27 / 12 / 2024

mobilya sektörü ihracat hedefi

mobilya sektörü ihracat hedefi

Mobilya sektörü ihracatını son 10 yılda 3 kattan fazla artırarak yükselen değerini ortaya koydu. Sektör, 2014 yılında 2,9 milyar dolar ihracatla Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri Sektörü’ne damgasını vurdu.

Mobilya sektörü 2013 ihracat hedefi 2.5 milyar dolar!

Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD) Başkanı Engin Küçük, mobilya sektörü olarak 2013 yılında 2.5 milyar dolar ihracat yapmayı hedeflediklerini belirtti...

Mobilya sektöründe 2023 yılı ihracat hedefi 10 milyar dolar!

İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özkan, sektörün 2023’te 8,4 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını söyledi. Erkan, “2023’ü 10 milyar dolarlık hedefle kapatacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Mobilya sektörü ihracatta rekora koşuyor! Hedef 10 milyar dolar!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, ”Yılın ilk 7 ayında 4,5 milyar dolarlık ihracat yaptık. Dünya sıralamasında 36’dan 11’inci sıraya çıktık. İthalat yapmadan dışarıya ürün satan sektörüz” dedi.

Kelebek Mobilya’dan bir ilk! Mobilya sektöründe ‘kiralama’ dönemini başlattı!

Uzun yıllardır mobilya sektöründe hizmet veren Kelebek Mobilya, sektörde bir ilke imza atıyor. Şirket, bütçesi yeterli olmayanlara veya satın almayı tercih etmeyenlere mobilya kiralama seçeneğini sunacak.

İhracatta tüm zamanların rekoru mobilya sektöründen geldi! Sektör, en yüksek yıllık rakama ulaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) sevindiren verileri açıkladı. 2022 yılında Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı, yüzde 20,8'lik artış göstererek 8,44 milyar dolara ulaştı. Böylece sektör, çıkarak tüm zamanların en yüksek yıllık rakamına ulaşmış oldu.

Sanayi sektörü ihracatı 9 ayda 140 milyar dolara ulaştı!

Türk sanayi sektörü, 139,3 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-eylül ihracatını yaptı. 

Türk yapı malzemeleri sektörü ihracatı yüzde 45 arttı! 

Türk yapı malzemeleri sektörü ihracatı 2021 senesinin ilk 7 ayında önceki ayın aynı dönemine oranla yüzde 45,9 oranında yükseldi. 

Kredili konut satışları mobilya sektörünü de hareketlendirdi!

Kredili konut satışları ve düğün sezonunun başlaması mobilya sektörünü de hareketlendirdi...

Konut kredisi faizlerinin düşmesiyle mobilya sektörü de canlandı!

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini son yılların en düşük seviyelerine düşmesiyle Ordu'da emlak ve inşaat sektörünün yanı sıra mobilya sektörünü canlandırdı.

Mobilya sektörü 2020 yılını canlı kapatacak!

Kamu bankalarının normalleşme sürecine geçişte sosyal hayatın canlanması için hayata geçirdiği paket kapsamında yerli üretim yapan mobilya sektörünü desteklemek için yerli üretim yapan firmalar ile anlaşmalar gerçekleştirilecek...

Çimento sektörü ihracatı yüzde 54 arttı!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği tarafından (TÇMB), 2020 yılının ilk üç ayında çimento sektörü toplam ihracatının miktar olarak yüzde 54 arttığı belirtildi.

Mobilya sektörü KDV müjdesiyle hareketlendi!

Mobilyadaki KDV indirimi yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi. Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak, mobilya sektöründeki satışlarda yüzde 20'lik bir artış beklendiğini söyledi. 

Çimento sektörü ihracat gelirinde yüzde 46'lık artış!

Çimento sektörünün 2019 yılının ilk 9 aylık dönemi verilerine göre; çimento sektörü ihracat gelirinde yüzde 46’lık artış yaşandı ve üretilen çimentonun yüzde 19,7’si ihracat oldu.

Yabancıya konut satışı mobilya sektörünü hareketlendirdi!

Türkiye'den yatırım yoluyla vatandaşlık alımı yabancılara konut satışını artırdı ve mobilya sektörünü canlandırdı.

mobilya sektörü ihracat hedefi Haberi

mobilya sektörü ihracat hedefi

İhracat artışı ile birlikte sektörün adı; Mobilya Kâğıt ve Orman Ürünleri olarak değiştirildi. Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde sektörle ilgili faaliyetlerini sürdüren birliğin adı da Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği oldu.



1 Şubat 2015 tarihli 29254 sayılı Resmi Gazete’de 2015/1 sayılı Tebliğ ile Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri Sektöründe faaliyet gösteren Ege, Akdeniz, İstanbul ve Orta Anadolu Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birlikleri’nin adları Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birlikleri olarak değiştirildi. İhracatçı birliklerinde son değişiklik 2008 yılında gerçekleşmiş ve Canlı Hayvan ve Su Ürünleri Sektörü’nün adı Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller olmuştu.



Türkiye’nin 2005 yılında 950,8 milyon dolar seviyesinde olan mobilya ihracatının son 10 yılda sürekli artarak, 2014 yılı sonunda 2 milyar 981 milyon dolar seviyesine...