sektöründe “üretim mucizesine yol açtı. İlk dokuz ayda sektörün üretim endeksi yüzde 66.3 arttı. 

Mobilya sektörü 2015 Haberi

Mobilya sektörü 2015

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, sektörleri için 10 milyar dolar olan 2023 ihracat hedefi için ABD başta olmak üzere yeni pazarlara odaklandıklarını bildirdi. 


Güleç, yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda, Türkiye mobilya sektörünün, üretim ve ihracat rakamlarında büyük artışlar sağlandığını, artış trendinin 2003 yılından bu yana her yıl dış ticaret fazlasını da artırdığını belirtti. 


Bölgedeki istikrarsız pazarlara karşın mobilya sektörünün ivmesinin artan şekilde sürdüğüne işaret eden Güleç, 10 milyar dolar olan 2023 ihracat hedefi için yeni pazarlara odaklandıklarını, bunun da başında ABD'nin geldiğini aktardı. 


Türk mobilya sektörü ihracatı 2023 hedeflerine göre 10 milyar dolara yükselecek


Güleç, Türk mobilya sektörü ihracatının, 2014 yıl sonu rakamlarına göre 2,4 milyar dolar olarak gerçekleştiğini, doğru bir pazarlama stratejisi uygulanması halinde bu rakamın,...