03 / 05 / 2024

Mobilya sektöründeki kdv

Mobilya sektöründeki kdv

Asortie Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat, mobilya sektöründe alınan yüzde 18’ lik KDV oranının yüzde 8’ e düşürülmesinin kayıt altıların artarak ülke istihdamına katkı sağlayacağını söyledi.

Konut sektöründen KDV sabitlensin talebi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca temel gıdalar için 7 puan oranında vergi indirimine gidilmesinden sonra dikkatler konut sektöründeki KDV'lere çevrildi. Peki uzmanlar KDV düzenlemesi için ne diyor? İşte ayrıntılar...

Mobilya sektörü KDV müjdesiyle hareketlendi!

Mobilyadaki KDV indirimi yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi. Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak, mobilya sektöründeki satışlarda yüzde 20'lik bir artış beklendiğini söyledi. 

Mobilya sektöründe KDV indirimi talebi!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, mobilya sektöründe KDV indirimi çağrısında bulundu. Palandöken, ''Mobilya sektöründe KDV indirimi uygulaması tekrarlanmalı" diye konuştu.

Mobilya sektörü yüzde 8 KDV istiyor!

Döviz kurlarındaki artış ve hammaddeye gelen zamlar nedeniyle son iki yılda maliyetleri iki katına çıkan mobilya sektörü darboğaza girdi. Geçtiğimiz günlerde önemli hammadde üreticileriyle bir araya gelen sektör temsilcileri, KDV oranının yüzde 8'e inmesini istiyor.

KDV indirimi mobilya sektörünü hareketlendirdi!

KDV indirimi mobilya sektöründe “üretim mucizesine yol açtı. İlk dokuz ayda sektörün üretim endeksi yüzde 66.3 arttı. 

KDV düzenlemesiyle mobilya sektörü nefes aldı!

MOSDER Başkanı Nuri Öztaşkın, son yıllarda satışlardan memnun olmayan mobilya sektörünün KDV düzenlemesiyle satışlarını artırdığını söyledi.

İnşaat sektöründe KDV sorunu!

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı olan Ahmet Ulusoy bugünkü yazısında inşaat sektöründe KDV sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte o haber...

KDV indirimi mobilya sektörünü hareketlendirdi!

Yıldız Mobilya Genel Müdürü Mesut Yıldız, KDV oranının 3 ay süreyle yüzde 18’den 8’e düşürülmesinin mobilya sektörünü hareketlendirdiğini söyledi.

ÖTV ile KDV indirimi mobilya sektörünü hareketlendirdi!

ÖTV’nin sıfıra çekilmesi ve KDV’nin yüzde 8’e düşürülmesi mobilya sektöründe hareketli dönemi başlattı. Davut Karaçak, iyileştirme oranlarının, satışları olumlu yönde etkilediğini söyledi.

İndirim inşaat ve mobilya sektörünün yüzünü güldürdü!

İnşaat ve mobilya sektöründe vergi oranları ve tutarlarda değişikliğe gidilmesi sektörlere umut ışığı oldu. İş adamları, düzenlemeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Mobilya sektöründe stoklar eriyecek!

2016'da mobilya sektöründe satışlar azaldığı için firmaların elinde stoklar oluştu. Sektör temsilcileri, stokların fuarların etkisiyle erimesini hedefliyor. Mobilyacılar KDV düzenlemesiyle büyüme bekliyor.

Mobilya sektörü Afrika ve Uzakdoğu’ya yelken açacak!

Uzun zamandır beklenen navlun desteği sonunda çıkıyor. Navlun teşvikini arkasına alacak olan mobilya sektörü, Afrika ve Uzakdoğu’ya yelken açacak. Türk markaları şimdiden Orta ve Batı Afrika’da mağaza anlaşmaları yapmaya başladı.

Mobilya sektöründeki KDV'nin yüzde 8'e düşürülmesi için teklif verildi!

3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Teklif ile, mobilya sektörü için geçerli olan yüzde 18'lik KDV oranının yüzde 8'e düşürülmesi öngörülüyor.

Mobilya sektöründeki kdv Haberi

Mobilya sektöründeki kdv

Asortie Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat, mobilya sektöründe alınan yüzde 18’lik KDV oranının yüzde 8’e düşürülmesi halinde kayıt altıların artarak ülke istihdamına ciddi katkılar sağlanacağını belirtti.


Asortie Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat sözlerine şu şekilde devam etti: “Yüzde 18’lik KDV yüzde 8’e düşerse kayıt altına giren firmaların sayısı artar. Bu da daha fazla istihdam, daha fazla markalaşma ve büyüme anlamına gelir." Murat Erat ayrıca, Türkiye’nin şu anda dünyada 400 milyar dolar olan mobilya pazarının yüzde birine hitap ettiğini, yüzde 92 iç piyasadan yerli imkanlarla, yerli malzemelerle üretim yapan sektörün, gerekli teşviklerin verilmesi halinde Türkiye’nin dünya piyasasında önemli aktörlerinden biri olacağını söyledi.


Mobilya sektörü’nün 2023'te 500 milyar dolar ihracat hedefi var


Türkiye'de istihdam kapasitesi en yüksek sektörlerden biri olan mobilya sektörü...