06 / 05 / 2024

mobilya üretimi 2016

mobilya üretimi 2016

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) tarafından düzenlenen basın toplantısında sektörün 2023 hedefinin 25 milyar dolarlık üretim ve 10 milyar dolarlık ihracat olduğu vurgulandı.

Gaysan Mobilya, Multimo'yla mağazalaşacak!

30 yıldır mobilya üretimi yapan Gaysan Mobilya, Multimo markasıyla perakende sektörüne girdi. Firma 2018'de yüzde 50 büyümeyi hedefliyor.

Hotelya üretiminin yüzde 60’ını yurtdışına yapıyor!

Dünyaca ünlü otel zincirleri, restoran, AVM ve mağazalar için sabit ve hareketli mobilya üretimi yapan Hotelya'nın üretimlerinin yaklaşık yüzde 60’ı yurtdışı için yapılıyor.

Bella Maison 5 yılda 50 mağaza açacak!

Türkiye’de mobilya üretimi yapan ve ev tekstili sektörüne girmeyi hedefleyen Bella Maison 5 yılda 50 mağaza açmayı planlıyor. Bella Maison Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Tan, ‘evde yaşam keyfi’ mottosuyla yola çıktıklarını belirtti.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi nisanda arttı!

19 üyeli Avro Bölgesinde mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi, bu yılın nisan ayında mart ayına kıyasla yüzde 0,3 yükseldi. İnşaat üretimi, 2016 yılının nisan ayına kıyasla ise yüzde 3,2 arttı.

Ali Alpan: Konya'da mobilya üretimi yok!

Konya'da faaliyet gösteren Doğpa Mobilya İşletme Sahibi Bayram Ali Alpan, ''Mobilya konusunda üretim yok denecek kadar az. Fabrika anlamında Konya’da üretici yok'' diye konuştu.

Dekorasyon ve mobilya için kartlardan 22.8 milyar TL çekildi!

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre 2016'da mobilya ve dekorasyon için 1 milyar 581 milyon lira banka kartından, 21 milyar 271 milyon lira ise kredi kartında harcandı.

İder Mobilya'dan 14 Şubat Sevgililer Günü kampanyası!

İder Mobilya’da 2016 fiyatlarından faydalanmak için son gün 14 Şubat. İder Mobilya, Sevgililer Günü’nün sıcaklığını evinizde yaşamanız için size özel fırsatlar sunuyor.

Mobilya sektöründe stoklar eriyecek!

2016'da mobilya sektöründe satışlar azaldığı için firmaların elinde stoklar oluştu. Sektör temsilcileri, stokların fuarların etkisiyle erimesini hedefliyor. Mobilyacılar KDV düzenlemesiyle büyüme bekliyor.

Avrupa'da inşaat üretimi Kasım'da arttı!

19 üyeli Avro Bölgesi’nde mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi, 2016 yılının kasım ayında ekim ayına kıyasla yüzde 0,4 yükseldi.

Yabancılar mobilya harcamalarında Türkleri geçiyor!

Mobilya Sanayi iş Adamları Derneği Başkan Vekili Cüneyt Yanıkçıoğlu, 2016'da mobilya ihracatının 2,5 milyar doların üzerinde gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti.

Loda Mobilya, Dubai Index Fuarı’nda yoğun ilgi gördü!

Loda Mobilya, Orta Doğu’da ekonominin kalbinin attığı Dubai’de gerçekleşen ve bölgenin en önemli fuar organizasyonlarından biri olan International Desing Exhibition United Arab Emirates 2016 Fuarı’na katıldı.

Evgör 2016 yaz koleksiyonunda bahçe tasarımlarına yer verdi!

EVGÖR, 2016 yaz koleksiyonuna yeni tasarım bahçe mobilya ve aksesuarları ekledi.Evgör’ün bahçe mobilyaları, yaz dönemine özel indirimler ve Türkiye’nin her yerine ücretsiz teslimat avantajları ile sunuluyor.

Kısıkköy Mobilya Şehri'nde kişiye özel mobilya üretimi yapılıyor!

İzmir’de mobilya denilince akla gelen Kısıkköy Mobilya Şehri, evlenecek çiftlerin akınına uğruyor. Her gelir grubuna uygun seçeneklerin bulunduğu Kısıkköy’de, özel mobilya üretimi de yapılıyor

mobilya üretimi 2016 Haberi

mobilya üretimi 2016


Hem imalat hem de mobilya mağazacılığı alanındaki firmaları bir çatı altında toplayan sektörün tek üst kuruluşu Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) tarafından düzenlenen basın toplantısında sektörün 2023 hedefinin 25 milyar dolarlık üretim ve 10 milyar dolarlık ihracat olduğu vurgulandı.


Toplantıda konuşan MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, darbe girişiminden hemen sonra federasyon olarak toplandıklarını ve 2016-2017 faaliyetlerini konuştuklarını belirterek, “Mobilya sektörü olarak dünden daha gür bir sesle işimizin başındayız diyoruz” dedi. Sektörün 2023 hedeflerine ulaşma yolunda bütün hızıyla yatırımlarını ve çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Güleç, 2023’te dünyanın beş mobilya ülkesinden biri olma hedefinde ilerlediklerini söyledi. 


500 bin kişiye iş

Güleç, Türkiye’de 61 ilde 36 bin mobilya üreticisi bulunduğunu, geçen yıl 5 milyar 749  milyon dolarlık üretim gerçekleştiğini, sektörün 500 bin kişiyi istihdam ettiğini ve...